Články

 

20.09.2009 - Iva Veselá

Výmysly a skutečnosti - je hnědý cukr lepší než bílý?

Existuje mnoho populárních výmyslů a mylných představ o vlivu některých jídel na naše zdraví a pohodu; většina z nich si odporuje. Protože je spousta odporujících si informací, nelze se divit, že mnoho lidí je zmateno, které jídlo je dobré a které špatné.


Jak je to tedy s cukrem?

Hnědý cukr není tak vysoce rafinovaný jako bílý. Znamená to, že hnědý cukr obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály, které se během zpracování bílého cukru ztrácejí. Množství těchto látek v hnědém cukru je však velice malé a hnědý cukr stejně jako bílý má vysokou energetickou hodnotu a není základní součástí zdravé výživy. Další "hnědé" potraviny jsou zdravější. Neloupaná rýže a celozrnný chléb poskytují významně větší množství živin a vlákniny než bílý chléb z vymílané mouky a loupaná bílá rýže.

 

Doporučení - používat obilné slady, javorový sirup, melasu apod.

 

Čím sladíte vy? Podělte se s námi! v diskusním fóru!.


Hodnocení článku

Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Co je to houba shiitake? 
Co je wasabi? 
Hovězí maso a cholesterol 
Jak číst obaly potravin 2. část 
Po jakých potravinách zhubnete? 


Diskuze

fittka

sladidlo

Já používám med, javorový sirup, melasu nebo sušenou stévii a jsem vykrytá :-)

20.09.2009 16:24
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny