Články

 

23.02.2010 - Iva Veselá

Mrtvé moře - co možná o něm nevíte

1892N2R.jpg

 

Mrtvé moře, na první pohled bez života, je nejbohatším zdrojem léčivých látek, které se používaly již od pradávna. Mrtvé moře je unikátní jev přírody - voda maximálně nasycená solí, mikroprvky a ohromující zásoba bahna v kombinaci se suchým a horkým klimatem.

 

"Podnebí" ve vodě

Ve vodách Mrtvého moře, nehledě na přesycenost solí, žijí bakterie a jednobuněčné řasy.

Archibakterie Mrtvého moře dokázaly přežít i v těchto extrémních podmínkách. Tyto bakterie patří do samostatné skupiny organismů, které se liší nepřítomnosti zformovaného jádra (jádrová blána není obklopená membránou).

 

Archibakterie je „první“ buňkou na Zemi. Řadí se mezi prokaryoty a má neopakovatelnou sadu aminokyselin, která je identická pro naše „dávné“ předky. (Archibakterie jsou popsány v knize Molekulární biologie buňky, B. Albertse a D.Brea - rok vydání 1994)

 

Aktivní substráty vyloučené těmito mikroorganismy, brzdí peroxidové okysličování lipidů buněčných membrán volnými radikály, napomáhají obnovení nukleových buněčných komplexů a vystupují jako stimulátory imunitního systému.

 

 

Archibakterie jsou původci zrodu všeho živého na planetě, ze kterých vzešel biologický svět živočichů a rostlin. V průběhu své existence archibakterie zůstaly v neměnném původním stavu, ve kterém se nacházely mnoho tisíciletí. To znamená, že archibakterie jsou nosiči DNK - informace a že v jejich genetickém aparátu je založena informace o způsobu přežití a zachování sebe samých jako druhu.

 

Známost Mrtvého moře

Voda Mrtvého moře se hodně liší od vod všech ostatních moří na planetě. Obsahuje všechny mikroorganismy a biologické kovy potřebné pro člověka (21přírodních minerálů) a její hutnost je nadměrně vysoká (na 1litr vody 420g různých solí). Soli a bahna Mrtvého moře jsou nazývané „Svaté dary ze svatých míst“.

 

Je známo, že nehledě na obrovské léčitelské síly Mrtvého moře se v něm nikdo nekoupe. Být ve vodě déle než 10 minut se nesmí kvůli nebezpečí chemických spálenin, protože vysoká koncentrace solí podmiňuje silně zásadité prostředí moře.

Mrtvé moře je neopakovatelným zdrojem makro a mikroprvků. Koncentrace, kterých zde dosahuje 420g na 1 litr vody, velmi převyšuje jejich obsah ve většině vodních nádrží na Zemi.

 

Jílovitá slaná bahna Mrtvého moře díky svému složení a terapeutickým účinkům nemají konkurenci, jsou velmi efektivní při léčbě různých kožních onemocnění, ale také při léčení věkových, posttraumatických, zánětlivých a post-infekčních onemocnění kosterní a svalové soustavy, plic, při léčbě gynekologických a jiných onemocnění.

 

 

Pro Bio-Life.cz: Zdravi4u.cz

Image: Jennifer Renee / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 6 čtenářů průměrem 3.83 bodů z pěti


Čtěte také:

Kolik trávicích šťáv vyprodukujeme 
Konopná a lněná mouka - vyzkoušejte také! 
Nové bioprodukty Amylon 
Se sushi ke zdraví 
Zkorumpovaná farmacie - kniha 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny