Články

 

06.03.2009 - Iva Veselá

Jack Lean 94 let - expert na fitness a kulturistiku! Stále nějaké výmluvy?

"Stáří je věc hrozná, každý to hned pozná." Špatně, jen ten, kdo mudruje a nic pro to nedělá. Každý si dnes stěžuje, že nemá čas na pohyb a péči o sebe a starší jedinci už přímo čekají na smrt. Jste jiní nebo zaběhnete do těchto kolejí?

 

Živoucím důkazem starého mládíka je Jack LaLanne, který všem dokazuje, že i ve svém věku vypadá o desítky let mladší. Nevěříte? Jack je americká celebrita, profesionál světového bodybuidingu, zároveň expertem na fitness a výživu. Při prvním pohledu ve vás musí vzbudit něco podněcujícího, co vás donutí něco se sebou dělat.

 

Jack nedávno oslavil 94. narozeniny, řekli byste to do něj?

 

Legenda pokračuje

Každý starý člověk se ohlíží za tím, co v životě prožil, pyšní se oceněními, úspěchy a prvenstvími, kterých dosáhl. Ovšem toto není Jackův případ „Ohlížet se? Proboha, vždyť jsem ještě pořádně nezačal," pobouřeně a s energií hyperaktivního dítěte vyjasňuje svou situaci.

 

I přesto myslíme, že ho minulost musí těšit u srdce nemálem úspěchů. A jak začínal? Jeho úspěchy odstartovaly talíře plné hamburgerů a dalšími výplody potravinářského průmyslu. Nemoci na sebe nenechaly dlouho čekat a zdravotní problémy vyšly najevo. Od této doby se v Jackovi vše obrátilo a řídil se rozhodnutími a životním stylem, který byl o 180° jiné než jeho původní. Začal se zdravou výživou, správnou kombinací potravin i zvýšením tělesné aktivity. Cíle měl jasné a cesta k úspěchu a ke zdraví začínala být v dohlednu.

 

Rekordy padaly jako jablka ze stromu

Začal studovat fitness, výživu a všechny informace, které mu vešly do cesty absorboval a použil k dalším výkonům. Nic mu nestálo v cestě, tvrdě pracoval, byl vytrvalý a dosahoval neuvěřitelných výsledků. Jako odměny se mu dostalo zdraví, vitalita a zářící úsměv. Změnil tak život nejen sám sobě, ale i ostatním.

 

 

Ve věku 45 let byl zapsán jako světový rekordman v klicích - 1033 kliků za téměř 23 minut. Z toho vyplývá, že každou 1,3 sekundu zacvičil 1 klik. Tímto tempem celých 23 minut, jen si to představte, neuvěřitelné.

Neměl toho dost a pokoušel se o další provedení kliků. Nyní kliky na prstech, ale pozor! -  s nataženýma rukama. Opět nevěříte? Důkazem je toto video, ve kterém uvidíte jejich šílené provedení:

 

 

 

Oslava Jackových 90. narozenin probíhala opravdu netradičně - zaběhl si maraton. Tyto příklady jsou pouze špetkou toho, co za svých 70 let života dosáhl, vše by se do článku nevešlo.

Už vám stačí důkazy toho, že stáří nemusí přijít?

 

Citace z webu Dreamlife.cz:
"Jack je dokonce původním vynálezcem a praotcem celé řady posilovacích strojů, které jsou dnes běžnou praxí v každé posilovně. V roce 1951 pln očekávání rozjel i světově první televizní show zaměřenou na fitness. Kritici odhadovali dobu životnosti na necelých šest týdnů. Výsledek? Pro obrovský úspěch rovných 34 let nepřetržitého vysílání. Holt i mistr kritik se někdy utne. Dnes, ve svých 94 letech, Jack LaLanne vstává v 5 hodin ráno, hodinu a půl posiluje a zbylou půl hodinku věnuje plavání či ostré procházce. V 7 hodin je hotov. Jeho upřímný lék na dlouhověkost? „Zvedněte sakra ten tlustej zadek a buďte aktivní. Neaktivita vás zabije!"


Až dozrajete do bodu, kdy překročíte hranici 50, 60, 70, 80 a více let s nářky, že jste už staří a je na cokoliv pozdě, vybavte si obličej Jacka LaLanne, jak se vám bez okolků vysmívá přímo do tváře! Je totiž živoucím důkazem toho, že je to holý nesmysl a velmi chabá výmluva. Pokud vás dostatečně nemotivuje vaše vlastní zdraví, vitalita a plný život, pak pomyslete i na ostatní. Opravdu toužíte být odstrašujícím příkladem chodící mrtvoly ve věku, kdy byste měli běhat po horách, válet sudy po loukách a porážet své vnuky v tenise? Nechcete být raději zářným obrázkem vitalitou přetékajícího stáří, kterého se ostatní díky vám nemohou samým vzrušením dočkat? Rozhodnutí je na vás, ovšem vězte, že po dnešku odpadá možnost „Nemohu".

 

Zdroj: Dreamlife.cz

Foto: Ronjones.org


Hodnocení článku

Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Bambucké máslo - ženské zlato 
Co dělat, aby pleť v zimě netrpěla? 
Jak se rychle zbavit oparu 
Jak se toxiny dostanou do těla? - 1. část 
Léto a pitný režim 


Diskuze

jára

Borec!

07.03.2009 15:41
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny