Články

 

16.04.2013 - Iva Veselá

Vegetariánské restaurace v Praze

2346ZjM.jpg

 

V dnešním článku se zaměříme na známé či méně známé chutné vegetariánské a raw restaurace. Pokud máte svoji obíbenou restauraci, budu ráda, když se s námi podělíte v diskusi.


1) Vegetarian Beas

  

Vegetariánská restaurace se 6 stanovišti po Praze, nabízí samoobslužný pult, ze kterého si vybere snad každý. Menu se v restauraci obměňuje každý den. Denně nabízíme indická jídla - dva druhy sabdží (speciálně připravená zelenina), dva druhy dálu (luštěninové jídlo), dva druhy rýže, sladký dezert, tři druhy čerstvých zeleninových salátů, a dále mezinárodní vegetariánskou kuchyni - například zapečenou zeleninu. Oleje používáme výhradně rostlinné. Do salátů přidáváme olivový olej.

http://www.beas-dhaba.cz/

 

2) Maitrea

Restaurace Maitrea v Týnské uličce 6 u Staroměstského náměstí je sesterský podnik vegetariánské restaurace Lehká hlava v Praze na Boršově a je pro Vás otevřena od 12.května 2009. Restaurace má 2 patra a 90 míst k sezení a interiér ve stylu feng shui se dvěma pohyblivými fontánami, krbem a zátiším s Buddhou – MAITREA. Podle něj (v překladu „milující laskavost“) se jmenuje restaurace i celý Dům osobního rozvoje, ve kterém se nachází.

http://www.restaurace-maitrea.cz/

 

 

Chcete pomoci s přípravou zdravého jídla? Chcete trvale a zdravě hubnout? Kontaktujte odborníka na výživu.

 

 

3) Lehká hlava

Otevřením restaurace Lehká hlava byl zahájen projekt, který bude sestávat z více samostatných akcí zastřešených společností SATTVA s.r.o. Slovo Sattva použité v názvu pochází ze sanskrtu, jazyka starověkých mudrců, a vyjadřuje energii spojenou s krásou, lehkostí, čistotou, jasností a svěžestí. Naším záměrem, je podporovat tuto energii v našem okolí a přispívat k vytváření dalších míst, kde tyto principy mezi lidmi mohou vědomě fungovat. Tomu, komu se podaří sattva energii v sobě rozvíjet, pomáhá pak tato energie více rozumět vlastnímu životu a umožňuje mu střízlivým pohledem vidět za podstatu všech jevů.

http://www.lehkahlava.cz/

 

4) Govinda

Vegetariánská restaurace Góvinda patří mezi první vegetariánské restaurace v Praze a je proslulá svými chutnými a výživnými vegetariánskými pokrmy za příznivou cenu.

http://www.govinda.cz/

 

 

5) Mlsná kavka

Mlsná kavka je nekuřácká vegetariánská restaurace, která pod jednou střechou a v jedné kuchyni spojuje kvalitní bezmasá jídla a pracovní uplatnění lidí znevýhodněných na trhu práce. Vznikla jako společný projekt Občanského sdružení Green Doors a Filipa Kavky Smiggelse.
http://www.mlsnakavka.cz/

Sokolovská 327/29, Praha 8, 186 00

 

6) Burfi

"Cílem a smyslem našeho podnikání je, abychom vám mohli nabídnout co nejchutnější jídla, která nenesou stopy násilí, jejichž příprava nezatěžuje přírodu a jsou cenově dostupná."

V co největší míře vaříme z čerstvých surovin, vyhýbáme se polotovarům, umělým přísadám, geneticky modifikovaným potravinám, chemickým zvýrazňovačům chuti, E-čkám atd. Brambory, mrkev, červenou řepu a sezónní zeleninu nakupujeme od zemědělců, kteří hospodaří ekologicky a svoje pole neošetřují chemickými postřiky a jedy.

http://www.burfi.net/cz/uvodni-strana.html

 

7) Marantha

 

Především na zdravou výživu je zaměřena vegetariánská restaurace Maranatha, jež je počinem stejnojmenného občanského sdružení. V sortimentu restaurace naleznete širokou nabídku pokrmů pro vaše zdraví, bio potravin, veganských receptů a čerstvých ovocných a dalších nápojů. To vše v příjemném prostředí a s příjemným personálem. Restaurace může pro vás být nejen příjemným zpestřením pracovního dne, neboť zde zapomenete na stres, ale i inspirací pro vaši domácí kuchyni. Vegetariánské pokrmy se totiž chlubí velkou nápaditostí a ten, kdo si myslí, že bez masa nelze žít, může být příjemně překvapen. Přijďte se přesvědčit!
http://www.restauracemaranatha.cz/uvod.php

 

7) Gopal

Restaurace nabízí i dovoz jídla po celé Praze.Studenti mají důvod k radosti. Pro ně je celé menu za pouhých 88Kč.

http://www.gopal.cz


Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 4 bodů z pěti


Čtěte také:

Co dělat s rebarborou? 
Letní řecký salát 
Nákupní průvodce - mléčné čokolády 
Příprava domácího pickles 
Recept - hummus 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny