Články

 

23.06.2010 - Iva Veselá

Muž, který se živí sluncem

1909OWY.jpg


Pro absolventa školy v Balimari se sledování Slunce na naší obloze stalo přímo vášní. "Je pro mne něco jako pudink. "Dokážu čtyři dny nic nejíst a nemám hlad ani žízeň," prohlásil čtyřiadvacetiletý Dimbesvara Basumatary ze státu Ásám v severovýchodní Indii.Myslíte, že je to nemožné? Můžete napsat svůj příspěvek pod článek!

 

Jak chutná Slunce?

Místo úst používají oči a místo jídla sluneční paprsky. Zatímco jiní by při delším pozorování naší životodárné hvězdy oslepli, někteří Indové se vyzařující energií živí. Zda a jak je to vůbec možné, to právě zkoumá americká kosmická agentura NASA. Obejdeme se v budoucnosti bez potravin?

Člověk, který se dívá do paprsků naší hvězdy déle než půldruhé minuty, riskuje těžké poškození sítnice nebo slepotu. Basumatary pozoruje náš zdroj tepla od svítání do soumraku již pět let a zatím mu to žádné vážné problémy nezpůsobilo. Potvrdil to i hlavní oftalmolog První ásámské oční kliniky Šankardéva Netralaji, podle kterého je student obdařen dobrou citlivostí na barvy. Dimbesvara předvádí své schopnosti před diváky po celé své zemi. Byl rovněž filmován ásámskou televizí a usiluje o zařazení do Guinnessovy Knihy rekordů.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

Hodina s paprsky

Pozornost americké NASA na sebe upoutal další pojídač slunečních paprsků ze státu Kérala v jižní Indii. Čtyřiašedesátiletý strojní inženýr Hira Ratan Manek začal pociťovat nechuť k jídlu v roce 1992. Jak uvedl list Hindustan Times, zcela přestal jíst po své pouti do Himálaje, kterou podnikl v roce 1995. "Každý večer se bez mžiknutí oka dívá hodinu do slunečního světla. Je to jeho potrava. Občas pije kávu, čaj nebo jiné tekutiny," prozradila jeho žena Vimla.

Loni v červnu vědci z NASA potvrdili, že Manek - zvaný též Hirachand - strávil 130 dní jen o vodě. Americká kosmická agentura věří, že výzkum povede k objevům schopností lidského těla, využitelných při vesmírných expedicích. Uchovávání a přeprava potravy do kosmu představují totiž stále jeden z nevyřešených problémů. Výzkumníci z NASA pojmenovali podle Maneka schopnost živit se slunečními paprsky 'HRM-fenomén'. Právě v těchto dnech by měl být strojní inženýr součástí zkoumání přímo v americkém výzkumném centru. Zda mají Manek a Vimla pravdu, ukáže čas. Oba totiž věří, že lidé využívají pouze pět procent svého mozku a zbytek může být aktivován sluneční energií.

Zcela jistě je to zajímavá představa nechat se 'dobíjet' teplými paprsky. Ale zkoušet ji na vlastních očích? Zdravotní pojišťovny by zřejmě takovým přísunem potravy nebyly příliš nadšené.

 



Indický muž žije ze slunce [Tiscali/ČTK]

Originální recept, jak skoncovat s hladověním milionů lidí na celém světě, nabízí pětašedesátiletý Ind Hira Ratan Manek. Ten údajně od roku 1995 nepozřel ani kousek pevného jídla. Všechnu energii, kterou k životu potřebuje, prý získává ze slunce.

Každý člověk podle něj může předělat své tělo na konzumaci sluneční energie, když bude upřeně hledět do slunce během první hodiny od úsvitu nebo poslední hodiny před soumrakem a stát přitom bosky na zemi.

"Po několika dnech tréninku budete cítit, jak vám očima vstupuje do těla energie. Přijímáním slunečních paprsků očima se mozek dobije a začne využívat své netušené schopnosti," tvrdí Hira Ratan Manek. Aby dokázal, že mluví pravdu, podrobil se pod lékařským dohledem 411 dní trvajícímu půstu, který na něm nenechal viditelnější stopy.

"Sluneční energie absorbovaná očima zničí duševní choroby, nemoci těla, psychickou nedostatečnost a učiní život šťastným a klidným. Hlad jednoduše zmizí," dodává sluneční muž. Zní to krásně. Jen nesmí být pod mrakem.

 
Zdroj: Prirodnivyziva.cz
Image: dan / FreeDigitalPhotos.net
Tento článek byl nalezen na internetu. Bohužel text nemohu dohledat, takže za pravdivost obsahu 100 % neručím.

Webové stránky Hira Ratan Maneka: http://www.solarhealing.com

 

Jaký názor máte na tento článek? Věříte, že člověk může brát životní energii ze Slunce?


Hodnocení článku

Hodnotilo 6 čtenářů průměrem 3 bodů z pěti


Čtěte také:

Agávový sirup - nový na eshopu 
Kolostrum a jeho účinky 
Mozek jako největší podvodník na světě 
Sebediagnostika dráhy plic a tlustého střeva 
Zkorumpovaná farmacie - kniha 


Diskuze

Geprgi Petrov

Slunecni energie

nula Prosim predem o prominuti, nedokonalou cestinu. Pokud je pravdou ze hladovjeni Inda Manek bylo ovjerovano vjedci, pak tomu je mozna vjerit. Obzvlast, gdis musime mit na vjedomi,ze kazdi zivi organizmus, se sklada s 50% materie a 50% DUCH, BOZI SVJETLO NEBO KOSMICKA ENERGJIE. Do posavanim zivotje, z male vjimki njekterich mudrcu, lidstvo se zabejva pouze sve materialni jsoucnosti. Jeho KOSMICKA JSOUCNOST JE RAPIDNJE ZANEDBAVANA, CIM LIDSKE TJELO SOUCASNIHO CLOVJEKA TRPI VELKI NEDOSTATEK KOSMICKE ENERGJIE. Tento fakt je jedna s pricin, proc lidstvo trpi tolika nemoci. Kosmocka energjie se do lidskeho organizmu dostava cerstvou a sirovou stravu, vodou ohrevana sluncem, vzduchem, primo ze slunci, a obsvlast pri otuzovani studenou vodu. Toto otuzovani musi byt provadeno pri maximalnim prohrate tjelo a studenou vodu na kratky cas. Staci 20-30 vterzin. Pri toto ochlazeni, ASTRALNI /ENERGETICKE TELO ORGANIZMU SE STAHUJE DO ORGANIZMU, A BLESKOVJE SE ROSTAHUJE SPATKI. Pri toto stahovani a roztahovani astralni tjelo ptolina vsech 7 eneggetickich center /CAKRY/ balanzuje jch, a privadi do normalniho stavu. Tito energeticke centra ze svi strani prevadi to balansovani na organech, ktere ridi. Touto otuzovaci proceduru, se organizmus nabyj kosmickou energji, ktera zvisuje enormnje obranischopnost organizmu. Je treba dodat ze otuzovanim studenou vodu je velmi zdrava procedura, ale je treba k ni pristupovat s postupnou ADAPTACI, a ne delat to narazovje. Neni to neprjiemnje jak se zda, ponjevadz je telo dukladne rozehrate stud vodi je citit spis jako fizicke zatizeni. Gdo se zajma o podrobnostech muze se tazat na E-adres: gpetrov@seznam.cz Ohlednje to otuzovanim o ktere pisi, mam vipracovanou unikalni proceduru kterou, mozna aplikovat pro kazdi vjek clovjeka, a v kazdem obdoby roku. Je tak vipracovana, ze ne nese zadne riziko nachlazeni. Tuto proceduru provadim jiz pres 15 let, a ne vim co to je nachlazeni rymu, nebo chrypku. Mimo to dukladnje prohrivani organismu vinasi s organizmu sbytecnou hlen a sliz, ktere jsou zivitelnou stravu, pro rakovinove bunky. Sozopol-Bulharsko. Petrov - Naturopat.

05.12.2011 09:55
Georgi Petrov -Sozopol - Bulharsu0

kuoukani do slunce

Jiz rok prautikuj koukani do slunicka bez zadnich nasledku Dosahl jsem do 50 minut. Podrobnosti zdelim na E-adres: gpetrov@seznam.cz Prosim, ne skusejte, lez podrobnim navidwm. Poskodite si zrak.

18.08.2016 20:07
ivča klásková

Věřím tomu, že přijímání energie ze Slunce je možné, ale dovede to využít jen málokdo. Je to tak, lidský mozek je využíván jen z pěti procent a lidé, co dokáží mozek využít dál, se dostávají do dimenzí nad kterými my jen kroutíme hlavou a jsou pro mnohé nepochopitelné. Co by dokázalo lidské tělo při využití mozku na 100%, myslím, že by to bylo za hranicí lidského chápání a vědění,zajímalo by mě, na kolik procent využívají lidé mozek, co se živí energií ze Slunce.

24.06.2010 09:26
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny