Články

 

26.12.2009 - Iva Veselá

Odlehčení po vánocích: Zapečené těstoviny s meruňkami a tvarohem

Sice se jedná o trošku netradiční jídlo ihned po vánocích, ale proč ne? Téměř každý má rád sladké, tak proč nezkombinovat chutné s užitečným? Navíc toto jídlo není vůbec drahé.

Nemusíte mít po ruce hned čerstvé meruňky, stačí dobrý kompot, který pro chuť bohatě stačí.

 

Zapečené těstoviny s meruňkami a tvarohem

500 g libovolných těstovin (já použila bezvaječné "tortilky")

1,5-2 vaničky 1% měkkého tvarohu

1 nízkotučná 8% zakysaná smetana

3 vajíčka (nejlépe domácí)

třtinový cukr/javorový nebo agávový sirup podle chuti + vanilkový cukr

cca 1/2 kg  meruněk z kompotu

skořice a kokos pro chuť (nemusí být)

 

Uvařené těstoviny smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, cukrem a vajíčky. Nakonec přidáme meruňky, vše promícháme a zapečeme na vymaštěném plechu.

 

TIP

Těstoviny po uvaření propláchněte. Tím se odplaví uvolněný škrob, čímž těstoviny získají nižší kalorickou hodnotu.

 

 


Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

Jak dobře vybrat majonézu 
Jak obelstít hlad a chuť v kanceláři 
Jak si připravit kokosové mléko 
Kuchyňské fígle - 3.díl 
POLOPATĚ - jak na domácí výrobu ghí 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!
+1 týden jídelníčku

 

2565NTB.jpg
  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme

ZDRAVÁ KUCHYNĚ

2611MDI.jpg

  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny