Články

 

29.11.2008 - Iva Veselá

Anti - aging

 

Kdo by nechtěl vypadat svěže a mladě i v pozdějším věku, bez hlubokých vrásek v obličeji, bez povislé a nepružné kůže, šedin, zkrátka bez příznaků stárnutí těla? Takové možnosti nabízí anti- aging medicína, která působí proti stárnutí. Vylepšuje tělo pacienta zejména zevnitř, ale i navenek.

 

Vznik anti-agingu

Anti-aging medicína, která je také nazývána medicínou třetího tisíciletí, se před pár lety stala velmi populární ve Spojených státech i v Evropě. Zájem lidí o tento medicínský obor rychle vzrůstá. Do povědomí se dostává i v tuzemsku, i když si ji zatím někteří lidé pletou s kosmetikou proti vráskám nebo gerontologií.

Základem anti-aging medicíny je ale především prevence a cílená a individuální léčba dysfunkcí, které jsou často spojovány se stárnutím.

 

 

Co je to anti–aging medicína?

Tento nový medicínský obor pomáhá lidem, aby byli co nejdéle zdraví a mladí. V tomto oboru je velmi důležitý individuální přístup k pacientovi, komplexní preventivní diagnostika a cílená preventivní léčba. Po vstupní konzultaci se provádějí nejdříve základní anti-agingové vyšetření. Lékař zjistí, co tělu chybí a co naopak přebývá, co máme v genech. Člověk totiž stárne jak chronologicky, tedy podle kalendáře, tak i biologicky. Rozdíl mezi těmito dvěma věky může být třeba až dvacet let. Je to velmi individuální. U někoho může být na příklad mozek mladší a naopak srdce starší,“ vysvětluje specialistka. K tomuto vyšetření se používá unikátní lékařský přístroj Bio-aging na měření biologického věku všech orgánů v lidském těle, který klinika nedávno pořídila v Německu. Podle výsledků tohoto měření pak může lékař zhodnotit, jakému orgánu je třeba se více věnovat.

 

 

Zjištění, co nevíme

U pacienta se také dělají imunologická a genetická vyšetření. Právě geny mohou být příčinou například kardiovaskulárních onemocnění, nádorových onemocnění či osteoporózy. Některá taková vyšetření jsou tak náročná, že zatím některé vzorky (DNA) jsou posílány Švýcarska a Rakouska. Lékaři také u pacientů provádějí krevní a potravinové testy. I na jejich základě pak lze zjistit, jakým potravinám by se měl člověk vyhýbat, co jeho tělo špatně snáší a čím se tedy pacient poškozuje.

 

Nevíme o svých alergiích

Velká většina lidí má třeba alergii na kolu či ananas, aniž o tom ví. Vašemu organismu může dělat špatně i nějaké ovoce, které organismus nesnáší. Přitom jsem si toho vůbec nejste vědomi. Touto metodou je možné detekovat alergie na těžké kovy a zkoumání minerálů z odebraných vzorků vlasů.

 

Základní anti- aging pravidla pro krásu, mládí a zdraví

Protizánětlivá dieta. Zánět znamená stáří. Tato dieta redukuje riziko skrytého zánětu a přispívá k dlouhověkosti. Zahrnuje co nejvíce zeleniny, ovoce a bílkovin s nízkým obsahem tuku. Týká se také užívání rybího tuku, olivového oleje a cereálií. Naopak vylučuje bílou mouku a rafinovaný cukr. Snížení spotřeby tuku o 30% znamená o 30% delší život.

Dostatečný příjem vitamínů a minerálů. Dopřejte tělu také antioxidanty, látky, které neutralizují volné radikály v lidském těle a chrání je tak před různými onemocněními. Vhodné jsou Vitamín C, E, betakaroten, extrakt ze zeleného čaje, koenzym 10, zinek, selen a rybí olej.

 

 

- Pijte minimálně dva litry čisté vody denně.

- Omezte stres.

- Dostatečně spěte. Během spánku produkuje naše tělo nejvíce hormonu melatoninu.  

  Ten jako přirozený antioxidant posiluje naši imunitu. V dospělosti je produkován jen

  během spánku, takže spát osm hodin je vlastně také lékem.

- Vyhýbejte se znečištěnému prostředí a snažte se být často v přírodě.

- Věnujte se aktivnímu pohybu alespoň 30 minut denně anebo ujděte či uběhněte tři

   kilometry denně.

-  Buďte pozitivně naladěni.


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 4.33 bodů z pěti


Čtěte také:

Jak si udržet mládí 
Poznejte sílu řepné šťávy! 
Resveratrol - elixír mládí 
Vždy krásní... 
Způsob myšlení je rozhodující pro naše mládí 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny