Články

 

22.04.2013 - Iva Veselá

Bezlepkový SLIM chléb s teffem

2354YzA.png

 

Pro shrnutí k dnešnímu článku:

Teff je dalším zástupcem nepravých obilovin (tzv. pseudoobilovin). Podobně jako quinoa má vyvážený poměr bílkovin a sacharidů, vynikající aminokyselinový profil, a obsahuje řadu zdraví prospěšných vitaminů a minerálních látek. Také teff je přirozeně bezlepkový a tudíž vhodný pro celiaky. Je lehce stravitelný a má příjemnou oříškovou chuť. Jeho konzumaci lze doporučit dětem, seniorům, aktivním sportovcům, těhotným a kojícím ženám a všem, kdo trpí vysokým krevním tlakem a vysokým cholesterolem. Velkou předností teffu je minimum jednoduchých cukrů. Naopak, polysacharidy v něm obsažené dodávají tělu energii postupně, díky čemuž nedochází k prudkým výkyvům hladiny krevního cukru. To ocení hlavně ti, kdo usilují o redukci nadváhy. Na trhu existuje SLIM chléb s teffem.

 

SLIM chléb s teffem 500 g (Adveni)

SLOŽENÍ: teffová mouka hladká, kukuřičný škrob, bramborový škrob, rozpustná vláknina inulín, lupinová mouka, dextróza, slunečnicová semínka loupaná, lněná semínka, přírodní zahušťovadlo guarová guma, sůl, sójový lecitin, psyllium, mletý kmín, mletý fenykl, kyselina askorbová - vitamín C, kyselina citrónová

BEZ: lepku, mléka, vajec, sezamu, arašídů, sójové mouky, barviv, aromat a konzervačních látek

 

Průměrné výživové hodnoty na 100 g výrobku:

Energetická hodnota: 1608 kJ/ 380 kcal

Bílkoviny: 6,7 g

Sacharidy: 72,8 g

Tuky: 6,9 g

 

2355Nzc.jpg

Takto vypadá výsledek zdárného pečení chleba z teffu.

 

V případě dotazů k hubnutí či nabírání svalové hmoty kontaktujte výživového poradce.


 

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijte cca 360 ml vlažné vody. Přisypte obsah balení. Nakonec do důlku uprostřed směsi přidejte droždí. (Pořadí kroků zachovejte, i když výrobce vaší pekárny doporučuje jiný postup.) Pečte na bezlepkový program případně na jiný krátký program 2 až 3 hodiny.

 

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. Cca 360 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C cca hodinu.

 

Kde teffový chléb koupit

Bezlepkové směsi na pečení můžete zakoupit prostřednictvím e-shopu PROVITA nebo distribuční sítě společnosti PROVITA, která (PROVITA dodává výrobky do mnoha obchodů se zdravou výživou na území ČR, Slovenska i Polska).

Cena: 89 Kč

 


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Hubneme spánkem 
Která smetana na trhu je kvalitní 
Narůstají počty operací kloubů 
Sebediagnostika dráhy plic a tlustého střeva 
Seznam farmářských prodejen 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny