Články

 

15.01.2013 - Iva Veselá

Otázky pro výživového poradce - žije tak, jak káže?

2260N2V.jpg

 

Dnes to bude naopak - redaktoři Marianne tentokrát zpovídali nutriční poradkyni Ing. Ivu Veselou z trošku z jiné oblasti. Jak o sebe pečuje, jakou kosmetiku vybírá nebo jaké jsou její stravovací hříchy?


Jak o sebe pečujete, jakou používáte kosmetiku?

Abych pravdu řekla, nidky jsem se příliš o kosmetiku nebo líčení nezajímala, spoustu věcí dělám tak, jak sama na sobě cítím a vidím. Snažím se spíše o takovou "pravidelnou údržbu" :-) Každé ráno a večer se starám o pleť i oblast očí a čas od času sáhnu po krému na celé tělo. Nejsem moc mazací typ.

Pokud mám tedy jmenovat, poslední dobou jsem si oblíbila krém na obličej a oční krém Rexaline, dekorativní kosmetiku od Esteé Lauder a Yves Saint Laurent, moc se mi líbí vlasová kosmetika od Kérastase a Loccitane - sada 5 přírodních olejů. U kosmetiky si člověk sice musí dávat pozor na rozpočet, ale ten požitek pak stojí za to.

 

Máte nějaký zkrášlující tip, který vám poradila maminka nebo kamarádka?

Už asi 8 let praktikuji masážní obličejové metody, které jsem se naučila při návštěvě Egypta. Tenkrát mi jeden pán s velkou důležitostí vysvětloval, že si krém nemohu na obličej nenášet jen tak, ale musí to mít také omlazovací efekt. Ukázal mi techniku, kterou vlastně používám dodnes. Myslím, že je to na bázi manuální lymfatické masáže.

 

Bez kterého kosmetického produktu se neobejdete a proč?

Krém na obličej a balzám na rty. Bez krému je pleť nepříjemně suchá a napnutá. Balzám na rty je perfektní hlavně v zimním počasí, kdy mohou rty popraskat a jsou suché.

 

 

V případě dotazů při hubnutí nebo zdravotních komplikacích kontaktujte výživového poradce!


 

Jak relaxujete?

Relaxování je věc, kterou se stále učím. Cíleně si musím plánovat do kalendáře odpočinkové chvilky, protože jinak bych pracovala asi pořád. Přiznávám, práce mě baví a pro své klienty dělám maximum. Kromě chvilek s přítelem relaxuji hlavně sportem, vařením a četbou studií a informací v oblasti výživy.

 

Sportujete? Jak často?

Ke sportu mne rodiče vedli už od malička a je to můj denní chléb. Mám už delší dobu cvičební rituál: cvičím 6 dní v týdnu a 1 den je regenerační. Tréninky se snažím měnit tak, aby byly pestré a také podle toho, jak se zrovna cítím nebo co potřebuji na postavě upravit a vylepšit.

 

Jakou vůni používáte?

Mám jich více, protože výběr vůně u mě závisí na náladě i počasí. Ty těžší vůně nechávám do studeného počasí a lehčí a svěží na teplé dny. Moje oblíbená je Dolce Gabbana Light blue, Naomi Cambpell Exult, Paco Rabanne Black XS a z těch sportovních Diesel Plus Feminine a Mexx woman.

 

Jak se stravujete?

Snažím se jíst velmi zdravě, protože na kvalitním a vyváženém jídle mi záleží. Hodně klientů se mne ze zvědavosti ptá, jestli také dodržuji zásady zdravé výživy, které s nimi probírám. Nevím, jestli jsou pak překvapení, ale to, co doporučuji ostatním, dělám také. Kovářova kobyla u mě bosa nechodí :-)

Před jídlem mám respekt, protože denně v poradně vidím, co špatné stravování může napáchat za zdravotní komplikace. V mém jídelníčku tedy najdete hodně obilnin a obilných výrobků, luštěnin, ovoce, zeleniny, mléčných výrobků z různých druhů mlék, produkty zdravé výživy a spoustu potravin nazývaných superfoods jako je mladá pšenice, sladkovodní a mořské řasy, acaí, macu, konopný protein a podobně. Pro zájemce přikládám i odkazy, kde si je mohou koupit.

 

Váš největší hřích proti zdravém životnímu stylu?

Hříchy byly hlavně v období základní školy - pomalu celé svoje kapsené jsem utratila za pamlsky, chipsy a nanuky. Na střední jsem se umírnila a začala jsem stravování řešit a uvědomovat si důležitost jídla. Nyní moc nehřeším, alespoň se snažím. Můj největší hřích je maximálně mlsání s přítelem, kdy od něj uzobnu něco nezdravého. Někdy si v kavárně objedná sladký zákusek a ochutnám od něj. Jinak chutě na sladké řeším čerstvým ovocem, sušeným ovocem a hořkou čokoládou, zdravými dezerty z tvarohu nebo ovesnými sušenkami, které si připravuji doma.

 

Co děláte, když rychle potřebujete vypadat hezky?

Svázat vlasy do culíku a trochu pudru a zdravíčka na obličej. Více někdy nestihnu :-)

 

Děkujeme!

 


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

11 rad, které ochrání váš zrak 
Jack Lean 94 let - expert na fitness a kulturistiku! Stále nějaké výmluvy? 
Lymfatický systém - kanalizace těla! 
Podmáslí dodá vitalitu a krásu 
Zdraví a kontaktní čočky 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny