Články

 

21.07.2009 - Iva Veselá

Cvičení s fitballem - FOTO

Míč je dobrý kámoš

 

 

Je tu pokračování článku Gymnastický míč neboli fitball. Nejdříve jsme si vysvětlili, k čemu je tento míč dobrý, jaké svalové partie s ním můžeme posílit a jaké tělesné problémy lze odstranit. Ale v dnešním článku si ukážeme přímo cviky, kterými zpevníte a posílíte jednotlivé svalové partie.

 

Základní posed

Sezení na míči ocení především vaše záda. Kromě jejich posílení sezení na míči rozvíjí rovnováhu, stabilitu a pomáhá správnému držení těla. Sama podstata cvičení s míčem vyžaduje správné používání páteřních svalů. Cvičení posiluje hluboké zádové svalstvo a zároveň do hry zapojíte břišní svaly. Základem je sed s odlehčením nohou. Můžete se na míči pohupovat, zvedat nohy nebo na něm poskakovat.


Posilování břišních svalů

    

Lehneme si na balon zády a ruce sepneme za hlavou. Lokty tlačíme dozadu. S nádechem se propněte, s výdechem zpevněte břicho a zdvihněte trup. S výdechem se opět uvolněte.  (3x15)

 

Posilování zad a pánevního dna

    

Položíme se na podložku, lýtky se opřeme o balon, ruce podél těla. Zpevníme hýždě a s výdechem zvedneme pánev do vodorovné polohy těla. Vydržte několik hlubokých a klidných nádechů a výdechů a s nádechem uvolněte pánev zpět na podložku.

 

Posilování hýždí, zadních stehen

    

Lehneme si na podložku, paty zapřeme o balon. Nazvedneme pánev a balon přitahujeme k sobě a pak od sebe. (3x15)

 

Posilování břišních svalů

    

Balon si umístíme mezi kotníky a natáhneme zpříma nohy. S výdechem zvedneme nohy do pravého úhlu s podložkou a s nádechem pomalu nohy povolíme. Nezvedat bedra!!!

 

Posilování beder a břišních svalů

    

Holeněmi se opřete o balon a dlaněmi o podložku. Tělo rovnoběžné s podložkou a mějte ho celé zpevněné - záda, břicho, nohy, ruce. S výdechem přitáhněte kolena k hrudníku a zaujměte pozici klubíčko (hlavu dolů). S nádechem se opět narovnejte.

 

Posilování nohou

Základní pozice je stejná jako u předhozího cviku. S výdechem zvedněte jednu nohu (zanožení), s nádechem dejte nohu zpět a poté opakujte na druhou stranu. (10 opakování). Po celou dobu cvičení mějte celé tělo zpevněné.

 

Posilování nohou a hýždí

    

Stoupněte si ke stěně, balon za zády. S výdechem pokrčte kolena a usedněte do vyššího dřepu. Paty nesmí přesahovat špičky !!! S nádechem se vraťte do původního postoje. To samé můžete cvičit ve stoji rozkročném. U těchto cviků krásně posílíte partie noho a zadečku!

 

    

 

 

Pár rad a tipů na závěr

Před cvičením rozehřejte tělo nějakým jiným cvičením nebo pohybem (chvilka rotopedu, zatančete si na svou oblíbenou hudbu apod.). Teplota v místnosti, ve které cvičíte, by neměla být pro vás studená, ani příliš horká. Během cvičení doplňujte tekutiny, ale pozor, ať vám nešplouchá v břiše :)

 

POKRAČOVÁNÍ SKVĚLÝCH CVIKŮ PŘÍŠTĚ!!!


Hodnocení článku

Hodnotilo 9 čtenářů průměrem 4.78 bodů z pěti


Čtěte také:

Cvičení s fitballem - FOTO 2 
Formy jógy 
Jóga v prevenci a léčbě závislosti 
Pevná a rovná záda 
Ploché břicho - 2. díl 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny