Články

 

30.06.2014 - Iva Veselá

Jak skladovat kokosový olej

 

Je potřeba kokosový olej skladovat v ledničce? Jeden výrobce vám napíš, že ano, druhý, že ne.

 

Kokosový olej a teplo

Kokosový olej se skládá z mastných kyselin, které příliš v teple neoxidují. Pozor však u extra panenského kokosového oleje, který obsahuje estery citlivější na teplo. Ve srovnání s běžným kokosovým olejem podléhá oxidaci rychleji. Možná jste si všimli, že panenský kokosový olej má výraznější vůni. To je právě díky těmto esterům.

 

Jak skladovat kokosový olej

1. Skladování mimo ledničku - doporučuji skladovat při teplotě do 25 °C, v suchu a bez přímého slunečního záření. Pokud ho chcete používat jako pomazánku (krémová konzistence), skladujte ho ve tmě při teplotě vyšší než 25 °C. Rychleji ho spotřebujte.

2. Skladování v lednici - při uložení do ledničky olej zatuhne a trvanlivost takto skladovaného oleje se může blížit až 2 rokům.

 

Tip výživového poradce

"Nekupujte si oleje v plastových nádobách. Platí to nejen o kokosovém oleji, ale o všech olejích nebo i máslech. Z plastových lahví se uvolňují zdraví škodlivé látky (tzv. ftaláty). Kokosový olej se jinak nebojte skladovat na teplém místě - v tropických oblastech je tento olej právě pro svou vlastnost - vydržet v teple - hojně využíváný."



Máte dotaz nebo se chcete objednat do výživové poradny? Napište nám!

Ponořte se do toho s námi.


Hodnocení článku

Hodnotilo 7 čtenářů průměrem 4 bodů z pěti


Čtěte také:

Jak na obyčejnou cuketu? 
Jak se zbavit molů 
Meruňkové knedlíky - ze 3 ingrediencí a zdravě! 
Nákupní průvodce - mléčné čokolády 
Silvestrovské občerstvení - zdravě a rychle 


Diskuze

Ladislav krečmer

Jak poznat žluklý kokosový olej

Dobrý den,koupil jsem na netu 4 litry kokosového oleje bio extra virgin. Takové množství je samozřejmě pro víc lidí. Všem do jednoho ,nám to připadá jako žluklý olej. Má totiž všechny příznaky jak chuťové tak i pachové.a to Při ranní dávce -1pol. Lžíce každé ráno nalačno, jsme měli i tři z nás střevní potíže. Trvanlivost je uvedena do ledna 2021. Z praxe ale vím ,že pokud bych chtěl reklamovat u prodejce kvalitu, jdou všechny dojmy stranou. Chci se proto zeptat jestli je možné nějakou chemickou metodou, či jinak exaktně určit kvalitu kokosového oleje? Pokud by to šlo, byl bych velmi rád kdybyste , jako lidi z oboru, mi nějak poradili. Olej jsme totiž kupovali pro zdraví a ne proto abychom se snad ještě i přiotrávili. Děkuji vám za nás všechny, za případnou radu nebo pomoc. Přeji nejen vám, ale všem -Zdraví.

05.04.2020 15:45
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny