Články

 

28.06.2013 - Iva Veselá

Bachovy květy pro domácí mazlíčky

2412M2E.jpg

 

V minulém článku jsme vás seznámili s Bachovou terpií - tato terapie pomáhá člověku zvládnout nejrůznější záporné emoce, harmonizovat mysl. Květové esence pomáhají uvolnit zablokovanou životní energii a uvést ji opět do pohybu. Ale jak to souvisí s domácími mazlíčky?

Každý, kdo již měl nebo má domácího mazlíčka potvrdí, že i oni prožívají různé pocity a že i je můžeme rozdělit do různých charakterových a osobnostních typů, tak jako lidé.


Nejčastěji používané květy

Po dlouhodobé nemoci, operaci, větší fyzické námaze, při různých duševních zraněních ale i v teplém až horkém počasí může váš domácí mazlíček trpět pocitem únavy, vyčerpání či slabosti. Necítí žádnou motivaci pro jakoukoliv aktivitu, často spí nebo leží. Tento negativní postoj mu pomůže překonat květ Olivy, který navrací ztracenou energii a působí jako skutečná energetická bomba. Pokud se však jeho motivace pro jakoukoliv aktivitu pořád neobjevuje, je dobré přidat k olivě i květ Habru obecného. Tento květ je vhodný hlavně pro zvířata, která rychle ztrácejí po sportovní námaze vitalitu. Tělesné potíže, které mohou ukazovat na nutnost použití této esence, jsou například zarudlé oči, zesláblá vazivová tkáň nebo nedostatečná obranyschopnost organismu. (Hornbeam).

Další informace pro zvířátka najdete ZDE.

 

2375Yjk.jpg

V případě dotazů ohledně redukce hmotnosti a správné výživy kontaktujte výživového poradce!

 

 

Co mazlíčkovi podávat?
Pokud má váš zvířecí miláček velký problém poučit se z vlastních zkušeností a chyb, které znovu a znovu pravidelně opakuje navzdory své velké snaze i trpělivosti, podávejte mu květ Poupě jírovce. Může mít například sklony k nečistotě, za kterou se třeba i stydí a cítí se zkroušeně, není však schopen se ani po několikanásobných výtkách a vašem úpěnlivém domlouvání poučit. Na cvičišti nebo i na soutěži může tak tento miláček svého pána přivést do opravdového stavu beznaděje i zoufalství. Z tělesných symptomů, které poukazují na nutnost užívání tohoto květu, jsou to problémy s dýchacími cestami a střevní nebo ledvinové potíže. (Chestnut Bud)


ČTĚTE TAKÉ: Čistý lososový olej i pro domácí mazlíčky

 

Nové začátky i přírůstky

Existují speciální produkty pro zvířátka Rescue. Více informací včetně dávkování naleznete na www.bachovaterapie.cz/rescue-pro-zvirata.htm/

 

Učinili jste nějakou změnu, se kterou se váš čtyřnohý miláček nemůže ztotožnit? Změnili jste mu prostředí, odjeli jste s ním (nebo se chystáte) na dovolenou na neznámé místo, rozrostla se vaše rodina o nového člena nebo plánujete stěhování? Reakce na takové změny jsou u každého zvířete opravdu různorodé. Někteří rezignují, odmítají potravu nebo tekutiny, mohou trpět průjmem nebo jinými výpadky chování.

 

Květ Vlašského ořechu jim pomáhá se lépe s těmito novými situacemi vyrovnat a přijmout je. Je to také velmi důležitá esence v období březosti, před i těsně po porodu jak pro samotnou matku i štěňátka či koťátka, také i v situaci, kdy zvíře předáváme novému majiteli do nového a neznámého prostředí. V této situaci je dobré Walnut kombinovat s květem Snědku okoličnatého, o kterém jsme psali v minulém čísle časopisu. (Star of Bethlehem) (Walnut)

 

A jak jste na tom Vy se svými mazlíčky a jejich péčí? Podělte se s námi! v diskusním fóru.

 

 

Pro Bio-Life.cz: Tipyainspirace.cz

Více na: Produkty-bio.cz, Bachovaterapie.cz

Image courtesy of [image creator name] / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Co prozradí naše chutě 
Detoxikační čaje Bancha a Kukicha 
Kaštanová mast - účinky a vlastní výroba 
Ozdravte své orgány správnými potravinami 
Poznej své zdraví 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny