Články

 

08.02.2009 - Iva Veselá

Kalanetika

 

Žijete někdy s pocitem, že jste bez energie, totálně "vyždímaní" z práce a chybí vám chuť do života? Posilovna a silově náročná cvičení vám nevyhovují? V tom případě je tu pravá chvíle na seznámení s kalanetikou. Je pro každého, bez rozdílu na věk.

 

Neznáte kalanetiku?

Hodně se o ní mluví, protože kalanetika je poměrně mladý, ale jistě převratný druh cvičení. Jedná klidné cvičení pro muže i ženy, které je zaměřeno na celkové posílení a protažení těla. Učí tělo správnému postoji a při správném a cíleném cvičení vyrovnává svalové disbalance, které vznikají automaticky při běžném používání našeho těla.

 

V čem kalanetika spočívá

Kalanetika je vhodná pro všechny, kdo se chtějí naučit své tělo fungovat správně i když zrovna necvičí. Pro ty z vás, kdo nechcete nebo nemůžete při cvičení zatěžovat klouby, nebo bolestivé partie po zranění či s problémy pohybového aparátu. Pro vás, kdo se chcete naučit vnímat své tělo a práci jeho svalů. Pro všechny, kdo chtějí své tělo zpevnit, vytvarovat a protáhnout ať již z estetického, nebo z funkčního hlediska.
Na věku naprosto nezáleží.

 

 

Cvičení

Kalanetika modeluje a posiluje tělo. Jedná se v podstatě o posilování, ale ve statických polohách. Jednotlivé cviky se skládají z několika jemných drobných pohybu a provádí se ve velkém počtu opakování. Díky této jemnosti minimálně zatěžujete klouby. Nejdůležitější pro zvládnutí kalanetiky je způsob protažení. Kalanetika dokazuje, že posilovaný sval není nutné napnout, naopak - při kalanetice je svaly třeba uvolnit, čímž se posílí. Rozdíl oproti jiným cvičením naleznete během prvních minut. Už po několika hodinách uvidíte na těle první výsledky.

 

Kalanetikou docílíte protažení a stažení svalů, zlepšení celkové pružnosti těla, naučíte se oddělovat a posilovat jednotlivé svalové skupiny a správně ovládat vlastní tělo. Při kalanetice cvičíte vlastním tempem, nepoužíváte sílu a nesrovnáváte se s ostatními. Cvičení lze praktikovat bez hudby nebo za doprovodu pomalejší melodické hudby.

 

Co na sebe?

Jdete na naše hodiny poprvé a nevíte co by bylo nejvhodnější si obléknout? Kalanetika je klidné cvičení. Nepotřebujete žádné speciální prádlo ani vysoce savá trička ani žádné boty se speciální podrážkou.
Stačí vám pohodlné pružné či volné kalhoty, tričko, teplejší ponožky a v případe, že jste více zimhouřivá(ý), postačí lehká mikina.

 

 

INFORMACE PRO ZAČÁTEČNÍKY

V prvních 5-ti lekcích cvičte od každého cviku jen 50x opakování a v dalších lekcích si přidávejte počet opakování až se dostanete na 100x opakování v sérii.


INFORMACE PRO POKROČILÉ

Vy, kteří pravidelně cvičíte a kalanetiku, si zařadíte do tréninku jen pro zpestření vaší aktivity, cvičte hned při prvních lekcích 100x opakování.


Jaké výsledky můžete očekávat?

Za 10 lekcí vám pas, boky, stehna a břišní svalstvo může zeštíhlit až o 3-4cm (záleží na postavě).

Proto, se před první lekcí přeměřte a zapište si své míry a po 10 nebo 15 lekcích se přeměřte a přesvědčte se o svém výsledku cvičení.

 

Shrnutí pozitivních účinků

- stažení a protažení jednotlivých svalových skupiin

- nevyžaduje obtížné a neobvyklé pozice

- ke cvičení nepotřebujete speciální nářadí

- můžete cvičit kdykoliv

- cvičení neunavuje ani nevyčerpává

- cvičit lze v každém věku

 

Foto: lowcarbfriend.com

Hodnocení článku

Hodnotilo 6 čtenářů průměrem 4.67 bodů z pěti


Čtěte také:

10 prohřešků ve výživě aktivních sportovců 
Chci nabrat/zhubnout - kolik kalorií mám jíst? 
Power plate 
To je párty? Ne, tady se cvičí ZUMBA! 
Význam bílkovin u sportovců 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny