Články

 

12.02.2013 - Iva Veselá

Se sushi ke zdraví

2275NTZ.sushi

 

O tom, že drastické diety přinášejí lidem více škody než užitku, už bylo řečeno a napsáno dost. Mírná úprava jídelníčku však někdy může našemu zdraví skutečně prospět. Problémem bývá, že se neradi vzdáváme oblíbených chutí a i mírné změny ve stravovacích návycích tak nemusí být pro nás jednoduché. Výběrem toho správného jídla se však můžeme ušetřit těžkého odříkání a nakonec si i velmi dobře pochutnat.

 

Příkladem zdravého a zároveň chutného jídla je sushi. Hodně lidí si pod tímto pojmem představí syrovou rybu s rýží, sushi je však mnohem bohatší, k výrobě se používají i další ingredience – zelenina, avokádo, kaviár, krevety, sépie, případně i huby a vajíčka. Sushi obsahuje málo kalorií a soli, hodí se tak i pro dietnější stravování a to jak k obědu, tak i k večeři. Na druhou stranu obsahuje mnoho kvalitních a pro zdraví prospěšných látek, jako jsou bílkoviny, proteiny, nenasycené mastné kyseliny, minerály. A co je nejlepší, kombinací těchto ingrediencí vznikne zdravé a zároveň bohaté jídlo, které vám bude také chutnat.

Jestli se rozhodnete začlenit sushi do svého jídelníčku, můžete zvolit domácí přípravu. Musíte však počítat s tím, že budete muset nakoupit všechny potřebné, kvalitní suroviny. Další možností je návštěva sushi restaurace, zde ale musíte zase počítat s tím, že si budete muset připlatit. Cenově mnohem výhodnější alternativou je využití služeb sushi bistra, které nabízí také rozvoz sushi a zákazníci tak v cenách za jídlo neplatí přirážku za vybavení restaurace. Jedničkou v této oblasti je pražská společnost Sushi Time, která nabízí čerstvé a kvalitní sushi za přátelské ceny.

 

V menu Sushi Time naleznete vše od předkrmů až po dezerty. Z nabídky sushi nechybí klasické oblíbené druhy jako maki sushi, nigiri sushi či sashimi. Můžete vyzkoušet také některý z exotických salátů. Momentální specialitou jsou asijské polévky Ramen. Máte na výběr z několika druhů, nabízené porce jsou velké a skvěle vás zasytí. Využitím donášky jídla si můžete na jídle pochutnat v pohodlí svého domova či například v práci. Zároveň můžete čas, který byste jinak strávili čekáním v restauraci či nákupem a vařením, věnovat své rodině, přátelům nebo koníčkům.

 

Vyzkoušejte začlenit sushi do svého jídelníčku, nejenže si pochutnáte, zároveň uděláte něco pro svoje zdraví. Více informací a kompletní nabídku Sushi Time naleznete přímo na webu www.sushitime.cz.


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

EU zakázala Čechům užívat byliny. Při nemoci letos jen s chemií 
Fytoestrogeny - založeno na důkazech 
Mozek jako největší podvodník na světě 
Muž, který se živí sluncem 
Studio SARAH - potěšení pro tělo i duši! 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny