Články

 

24.09.2010 - Iva Veselá

Léčba alergií a poruchy imunitního systému

1815YzQ.jpg

 

V poslední době zaznamenávám v mojí praxi nebývale velký nárůst alergií, a to zejména typů alergií, které postihují ve větší míře imunitní systém. Tyto alergie se projevují celkem nenápadně, a to jako chronické rýmy, neustálé zimní virózy, dlouhotrvající bolesti hlavy hlavně v oblasti čelních dutin, chronické streptokokové a stafylokokové infekce, záněty lymfatických uzlin atd. Někdy bývá těžké najít spojitost mezi těmito nemocemi a poruchou imunitního systému vyvolávající alergie. Pokud však není zahájena komplexní léčba s podporou imunity a alergií často dochází k rozvoji tzv. autoimunitních onemocnění, mezi něž patří např. lupus, celiakie, revmatická artritida a další. Základem tedy je podporovat přirozenou imunitu.

 

Co je imunita

Imunitou se označuje schopnost organismu bránit se proti škodlivým látkám, pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Imunita se obecně dělí na přirozenou a získanou Získaná imunita vzniká proděláním konkrétního onemocnění nebo očkováním, kdy si organismus vytvoří protilátky a naučí se imunitní odpověď na danou infekci.

 

Role vnitřních orgánů

Přirozenou imunitu v těle zajišťuje komplex orgánů a buněk patřících do soustavy imunitního systému (zejména brzlík, slezina, tenké střevo, lymfatický sytém, játra aj.) Pokud orgány patřící do imunitní soustavy jsou dlouhodobě vystavovány velké zátěži zejména chemické (z vody, potravin, léků apod.), začne imunitní systém reagovat nepřiměřeně na látky, které pro tělo nejsou nebezpečné (např. pyl, peří), čímž vznikne alergická reakce.

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!


 

Co je alergie

Alergie je tedy přehnaná, nepřiměřená reakce imunitního systému organizmu na látky, se kterými se běžně setkáváme v našem prostředí. Spektrum projevů alergických reakcí je velmi široké, od banální rýmy až po anafylaktický šok, který může končit i smrtí.

 

Z výše uvedeného vyplývá, že pokud chci podporovat přirozenou imunitu, je potřeba podporovat orgány, které do této soustavy patří. Dle mého osobního názoru dochází k tak strmému nárůstu poruch imunity a alergií vlivem požívání velkého množství potravin obsahujících různé chemické látky, tzn. stravy, která není přirozená, v kombinaci s neustále se zvyšujícím příjmem chemických hormonálních léků a léků obecně.

 

 

V době výskytu různých typů chřipek, virových nemocí a jiných těžkých typů infekčních onemocnění je více než důležité podporovat vlastní imunitní systém. Každý typ alergie je známka špatného imunitního systému.

 

Máte problémy?

Výživová poradna Food-Life.cz v Praze ve spolupráci s Anetou Benediktovou, specialistou na iris diagnostiku (z oční duhovky), Vám nabízí pomoc nejen ve výživě při imunitních potížích, ale také nabízí pomoc přírodní léčbou - bylinné přípravky a tinktury podle receptury přímo od pí. Benediktové!

 

Pro Bio-Life.cz: Výživová poradna Food-Life.cz ve spolupráci s Anetou Benediktovou (Iris Diagnostika)

 

Image: Maggie Smith / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

I v pupíku můžete mít kvasinky 
Kryoterapie 
Nadměrné pocení 
Rakovina má dlouhé prsty 
Špatná paměť - i váš problém? 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny