Články

 

12.02.2015 - Iva Veselá

Perfect pasta - nízkokalorické těstoviny

2619NGF.jpg

 

Novinkou na trhu jsou nízkokalorické těstoviny PERFECT PASTA.

První moje reakce na nízkokalorické těstoviny byla spíše negativní. Říkala jsem si, že zase z lidí budou vytahovat peníze za potravinu, která má nulové nutriční hodnoty. Připadalo mi to zkrátka jako další psychologický marketingový tah. Nicméně pak jsem se překlopila do pozitivní reakce hned poté, co jsem se dočetla o složení těstovin.

Tyto těstoviny se totiž vyrábějí z kořenové zeleniny konjac, asijské rostliny mající příznivé účinky na tělesné zdraví. Možná ani o tom nevíte, ale kořen konjacu se používá běžně v potravinářství jako zdroj vlákniny. Ukrývá se pod zdravotně nezávadným kódem E425 (kojnaková guma).

 

Co je Konjac

Konjac (Amorphophallus konjac K. Koch) je rostlina rostoucí na subtropickém a tropickém východě Asie od Japonska a Číny, na jih po Indonésii. Výtažkem je ve vodě rozpustná vláknina neobsahuje žádnou pšenici, lepek, sacharidů, kalorií, tuků, bílkovin nebo cukru. Kojnac se používá v čínské kuchyni pro více než 2000 let a v Asii je považován součást zdravé výživy.

  • rozpustná vláknina snižuje hladinu cholesterolu
  • pozitivní vliv na pacienty s diabetem
  • navodí pocit sytosti
  • zpomaluje trávení, tím i využití živin
  • působí jako přírodní projímadlo
  • odvádí toxické látky ze střevního traktu

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

2565NTB.jpg

"Je sice pravdou, že platíme za těstoviny, které nás puze zasytí, ale nedodají prakticky žádné živiny, ale z mého pohledu budou skvělým doplněním jídel  pro vytvoření objemu a zvýšení pocitu zasycení. Těstoviny doporučuji používat nikoliv jako kompletní náhradu klasických těstovin, ale jako jejich částečnou náhradu nebo doplnění zeleninové přílohy. Nízkokalorické těstoviny pomohou zvláště těm, kteří mají sklony k přejídání vlivem špatných stravovacích návyků, psychických problémů nebo stresu." Ing. Iva Veselá, výživová poradna Food Life

Použití v kuchyni

Těstoviny Perfect Pasta můžete připravovat klasicky naslano i nasladko. Konzistencí připomínají rýžové nebo skleněné nudle, chuť ale nemají žádnou. Proto použijte své oblíbené koření, těstoviny rychle chytí chuť z koření i ostatních ingrediencí v jídle.

 

Zdravé a vyvážené recepty sestavené výživovým poradcem.

 

Nutriční hodnoty Perfect Pasta

100 g kořene konjac obsahuje 96 % vody a 3,8% glukamannu. Ve 100 g těstovin pak najdeme pouhých 50 kJ (12 kcal) ve srovnání s klasickými těstovinami či kuskusem, které obsahují 1500 kJ/100 g.

 

Kde koupit Perfect Pasta

K dostání bude Perfect Pasta ve vybraných prodejnách zdravé výživy, jako jsou například Country Life, BioDay, Bazalka v Hradci Králové, Obchod Rohanka v Kladně, nebo si ji můžete koupit na oficiálních webových stránkách. Doporučená maloobchodní cena je 79 Kč za 200 gramů.

 

Chci se objedat do výživové poradny Food Life >>

2523Y2R.jpg

Ponořte se do toho s námi!


Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Artyčoky 
Granátové jablko 
Kozí výrobky 
Špalda - chutná a výživná obilnina 
Tofu - sójový tvaroh 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny