Články

 

13.07.2009 - Iva Veselá

Jak na jaterní očistu

1772YmI.jpg

 

Játra jsou biochemickou továrnou s největší regenerační schopností v těle a žlučník je často nazýván dirigentem všech ostatních orgánů, protože ovlivňuje celý trávicí trakt. Stav našich jater je přímo úměrný našemu pohledu na svět a stav žlučníku ukazuje na naši spokojenost. Úžasné orgány, ale...


...ale každá mince má dvě strany.


Pokud přece jen chcete ošetřít svá játra, pročistit žlučník a zregenerovat žlučové cesty, tak to udělejte teď. Nastoupila doba jater, kdy se ještě zesiluje jejich schopnost samoregenerace. A když jim ještě pomůžeme vhodnými bylinkami, přírodními potravními doplňky, vhodnou stravou atd., pak se nám odvděčí. Ani si to neuvědomíte, ale budete plni životního elánu, zbavíte se únavy, budete spokojeni, přestanou vás bolet kyčle, zmizí vyrážky, nebudete zlostní a výbušní, budete mít pocit, že život je ráj. On skutečně rájem je, ale my to vidět nechceme - mimochodem si také zregenerujeme náš zrak.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

Jinou metodou, náročnější na čas i naši disciplínu je očista jater a žlučníku pomocí olivového oleje a citrónové šťávy.

 

Očistný postup

1. Střevo musí být čisté, bez zácpy a kalových kamenů. Tři dny předem ráno i večer provést klystýr.

2. Před procedurou 3 dny je nutno pečlivě připravit játra vegetariánskou stravou. Pít čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, především čerstvou jablečnou šťávu v neomezeném množství.

3. S procedurou začít ve správnou dobu - na jaře po 15.2. s ustupujícím měsícem vždy od 19 do 20 hodin.

4. K očistě přistupovat beze strachu a v pevné víře v mimořádné tvůrčí i rekonstrukční schopnosti vašeho těla. Těšit se na to, co všechno z vás bude vycházet a tudíž čeho všeho se zbavíte.

5. Očistu je dobré provádět několikrát za sebou, až do té doby, než přestanou vycházet zelené kameny, lupínky, zátky, atd. Doporučuje se mezi jednotlivými procedurami udělat pauzu 3 - 5 - 7 dnů, neopakovat více než 7x.

 

 

A teď k samotné proceduře:

Připravíte si 2 dcl olivového oleje (nejlépe panenský, za studena lisovaný Virgin oil) a 2 dcl čerstvé citrónové šťávy. Také budete potřebovat ohřívací láhev nebo podušku. Tou začnete ohřívat oblast jater (vpravo pod posledním žebrem) asi od 17. hodiny. Počínaje 19. hodinou každých 15 minut pijete 3 lžíce oleje a hned nato 3 lžíce citrónové šťávy. Snažíte se to stihnout do 20. hodiny. Pak zůstanete ležet a nahříváte oblast jater stále až do rána, nejlépe celý druhý den. Vylučování škodlivin začíná individuálně, nejdříve kolem 1. hodiny ranní, spíše však déle. Po třetím odchodu kalů a usazenin (přibližně druhý den v poledne) si uděláte klystýr. Prakticky z vás s vodou vycházejí už jen kousky bilirubinu a žlučových kamenů. Jejich velikost vám ukáže, jak byla játra zanesena, a jak ještě jsou, tudíž, zda ještě pokračovat příště. Snažte se vydržet do další procedury v ony odpočinkové dny jíst pouze vegetariánskou stravu.

 

Zkušenosti a doporučení s očistou poslala Karina Boriová, čtenářka

 

Image: FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 16 čtenářů průměrem 4.44 bodů z pěti


Čtěte také:

Bramborové triky 
Jak uvařit rýži v mikrovlnné troubě 
Příprava domácího pickles 
Recept - hummus 
Tipy a rady k výběru pečiva 


Diskuze

Karina

jeeeee ja jsem slavna :-) jen poznamka: nejvhodne\'js\'i doba na prvni oc\'istu jater je 1-3 dny pr\'ed upln\'kem!!! a leps\'i je ji provade\'t na jar\'e a v lete\'. rozhodne\' se nedoporuc\'uje ji provade\'t na podzim!!! urc\'uje se to podle biorytmu jater. pr\'eju hodne\' zdaru!

24.06.2009 14:07
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny