Články

 

14.07.2011 - Iva Veselá

Zdravější verze light nápojů

2138Mjc.jpg

(Foto)

 

V obchodech se potravinářské firmy předhánějí, kdo přijde na trh s více light zdravým výrobkem. Které z nich jsou vhodnější při zdravém hubnutí? Při výběru nápojů buďte velmi obezřetní a pečlivě čtěte informace na obalech potravin.

 

Kofola bez cukru

Jedná se o nízkokalorický nápoj, který má nahradit klasickou slazenou Kofolu. Namísto cukru je ve složení náhradní sladidlo aspartam, acesulfam K a sukralóza. Jsou to nízkoenergetická sladidla, proto v 1 litru Kofoly bez cukru najdeme pouhých 14 kJ. Tyto nápoje jsou vhodné i pro diabetiky. Ovšem chemie je přesto v nápoji více než dost, proto všeho s mírou a stále doporučuji pít nejvíce čistou vodu a čaje - ostatní nápoje by měly tvořit zlomkové procento celkového denního pitného režimu.

Novinka: Kofola bez cukru má velkou výhodu v tom, že neobsahuje kyselinu fosforečnou (látka, která způsobuje vyplavování vápníku z organismu). Místo ní najdeme v nápoji zdraví neškodnou kyselinu citrónovou, která bez problémů kyselinu fosforečnou nahrazuje.

Pozn.: Obsah kofeinu je 7,5 mg na 100 ml.

 

 

V případě dotazů ohledně vašeho stravování nebo zdravotních potíží kontaktujte výživového poradce.

 


Toma Natura + antioxidanty

Jistě známým nápojem je Toma Natura s antioxidanty (vitamíny C a E). Tato značka se může chlubit nízkým obsahem minerálů, proto je vhodná i pro malé děti a kojence. Voda je nesycená a pochází z přírodního podzemního zdroje v chráněné krajinné oblasti Adršpašsko-Teplické skály, která náleží k oblastem s nejkvalitnějšími vodními zdroji u nás.

Tento light nápoj nahradil klasický cukr za náhradní sladidla acesulfam K a sukralózu. Chuťově se jedná o zdrařilý nápoj, který mnozí jistě ocení.

Jaké příchuti najdete? V dostání je broskev, jasmín s extraktem z bílého čaje a s příchutí pomela a grepu.

Objem 1 litr Toma Natura + antioxidanty obsahuje 48,6 kJ, což je také krásná hodnota na rozdíl od klasických slazených nápojů.



Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 3 bodů z pěti


Čtěte také:

Domácí máslo za 10 minut 
Jak si doma připravit ghí 
Kuchyňské fígle - 4.díl 
Odlehčení po vánocích: Zapečené těstoviny s meruňkami a tvarohem 
Přejedli jste se o svátcích? 


Diskuze

JOSEF

Aspartan proboha !!!

Jak můžete napsattakovou hovadinu ?? Aspartan je jeden z největších sajrajtů co vůbec v oblasti E-ček existuje . Doporučovat kofolu s aspartanem muže snad jen hrobník , nebo někdo komu za to Kofola zaplatila . Měli byste se stydět, bio web a takovýhle rady

20.07.2011 22:35
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny