Články

 

29.03.2012 - Iva Veselá

Spalovače tuků ve stravě

1832NWM.jpg

 

Mezi přírodními zdroji najdeme celou řadu potravin, které usnadňují či podporují spalování tuků. Jsou to potraviny obsahující látky jako je pektin, allicin, chrom, draslík, lecitin, CLA (konjugovaná kyselina linolová) apod.

 

Tyto látky podporují trávení, urychlují metabolismus tuků, stabilizují hladinu cukru v krvi (snižují chutě na sladké) a navíc mají detoxikační účinky. To znamená, že působí jako antioxidanty působící proti stárnutí.

 

Kde tyto látky najdeme?

Proč zbytečně vyhazovat peníze, když látky podporující hubnutí jsou obsaženy přímo ve stravě?

 

ČESNEK - obsahuje látku allicin, která vykazuje přírodní antibakteriální účinky a snižuje hladinu nežádoucího LDL cholesterol.

 

ANANAS - obsahuje 86% vody, odvodňuje organismus a odbourává otoky. Hubnoucí účinky ananasu jsou připisovány krevní skupině A.

 

ZELENÝ ČAJ - má antioxidační účinky a podporuje metabolismus (látkovou výměnu) tuků.

 

SÓJA - obsahuje mimo jiné důležitý lecitin, který pomáhá odbourávat cholesterol. omezuje ukládání tuků v podkoží i v játrech. Velká část populace je však na sóju přecitlivělá.

 

BROKOLICE - obsahuje vitamín A, C, důležitou kyselinu listovou a jako jedna z mála zelenin i vápník. Působí jako antioxidant a proti nádorům trávicího ústrojí.

 

 

KYSANÉ ZELÍ - je výborným antioxidantem, používá se pro detoxikaci organismu

 

SKOŘICE - skořice je ideální prostředek pro udržení stabilní hladiny cholesterolu v krvi. Skořici můžete používat každý den do kakaa nebo do ranní ovesné kaše.

 

CHILLI - obsahuje kapsicin, beta-karoten a vitamín C. Doporučuji je podávat při nachlazení a pro tišení bolesti. Pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a stimuluje sekreci žaludečních šťáv.

 

ŽIVOČIŠNÉ VÝROBKY - jogurty, tvrdé sýry nebo hovězí maso obsahují konjugovanou kyselinu linolovou (CLA) - dokáže ochránit svalovou hmotu a je úhlavním nepřítelem tuků.

Tento doplněk stravy můžete objednat ZDE.

 

 

V případě dotazů ohledně vyváženého a individuálního stravování kontaktujte odborníka na výživu.

 

 

OKURKY - mají významný detoxikační účinek, podporují činnost jater, žlučníku a střev. Obsahují velké množství vitamínů a minerálních látek, především jód a mangan. Doporučuji podávat pro snížení hladiny cholesterolu v krvi.

 

JAHODY - obsahují flavonoidy, vlákninu a vitamín C.

 

MALINY - obsahují vitamín C, vápník, draslík a vlákninu. Skvěle působí pro snížení hmotnosti.

 

HROZNOVÉ VÍNO - obsahuje draslík, hořčík a karoteny. Pomáhá čistit játra, ledviny a střeva, chrání jako antioxidant.

 

FAZOLE - posilňují činnost kardiovaskulárního oběhu a usnadňují odvodnění organismu. Jsou významným zdrojem vlákniny.

 

JABLEČNÝ OCET - podporuje velmi dobře spalování tuků a navíc posiluje imunitu. Doporučuji podávat ráno na lačno - 2 lžíce rozmíchané ve sklenici vody. Dále před obědem nebo večer (nekombinovat s jídlem).

 

LOSOS - je bohatý na jód (ostatně jako další mořské ryby), stimuluje tvorbu hormonů štítné žlázy, které se podílejí na regulaci látkové výměny.

 

Image: Michelle Meiklejohn / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotilo 17 čtenářů průměrem 3.71 bodů z pěti


Čtěte také:

Cvičíte a nehubnete? 
Největší dietní mýty 
Pohankový koláč s lesním ovocem 
Udržte si štíhlou linii i na podzim 
Zázračné hubnoucí doplňky stravy 


Diskuze

Maruš

Andulo, tenhle článek je super. Nevím jak ty, moji rodinu živit chemií nebudu.

11.02.2011 10:13
ágnes

bio potraviny

Pro Andulu: Ano, cpěte do sebe chemii, vždyť ji máme v těle málo!!? Naši předci pomalu nevěděli, co je nemoc z potravin a teď jsou potraviny bez chemického ošetření špatné? Je třeba vybírat, od koho si kupuju, ale odsaď pocaď. Nenechávejte se zblbnout jedním článkem o toxikologii bio potravin, to jde jak vidím redaktorům docela dobře.

29.03.2010 23:59
Andula

Cokoliv jen ne BIO. Přečtěte si něco o toxikologii BIO potravin a zjistíte, že jsou škodlivější než ty konvenčně pěstované. Dost na to, že cena je taky někde zcela jinde.

12.03.2010 11:14
fittka

spalovač

Jsem ráda, že se vám článek líbí. Především jablečný ocet je proslulý domácí spalovač:) Ale kupujte si ho případně v bio kvalitě, abyste měla jistotu kvality. Osobně si kupuju v drogeriích DM bio jablečný ocet značky Alnatura, stojí pár desítek korun.

10.03.2010 20:37
Olga

děkuji za dobry článek, jsem mlada maminka a snažím se hubnout a ty potraviny jsem moc a moc mám rada, kromě hovězí :) budu jen tak dál pokračovat s tou stravou Přejí hezky den

10.03.2010 14:23
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny