Články

 

18.11.2011 - Iva Veselá

Reiki - energie na dosah

 

Reiki je přírodní technika předávání léčivé energie. Provádí se přiložením rukou dárce energie na příjemce. Dochází také k přinesení pocitu klidu, uvolnění a harmonii. Tato technika není nic složitého a může se ji naučit téměř každý. Historie reiki je velmi stará a osvědčená.

Jak funguje reiki

Reiki pomáhá obnovit energii, kterou v průběhu života ztrácíme. Energii sice získáváme pomocí potravy a zdravého životního stylu. Ale kdo toto nedodržuje, energie o to více ubývá. V prvním případě můžeme načerpat pozitivní energii, která je klíčem k úspěchu, ale ve druhém případě hrozí načerpání negativní energie. Ta potom neblaze působí na orgány v těle, až může dojít k poškození organismu nebo jeho části. Odstranit tuto energii nám pomůže právě reiki.

 

Lze tomu věřit?

Mnoho typů léčení někdy není doloženo lékařským tvrzením nebo nebylo zcela vysvětlené, protože se někdy jedná o složité způsoby myšlení a techniky. Ale účinky léčby doposud pocítila řada lidí, kde pozitivní a zdravá víra je uzdravila. Reiki přináší tělu klid, mír, harmonii a otevírá mysl a duši. Lze harmonizovat auru, čakry a v podstatě celý energetický systém člověka. Celá věda je přece jen trochu složitá, protože například když vás bolí nějaká část těla, je to způsobeno problémem s jinou částí těla. Jistě jste sami někdy pocítili, že když jste se silně poškrábali na nějaké části těla nebo jste se zranili, tak cítíte bolest také na jiné části těla.

 

V případě dotazů ohledně výživy nebo zdravotních potíží kontaktujte výživového poradce!

 

 

Učení reiki

Jak bylo psáno na začátku, technika není složitá, ale požaduje jisté znalosti. Existují kurzy, kde se jí můžete naučit. O energii, čakrách, auře, detoxikaci, sebeuzdravování, posílení imunitního systému apod. Když už se přihlásíte na kurzy reiki, měli byste si uvědomit, že k učení potřebujete mistra. Vybírejte si podle jeho zkušeností, letech praxe, podívejte se na jeho fotografii, hledejte sympatie nebo si nechte poradit od přátel nebo z internetových diskusí.

 

Kdy reiki lze použít

Reiki zároveň řeší i psychické problémy nemocí. Pomocí rukou přenášíte životní energii, která se vyskytuje všude kolem nás. Dá se použít na kohokoliv – dospělí, děti, zvířata, rostliny. Pomáhá rychleji se uzdravovat, tlumí bolesti a také pomáhá rozvíjet vnitřní intuici a citlivost. Tyto vlastnosti se dají také vyvolat vhodnými masážemi.

 

Reiki se můžete používat zároveň s jinými léčebnými metodami. Ovšem lékař je lékař, takže byste neměli tuto metodu nahrazovat lékařským vyšetřením nebo zákrokem. Jedná se pouze o doplňkovou terapii.


Samotný proces a zasvěcení

Na tzv. biomagnetickém poli visí podstata reiki, což jsou pulzace podobající se frekvencím mozkových vln. Mistr přiloží ruce na místo na těle a předá vám schopnost přijímat reiki energii. Celý proces, kdy dochází k zasvěcení, je rozdělen na několik částí. Aby se je člověk naučil, musí se dodržovat jistý časový interval v řádech měsíců.


Hodnocení článku

Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 4.2 bodů z pěti


Čtěte také:

Cvičení s fitballem - FOTO 2 
Jóga v prevenci a léčbě závislosti 
Pevné tělo za pár minut 
Tai - chi 
Test na vaši postavu 


Diskuze

Ze Světla a Tmy
Web: http://zesvetlaatmy.webnode.cz/

Pravda o Reiki

Reiki je velice nebezpečná metoda, která může člověku způsobit skutečně závažné problémy. Jak je to s tímto New Age systémem doopravdy se dočtete zde: http://zesvetlaatmy.webnode.cz/reiki-magicka-pyramidova-hra/

09.09.2016 16:21
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny