Články

 

23.09.2009 - Iva Veselá

Domácí kosmetické recepty - 3. díl

1695YmU.jpg

 

Nechce se vám utrácet za drahé kosmetické přípravky? Někdy je z nouze lepší vyrobit si pár "udělátek" snadno v klidu doma. Stačí několik ingrediencí nebo jiných triků, kterém poradíme, a a uvidíte, že si určitě několik nápadů oblíbíte. Dnes budeme vyrábět pleťovou masku pro ošetření citlivé pokožky a bambucké máslo.

 

  • Souboj s tmavými kruhy pod očima

V této situaci pomohou strouhané brambory, které dokáží prosvětlit tmavá místa pod očima. Brambory totiž obsahují enzym zvaný katecholáza, který je používán obvykle v kosmetických rozjasňovačích.

 

Postup:

Nastrouhejte si brambory na struhadle a položte si je přímo pod oči. Pozor na šťávu vytékající z brambor, aby se nedostala do kontaktu s očima. Nechte působit 15 - 20 minut.

 

  • Recept na zářivé vlasy

Jak můžete svým vlasům dát znovu krásný lesk? Každá z nás bude mít jiný recept:

 

Blondýnky - přidat lžičku citronové šťávy smíchané s vodou

Brunetky a zrzky- přidat lžičku jablečného octa smíchaného s vodou

 

Postup:

Rozmícháme lžičku medu ve 250 ml teplé vody se šťávou nebo octem. Nejdříve si našampónujte vlasy a poté je přelijte touto směsí, ale neproplachujte. Usušte si pak vlasy jako obvykle.

 

 

  • Banánový recept na odstranění vrásek

Rozmačkejte 1/4 banánu do krémové kaše. Tuto masku si rozetřete po celém obličji a nechte působit 15 - 20 minut. Poté si obličej opláchněte teplou vodou a následně studenou.

 

  • Obličejová sauna

Dokonalé vyčištění pleti zaručuje sauna. Proč si doma neudělat svou vlastní? Sauna je vhodná především pro špinavý obličej s ucpanými póry.

 

Potřebujeme pouze misku s horkou vodou a 4 kapky esenciálního oleje pro doporučený typ pleti.

Normální pleť - mandarinka, levandule

Smíšená až mastná - citron a eukalypt

Suchá pleť - růže a heřmánek

 

Dejte si utěrku přes hlavu a držte jí nad mísou s vodou ve vzdálenosti cca 30 cm ve dvouminutových periodách. Tato metoda hezky pomůže otevřít póry a připraví pokožku pro pleťovou masku, kterou je vhodné nanést hned po sauně.

 

Neměli byste saunu používat tehdy, máte-li příliš citlivou pokožku, jste těhotná nebo trpíte astma.

 

  • Hroznový odstraňovač vrásek

Další metoda, jak vyzrát nad vrásky - není drahá a nahradí mnohé předražené krémy. Vše, co potřebujete jsou kuličky hroznového vína, který překrojíte na půlku a vymačkejte si z nich šťávu na krk a obličej. Zkontrolujte před zrcadlem, jestli dobře zakrývají vrásky a linky kolem úst. Nechte takto působit 20 minut a poté obličej opláchněte vlažnou vodou a usušte.

Opakujte metodu každý den, dokud se vrásky trochu nezjemní.

 

Nezapomeňte také pro krásnou pleť pít nejméně 8 sklenic vody denně (až 2,5l), jíst spoustu zeleniny, ovoce, mrkve, celeru a špenátu. Pokuste spát alespoň 8 hodin.

 

 

Foto: 2.bp.blogspot.com

 


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Biologické hodiny aneb co se s námi děje přes den 
Bylinky pro krásné vlasy 
Nepodceňujte sluníčko 
Oči prozradí o zdraví hodně 
Typy pleti a jak je zjistit 


Diskuze

Tereza

Můžu Vám poradit s hubnutím?

Dobrý den, ahoj! Jmenuju se Tereza, je mi 20 let a nedávno jsem bojovala se svojí vlastní postavou. Měla jsem hoodně kil na víc a byla jsem něšťastná. Měla jsem z toho takové komplexy, že jsem chodila zahalená i v létě a vlastním kamarádkám jsem záviděla, že mohou nosit to, co se jim líbí. Pak mi kamarádka nabídla jeden přípravek. Nejdřív jsem si klepala na čelo, protože už mě taky štvaly ty \"zaručený\" elixíry na hubnutí, které se propagují v reklamách všude možně, i nemožně. Ale po několika dnech, kdy mi kamarádka vyčítala, že se nemůže na mě dívat jak se trápím, rezignovala jsem a přípravek si objednala. A ONO TO FAKT ZABRALO!!! Po měsíci jsem měla 4kg dole, po 2 měsících 9kg! A to si pište, že si to nenechám pro sebe!!! Pomohu i Vám, máte-li zájem. NEBOJTE SE A PIŠTE!!! JÁ TAKY NELITOVALA!!! (Jedná se o 100% přírodní výrobek)

02.09.2011 12:07
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny