Články

 

13.07.2010 - Iva Veselá

Kdy ostříhat dlouhé vlasy?

 

To byly doby, kdy se nosívaly naondulované vlasy. Jedna vlna sem, jedna vlna tam. Pak přicházela éra tupírování nebo trvalé, kdy ženy vypadaly spíše jako pudlíci. Pryč s takovými nápady. Plno žen už zjistilo, že jsou krásné s krátkými kvalitními vlasy než s dlouhými  a roztřepenými. Jak jistě víte, s přibývajícím věkem dochází ke ztrátě kvality vlasů. Někdy už po třicítce, zejména po 40. roku. Proto si málokterá žena může dovolit takový komfort dlouhých vlasů. Kolikrát na ulici dodnes vídáte starší ženy s dlouhými vlasy a říkáte si: „Proč si ty střapaté vlasy neostříhá?, slušelo by jí to!“

 

Je pravdou, že když má starší žena hezké dlouhé vlasy, vypadá atraktivněji. Ale každá žena by měla být trochu soudná a poznat, kdy může ukazovat své dlouhé lokny na odiv a kdy by je měla raději zkrátit. Abyste nedopadly takto:

 

  

 

Proč tak ženy uvažují?

Je to možná podobný trend, kdy chlapcům v pubertě začínají růst vousy…respektive chloupky pod nosem. Proto se neholí, aby byla vidět jejich dospělost, ale pro děvčata jejich věku to není přitažlivé. Podobnou situací jsou i postarší ženy, které se ještě snaží užívat si krásných vlasů a přehlédnou dobu, kdy už by měly mít na hlavě kratší sestřih a vypadat vkusněji a mít „šmrnc“…nebo jak se to říká – mít zase trochu ženskosti.

 

Nakrátko být nemusí

Nikdo neříká, že hned musíte vyrazit do kadeřnictví s prosbou: „Nakrátko, mám už přeci svůj věk.“ To samozřejmě ne. Jestliže se o své vlasy budete dobře pečovat, můžete si prodloužit krásu vlasů a ušetřit jejich stříhání. Doporučuji si také hlídat délku konečků, čímž předejdete třepení vlasů a zbytečnému poškození. Jestliže nemusíte, nebarvěte si vlasy a nechte si je v přírodní podobě. To, že jste v mládí módní ikonou s barvou na hlavě, vás pravděpodobně bude stát ve stáří horší a nekvalitní vlasy.

 

Opět jsme u stravy

Krása vlasů souvisí v menší míře s použitým šampónem nebo přípravkem, který zajistí lesk vlasů. Ve velké míře se kvalita vlasů odvíjí od toho, jak se stravujete - tak nejlépe vyživíte vlas zevnitř. Vaše strava by měla být bohatá na vápník, zinek, křemík (součást doplňků stravy), kyselina pantotenová, vitamín B1, C, dále pomáhá například sušená syrovátka (mléčný koktejl) a spousty dalších potravin. Včetně zeleniny, mořských ryb, kvalitních rostlinných olejů, ovoce.

 

Jestliže se budete takto o vlasy starat, ohlídáte si tak faktory, které mohou způsobit zhoršení kvality vlasů. Kdo má to štěstí, ať vlasy ukazuje, kdo to štěstí už bohužel nemá, neházejte flintu do žita. Vždy se najde plno způsobů, jak si zkrášlit vlasy. Barvou, melírem, kloboučkem, sponkou…nikdy není konec, nikdy není pozdě a vždy můžete vypadat krásně!


Hodnocení článku

Hodnotilo 8 čtenářů průměrem 2.5 bodů z pěti


Čtěte také:

11 rad, které ochrání váš zrak 
Čistotní muži 
Nejlepší dieta pro vaše oči 
Nový životní styl s kontaktními čočkami 
Vhodné stravování na podzim 


Diskuze

himeko

Nesouhlasím, není nic krásnějšího něž dlouhé vlasy, pokud to jejich stav dovolí.

26.10.2012 03:48
Honza

Holý nesmysl

To je ale hloupost!!!! Krásné dlouhé vlasy dělají ženu ženou. Už kolikrát se mi stalo, že jsem viděl ženu nad 40 s hodně dlouhými vlasy a vypadala nádherně. S věkem to nemá co dělat! Krátkovlásek je na každém rohu mraky, pořád to samé a ještě k tomu nevkusně barevné. Ale přírodní dlouhovláska, to je prostě žena s velkým Ž :-)

27.06.2012 16:40
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny