Články

 

16.12.2014 - Iva Veselá

Vánoce a stres

2597NWM.jpg

Tento obrázek je pro Vánoce výstižný :)


Chcete se zbavit stresu o Vánocích? Zde je několik rad, jak se mu co nejvíce vyhnout. Jak být v klidu, užít si Vánoce tak, jak se patří a jak si vlastně i vy sami přejete. Máte to vše ve vlastních rukou, tak to začněte měnit už letos.

 

 

1. Vánoční úklid rozdělte mezi ostatní

Ženy mají často tendenci domácnost uklízet samy, aby bylo vše dokonalé. Proč? Důvodů může být více - buď si myslí, že to udělají nejlépe, berou to jako jejich povinnost, ze které mají dobrý pocit, anebo je bohužel nenapadne, že práci mohou rozdělit mezi členy rodiny. Zbytečně si tak navozují časovou tíseň a shon. Rozdělte tedy práci mezi členy rodiny. Vždyť v základu stačí jen utřít prach, vyluxovat, vytřít a je to.

 

2. Zpomalte s celou rodinou

Lidé sedí za počítačem - vybírají dárky na internetu nebo běhají po městě, brouzdají na Facebooku, co je před Vánoci nového, ženy hledají zdravé vánoční recepty a všichni jsou zaneprázdněni. To vše vede ke vzniku napětí a zbytečnému oddálení našich blízkých. Zkuste se domluvit s rodinou na tom, že si zajdete společně na večeři, strávíte spolu odpoledne nebo vymyslíte jinou společnou aktivitu. Sblíží vás to, pozastavíte čas a snížíte stres. Koneckonců Vánoce jsou právě o tom být spolu. Domluvte se na tom, že nebudete kvůli dárkům „bláznit“ a zpomalíte tempo.

 

 

3. Nadýchněte se vánoční atmosféry

Města jsou plná výzdob, předvánočních trhů a různých akcí. Zajděte se ven projít, kupte si svařáka, hezké vánoční ozdoby do bytu a užijte si pohodovou atmosféru. Dny plynou jako voda a vy pak zjistíte, že jste si Vánoční období neužili úplně podle svých představ.

 

4. Domluva na koupi dárků

Největší psychickou zátěží bývá, co komu koupit za dárky. Nemáme nápady a kupujeme dárky na sílu. Někteří z nás zase nemají zase finance a berou si velmi nevýhodné půjčky. O tom jsou Vánoce? Paradoxně každý si stěžuje na obojí, přitom nikdo nic nemění a situace se rok co rok opakuje. Proto se doporučuji domluvit s ostatními, že si koupíte něco pro radost (nebo na konkrétním daru) a nebudete se určitě kvůli výběru dárků stresovat, natož se zadlužovat. To si nikdo z blízkých přeci nepřeje.

 

Krásné a pohodové Vánoce všem!


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 1 bodů z pěti


Čtěte také:

Jak si doma připravit ghí 
Jak uvařit rýži v mikrovlnné troubě 
Přejedli jste se o svátcích? 
Tipy a rady k domácím pekárnám 
Tipy na recepty z červené řepy 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny