Články

 

04.06.2009 - Iva Veselá

Bachova květová terapie

 

Bachova květová terapie je založena na léčení pomocí 38 esencí (originálních Bachových květových koncentrátů) z květů divoce rostoucích rostlin, keřů a stromů. Autorem květové terapie je Dr. Edward Bach, který tuto metodu vynalezl na počátku 19 stol. Bachova květová terapie působí příznivě na psychický stav člověka a odstraňuje tak např. stres, strach, nervozitu, fobie atd.

Velmi oblíbenou se stala v Anglii, kde ji používají záchranáři pro zmírnění následků šoku např. po autonehodě.

 

Myšlenky Dr. Bacha

Dr. Bach byl hluboce přesvědčen, že každý člověk má ve svém životě určení nebo úkol, který se rozhodl splnit. Jestliže nedochází k uskutečnění této vnitřní a vnější úlohy, mohou vznikat psychická nebo tělesná onemocnění, anebo se mohou přihodit jiné, těžké životní situace.Tyto originální květové esence pomáhají člověku znovu uvést do souznění tělo, duši i ducha a jsou mu jedinečným zdrojem pomoci k životu v harmonii se svým Já.

 


Co tedy esence léčí

Bachovy květy pomáhají nastolit emocionální rovnováhu a pozitivní postoj v každodenním životě. "Pomáhají odstranit strach bez zjevných důvodů i strachy, o kterých člověk ví, upevňují víru ve vlastní schopnosti a úsudek, pomáhají oprostit se od žárlivosti, zbytečných pocitů viny, pomáhají při přechodu z jednoho životního období do druhého, při sklíčenosti, vyčerpání, stresu. V žádném případě ale nenahrazují lékařskou péči.

 

Ilustrační obrázekčásti Bachovy terapeutické sady. Více o těchto terapií naleznete na www.produkty-bio.cz, kde si můžete zakoupit rovněž esence.

 

Postup terapie

Bachovy esence se užívají ve formě kapek, ve spreji nebo v podobě krému. Při návštěvě terapeuta se zvolí nejvhodnější kombinace esencí podle potíží, které člověk má - co si přeje odstranit, co zlepšit. Užívací lahvička se připravuje ze základní originální lahvičky Bachových esencí. Tvoří ji maximálně šest druhů esencí. Dávkování originálních Bachových květů je stejné jak pro dospělé, tak i pro děti. Při užívání můžete nakapat dvě kapky zvolené esence do skleničky s vodou, do ovocné šťávy nebo čaje. Takto připravený nápoj pomalu popíjíte. Kapky můžete nanášet na citlivé části, rty, spánky, zápěstí nebo zadní části uší.


Víte, že...?

1446NDU.gif

Bachovy terapie se aplikují i na zvířata. Kapky mohou být podány přímo do úst zvířete nebo rozetřeny kolem nosu. Mohou se také nakapat do vody, mléka nebo jiné tekutiny, kterou zvíře v průběhu dne upíjí. Obyčejně se používají 4 kapky esence, u větších zvířat (kůň, kráva) 10-15 kapek. Esence je také možné rozmíchat na způsob spraye a používat je přímo na tělo zvířete - tento způsob je zvlášť dobrý u ptáků, ryb nebo vylekaných zvířat, která odmítají přijmout jakoukoliv léčbu. Zvířata můžeme také i koupat nebo mýt ve vodě, do které jsme dali několik kapek příslušné esence.

 

 

 

  Bachovy esence si můžete zakoupit u našeho partnera Produkty-bio.cz


Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

Jóga 
Jogínské čištění střev 
Kouzlo aromaterapie 
Pilíře čínské dietologie 
Tibetská houba - další elixír mládí 


Diskuze

fittka

zkušenosti

Ahoj, máte někdo s touto terapií zkušenosti?

08.06.2009 09:37
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny