Články

 

15.05.2009 - Iva Veselá

Dětská přírodní kosmetika

 

Dětská kosmetika vyžaduje velkou pozornost při jejím výběru a nákupu. Jak určitě víme, tak dětská pokožka je velmi citlivá a tenká. Je až pětkrát tenčí než pokožka dospělého člověka, a proto vyžaduje jemnou péči. Běžně dostupná dětská kosmetika je většinou plná chemie. Pravidelné používání této kosmetiky zatěžuje organismus a pokožku dítěte. To bývá většinou příčinou alergií a ekzémů. Proto bychom se měli zamyslet zda tuto kosmetiku používat. Určitě je nejvhodnější dětská kosmetika přírodní. Zbytečně nezatěžuje organismus a nezpůsobuje žádné alergické reakce. O přírodní dětské kosmetice viz níže. Ať už se jedná o dětskou kosmetiku vlasovou, tělovou, vždy musíme dbát na složení daného výrobku a nenecháváme se zmást lákavými obaly!

 

Dětská kosmetika má při výběru několik aspektů:

1. stáří dítěte

2. zda budeme kosmetiku používat čištění pokožky, nebo zvýšit její obranyschopnost

3. a pokud má dítě zdravou pokožku nebo se na pokožce vyskytuje vyrážka či ekzém.

 

Určitě pokud se u dítěte objeví jakýkoliv ekzém či vyrážka, raději zajděte ke kožnímu lékaři a ten Vám určitě poradí jaká dětská kosmetika je nejvhodnější.

 

 

Dětská kosmetika v letních měsících

Před pobytem na slunci je třeba dítě namazat opalovacím přípravkem. U dětí se barvivo melanin začíná tvořit, do té doby dítě nemá žádný přirozený obranný mechanismus proti UV záření. Dětská kosmetika obsahuje i šetrné opalovací krémy a spreje s vysokým faktorem. Zde je několik při pobytu na slunci:

 

- do 6.měsíců by dítě nemělo přijít na přímé slunce vůbec a nemazat je opalovacími krémy s chemickými přísadami. Mohou se vyskytnou alergické reakce.

-  děti do 3.let nevystavovat slunci mezi 11-15hodinou

- opalovací přípravek aplikovat 30.minut před pobytem na slunci

-  opalovací krémy pro děti by měly být vyšší SPF 20, ochrana UVA a UVB záření, odolný proti vodě, šetrné složení pro dětskou pleť

-  dětská kosmetika po opalování by měla být použita bezprostředně po slunění

 

Dětská kosmetika v zimních měsících

Dětská kosmetika v zimních měsících, zvláště pak při mrazivém a větrném počasí by určitě měla být používána. Krémy, které chrání obličej, obsahují minimum vody, která by ve větším množství mohla v mrazu jemnou dětskou pokožku poškodit.

 

Co může za látky obsahovat dětská kosmetika?

Pro děti, novorozence a kojence, které trpí nebo jsou náchylné k alergiím a ekzémům je vhodná dětská kosmetika přírodní nebo-li na rostlinné bázi.

  • Konzervační látky - chrání kosmetické přípravky před napadením mikroorganismy. Mohou vyvolávat kožní a alergické reakce
  • Vonné látky - parfém označuje směs různorodých látek. Často se používají syntetické sloučeniny s mošusem, protože jsou levné. Parfémy mohou vyvolávat alergické reakce
  • Tenzidy - používají se k čištění a jsou označovány jako aktivní substance a detergenty. Obsahují je mýdla, šampony a pěny do koupele. Mohou ničit přirozenou tukovou vrstvu kůže, proto při jejich použití buďte opatrní.
  • Parafín - představuje základ přípravku k ošetření pokožky.
  • Emulgátory - poškozují ochranný filtr pokožky, tím se do pokožky lehce vstřebají

Kosmetika na trhu

 

Masážní olej Amálka na bolesti bříška

Masážní olej slouží na dětské koliky a bolesti. Obsahuje éterické oleje heřmánku římského, fenyklu a majoránky je určen ke zmírnění bolestivého napětí břišní stěny dítěte při takzvané baby kolice.

Použití: Bříško masírujeme jemným krouživým pohybem ve směru hodinových ručiček při obtížích.

UPOZORNĚNÍ: olej používáme od devátého týdne věku.

Složení: Panenský slunečnicový olej, směs éterických olejů.

 

 

Eoné Delfínek-dětský koupel.olej, 200 ml

Delfínek je ideální a bezpečný mycí olej pro každodenní hygienu dětí od nejranějšího věku bez omezení. Je vyroben čistě z rostlinných surovin. Jemně umývá a ošetřuje pokožku, nepoškozuje ochranný kožní film. Díky obsaženým bylinkám zklidňuje před spaním, posiluje imunitní systém, odhleňuje, je hypoalergenní, působí preventivně proti ekzémům.

 

 

 

Eoné Nosní olej

Olej klidní podrážděný nos a ošetřuje nosní sliznici zejména v topném období a v prašném prostředí. Posiluje imunitní systém. Olejíček uvolňuje nos a rozpouští hleny, ničí choroboplodné zárodky, klidní podrážděný a vysušený nos. Je vhodný i jako prevence v období chřipek a při alergii.

 

 

 

 

 

Natessance Mycí gel na vlasy a tělo 500

Obsahuje 09,4% složek přírodního původu. Tento šampon s bohatou gelovou texturou šetrně myje tělo I vlasy a nedráždí oči. Neobsahuje mýdlo a jeho rostlinné složení s neutrálním pH vyhovuje citlivé dětské pokožce. Snadno se oplachuje. Neznečisťuje životní prostředí, neobsahují umělá barviva, syntetickou parfemaci, paraben, parafín, ani silikon.

 

 

 

 

 

Lavera Mandlový krém Baby&Kinder

Tento krém v sobě zahrnuje 3 výrobky v 1. Krém poskytuje ochranu pokožce, ochranu před vznikem opruzenin a hydratační ochranu proti ztrátě vlhkosti. Ochrana pokožky: BIO mandlový a BIO jojobový olej chrání citlivou pleť obličeje a zabraňují vzniku podráždění. Ochrana před vznikem opruzenin: Olej z BIO pupalky a BIO včelí vosk ošetřují snadno podrážditelnou dětskou pokožku pod plenkami a zabraňují vzniku opruzenin. Ochrana proti ztrátě vlhkosti: Výtažky z růží a měsíčku spolu s velmi účinnou aloe vera uchovávají pokožku hebkou a udržují její přirozenou vlhkost.

 


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

BIO balzámy s bambuckým máslem 
Farfalla - luxusní bio kosmetika 
Pleťové jogurtové masky 
Proč používat přírodní kosmetiku? 
Původ a vlastnosti henny 


Diskuze

kateřina

opruzeniny

Já jsem spokojená s babybalmem od farmaxu. Pokožku chrání a opruzeniny s rychle vyhojí. Taky pravidelným mazáním se jim předejde. Nestěžuju si. I pod látkové plenky se hodí.

08.09.2010 09:46
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny