Články

 

12.10.2011 - Iva Veselá

Tablety proti bolesti hlavy a zad už nepomáhají

2170Njg.jpg

 

Praha/ČR – Češi stále častěji trpí bolestmi zad, páteře, kloubů a hlavy. Tyto bolesti jsou způsobeny dlouhodobou prací na počítači a špatným sezením v kanceláři a v autě. Čekací doby u lékařů jsou dlouhé, proto hledají jiné možnosti řešení svých zdravotních problémů. Samoléčení často nefunguje, obracejí se tedy na soukromé odborníky, kteří jim poskytují komplexní vyšetření a rychlé řešení bolestí bez dlouhé čekací doby, která je v nemocnicích.

 

„Lidé si velmi často stěžují na bolesti zad, krční páteře a hlavy. Tyto bolesti jsou způsobeny současným stylem práce, kdy velkou část pracovní doby lidé tráví na židli u počítače, s telefonem v ruce anebo v autě. Nevhodné sezení, špatný předklon hlavy a strnulá dlouhodobá poloha jsou příčiny vážných zdravotních komplikací,“ popisuje lékařka Kamila Maláčová ze zdravotnického zařízení Aquapalace Balneo & Medical v Praze.

 

 

V případě dotazů ohledně výživy nebo zdravotních potíží kontaktujte výživového poradce!

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

V případě bolestí hlavy zkuste navýšit příjem hořčíku v jídelníčku (mák, piniová a slunečnicová semínka, hrášek, ovesné vločky nebo tofu)  - jedná se o minerál, který hraje hlavní roli ve funkci nervových vláken a svalů. Společně s vápníkem řeší nejen bolesti hlavy, ale výrazně zlepšuje celkový psychický stav. Pokud byste chtěli sáhnout po doplňku výživy, využijte kombinaci Vápník, hořčík, zinek nebo Hořčík + vitamín D.

 

 

Každého čtvrtého bolí záda a hlava

Nedávný průzkum zjistil, že téměř čtvrtina Čechů trpí bolestmi svalů či kloubů jedenkrát týdně a častěji. Vadné držení těla a nedostatek pohybů vede ke vzniku funkčních poruch ve svalech a kloubech. Při dlouhodobém přetrvávání vznikají výrůstky v oblasti krční, hrudní a bederní páteře a dochází k rychlému opotřebení meziobratlových plotének. „Svůj podíl na tom má také stres. Vážné problémy mají manažeři, ředitelé, ale také sportovci, učitelé, právníci a dokonce i lékaři,“ říká doktorka Maláčová a dodává, že právě tyto skupiny lidí požadují rychlé a účinné léčení.

 

Bolestmi trpí i velmi mladí lidé

Následky špatného sezení u počítače se bez léčení a změny proměňují ve vážné celoživotní zdravotní komplikace. Bolesti se objevují i u mladých lidí. „Zvláště nyní po skončení léta nás vyhledávají lidé, abychom jim pomohli od bolesti. Důležitá je diagnóza a správné nastavení léčby a také doporučení změny,“ popisuje lékařka Maláčová, která denně přijímá několik pacientů – klientů.

 

Podle fyzioterapeutky Radky Beranové velmi pomáhá vodoléčba a celotělové vířivé lázně. „Tato relaxace je velmi účinná léčba, která uvolňuje svalové napětí. V mozku je limbický systém, který řídí emoce a zároveň svalový tonus. Uvolnění od psychického napětí je úzce propojené se svalovým napětím,“ popisuje lékařka Maláčová.

 

Image: sixninepixels / FreeDigitalPhotos.net

Pro Bio-Life.cz: Commservis.com


Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

Fytoestrogeny - založeno na důkazech 
Chufa - další oříšek do kuchyně 
Kravské mléko, zpracování a vliv na zdraví 
Mrtvé moře - co možná o něm nevíte 
Pozor na nákup tropického ovoce 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny