Články

 

23.11.2010 - Iva Veselá

Nový životní styl s kontaktními čočkami

1980MjB.jpg

 

Nosíte brýle? Možná je načase udělat změnu. Jakou? Přemýšleli jste někdy o kontaktních čočkách? Zkuste je a změňte tak svůj životní styl. Kontaktní čočky vám nabízí mnohem více možností než brýle.

 

O kontaktních čočkách

Setkali jste se někdy s kontaktní čočkou? Jde o téměř průhlednou pomůcku, která má tvar mističky. Kontaktní čočky jsou moderní dioptrickou pomůckou. Nasazuje se přímo na oční rohovku.

Je určená ke korekci mnohých očních vad. Jsou jimi především krátkozrakost, dalekozrakost, astigmatismus či presbyopie.

Máme více druhů kontaktních čoček a dělíme je podle různých kritérií. Podle doby nošení rozlišujeme jednodenní, dvoutýdenní, měsíční, čtvrtletní či roční kontaktní čočky. Podle funkce třídíme kontaktní čočky na torické, silikon-hydrogelové, bifokální a multifokální.

Torické kontaktní čočky jsou určené ke korekci astigmatismu i krátkozrakosti či dalekozrakosti. Kontinuální kontaktní čočky se ponechávají v oku po celou dobu nošení. Nevyjímají se ani na noc. Mají totiž velkou propustnost kyslíku. Vysokou propustnost kyslíku mají i silikon-hydrogelové kontaktní čočky. Bifokální a multifokální kontaktní čočky jsou určené ke korekci presbyopie. Máme i barevné provedení těchto pomůcek. Ty se vyrábějí i nedioptrické.

 

Co oceníte na kontaktních čočkách?

Začnete-li nosit kontaktní čočky, rychle zjistíte, že život s nimi je oproti brýlím pohodlnější, praktičtější a jednodušší.

Co konkrétně oceníte na kontaktních čočkách? Je to především estetická změna. Brýle vám už nebudou zakrývat obličej. Pokud jste zvyklí na brýle a vaše okolí na to, že je nosíte, uvidíte, že změna bude velká a určitě k lepšímu.

Sportujete? Pak od chvíle, kdy si poprvé nandáte kontaktní čočky, už na ně nedáte dopustit. Brýle často při sportu překáží a mnohdy se při fyzických aktivitách můžete dostat do situace, ve které se mohou brýle rozbít a následně vám dokonce poranit oči. To vám s kontaktními čočkami nehrozí. Navíc lze provádět jakékoliv pohyby, např. na hrazdě, aniž byste se báli, že vám vaše dioptrická pomůcka spadne.

Kontaktní čočky však oceníte i v každodenním životě. Lépe uvidíte i periferně a za zhoršených světelných podmínek. Bude se vám lépe zaostřovat, ale také nezažijete už zamlžené či namoknuté brýle. Další výhodou je možnost pořízení si slunečních brýlí dle vašeho výběru. Nemusíte se omezovat jen na ty dioptrické.

 

A na další výhody přijdete ještě sami. Zkrátka kontaktní čočky změní váš životní styl a snadněji budete dělat věci, které jsou pro vás kvůli brýlím obtížné.

 

Vyměňte i vy brýle za kontaktní čočky a určit budete spokojeni. Je pouze malý zlomek lidí, kteří s nimi mají problémy a i ty jsou většinou způsobené nedostatečnými hygienickými opatřeními.

 


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 3.67 bodů z pěti


Čtěte také:

100 tahů kartáčem a dost 
Biologické hodiny aneb co se s námi děje přes den 
Některá fakta o detoxikaci 
Vy ještě kouříte? 
Žijeme tak, jak dýcháme 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny