Články

 

04.02.2013 - Iva Veselá

SPAR Veggie - nová značka bezmasých pokrmů

2266NGY.gif

 

Společnost SPAR ČOS uvádí na trh novou privátní značku SPAR Veggie. Ta vznikla ve spolupráci s Evropskou vegetariánskou unií. Značka zahrnuje 17 bezmasých výrobků a není určena pouze vegetariánům. Bezmasé produkty SPAR Veggie ocení také ti, kteří mají ke konzumaci bezmasé stravy jakýkoli důvod, ať už zdravotní či etický. Výrobky jsou certifikovány a jasně označeny známkou V-logo, což je oficiální logo Evropské vegetariánské unie, která u těchto produktů garantuje dodržování přísných požadavků a provádění nezávislých kontrol. Díky tomu má spotřebitel jistotu, že žádné použité suroviny nepocházejí z masa.

 

„Kompletní nabídka jídel pro vegetariány a osoby, které si čas od času chtějí dopřát pokrm bez masa, v našem sortimentu dosud chyběla. Proto byla ve spolupráci s Evropskou vegetariánskou unií vytvořena nová privátní značka SPAR Veggie, která představuje špičkové výrobky, u nichž si spotřebitelé díky jasné certifikaci mohou být jisti, že opravdu neobsahují maso,“ uvádí Martin Ditmar, generální ředitel společnosti SPAR ČOS. „Lidé u nás stále věří, že je nutné mít každý den na talíři alespoň jednu porci masa. Proto je spotřeba masa v České republice s roční hodnotou 75 kg na osobu při srovnání s ostatními evropskými státy dlouhodobě nadprůměrná. Přesto ale i u nás stoupá počet osob, které si uvědomují zdravotní rizika nadměrné konzumace masa a v rámci zdravého životního stylu zařazují do svého jídelníčku jeden nebo dva bezmasé dny týdně. Nejen pro vegetariány je určena naše nová značka SPAR Veggie, která představuje rychlý, snadný, ale především zdravý způsob stravování,“ dodává Martin Ditmar.

 

 

V případě dotazů ohledně vyváženého a zdravého stravování kontaktujte odborníka na výživu.

 


V rámci nové privátní značky SPAR Veggie mohou spotřebitelé vybírat z chlazeného a mraženého sortimentu, v nabídce najdou pokrmy s náhražkou masa a oblíbené pizzy. Všechna jídla jsou označena značkou V-logo, která je rozdělena do 4 kategorií, podle nichž spotřebitel jasně pozná, jaký výrobek kupuje:

  • Lakto-vegetariánská (= s mlékem)
  • Ovo- vegetariánská (= s vejcem)
  • Ovo-lacto- vegetariánská (= s mlékem a vejcem)
  • Veganská/čistě rostlinná


Soutěžte s Bio-Life.cz o zdravé ceny!

 

 

Lákavý sortiment značky SPAR Veggie otevírá příležitost k objevům nových chutí a neotřelých kombinací!

 

KATALOG PRODUKTŮ KE STAŽENÍ (SPAR Veggie.pdf)

 

Chlazený sortiment:

Vegetariánské bio pomazánky – jsou vyrobeny ze surovin z kontrolovaného ekologického zemědělství a jejich konzumace podporuje racionální stravování v průběhu celého dne. Nejlepší jsou namazané na čerstvý chléb servírovaný s křupavou paprikou, šťavnatými rajčaty nebo čerstvou řeřichou. Zákazníci si mohou dopřát SPAR Veggie Vegetariánská BIO Rajčatovo-bazalkovou pomazánku, BIO Zeleninovou pomazánku, BIO Indiánsko-fazolová chili pomazánku, BIO Rajčatovo-olivovou pomazánku, BIO Tramezzini pikantní pomazánku, BIO Mrkvovou pomazánku a BIO Hummus.

 

Pokrmy s alternativou masa – jedná se o produkty z vaječného bílku, které jsou často označovány jako „náhražka masa“. Kromě toho, že tyto produkty obsahují velké množství bílkovin, obsahují i mnoho dalších zdraví prospěšných látek (jako jsou různé druhy vitaminů, minerálů, železo a vápník). Produkty s alternativou masa mají určitou podobnost s masem pravým a jsou vyrobeny ze sóji nebo pšenice a mají jen malou nebo žádnou odlišnost v chuti. Zákazníci tak mohou pochutnat na SPAR Veggie Vegetariánském BIO Guláši nebo Vegetariánském BIO Chili con Carne.

 

Mražený sortiment:

Mražená zeleninová jídla – představují vynikající hotová jídla, která mohou být servírována během pár minut bez složité přípravy. Samozřejmostí je zdravá, pečlivě vybraná zelenina, která je důležitou a cennou součástí produktů SPAR Veggie. Rychlou přípravu, kvalitu a skvělou chuť ocení zákazníci například u SPAR Veggie vegetariánských plněných zeleninových nugget či Vegetariánského zeleninového štrúdlu.


Zeleninové BIO karbanátky

U rostlinných produktů (především zeleniny) je možné objevit velkou pestrost příprav a zpracování. V kuchyni se nám tím otevírá možnost vyzkoušet rozličné chutě.

 

BIO pizza

SPAR Veggie myslí také na milovníky pizzy. Tento pokrm nemusí být vždy nutně plný vydatného salámu, šunky či slaniny. Zdravější zeleninová varianta pizzy má nejen méně kalorií, ale především výbornou chuť. Zákazníci si mohou pochutnat na SPAR Veggie Vegetariánské BIO zeleninové pizze nebo Vegetariánské BIO Špenátové pizze.

 

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

Přesto, že nabídka produktů vypadá lákavě, jedná se o polotovary, se kterými jsou spojena jistá rizika nebo nevýhody. Při výběru pečlivě sledujte složení pokrmů. Výrobce bohužel na webu neuvádí nutriční hodnoty a kompletní složení pokrmů, proto je nemohu více posoudit.


POKUD MÁTE S TĚMITO VÝROBKY ZKUŠENOSTI NEBO CHCETE PŘISPĚT K RECENZI POTRAVIN,

NEVÁHEJTE MNE KONTAKTOVAT!

 


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 4.33 bodů z pěti


Čtěte také:

BIO IKEA 
Co je hamburgerová daň? 
Nasycené mastné kyseliny v tucích - nepůsobí všechny stejně 
Riziko rakoviny asi zvyšují i bazény s chlorovanou vodou 
Tohoto broučka běžně jíme 


Diskuze

Ing. Iva Veselá

Veggie produkty

O víkendu jsem se dívala na složení produktů SPAR Veggie a v příštím týdnu budu o nich psát článek - vypadají vcelku zajímavě (některé vzhledem ke složení dražší), ale v nedostatku času jsou některé určitě použitelné.

11.02.2013 14:43
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny