Články

 

07.07.2010 - Iva Veselá

Farmářské trhy míří do Karlína

 1710ZDM.jpg

 

Radnice Městské části Praha 8 připravuje Karlínské farmářské trhy. Jeden z největších pražských farmářských trhů bude otevřen v Karlíně v sobotu 10. července 2010. Všechny návštěvníky parku na Karlínském náměstí čeká v okolí kostela sv. Cyrila a Metoděje pro tuto příležitost vytvořený trh se zemědělskými a potravinářskými produkty. Trhy potrvají od osmi ráno do dvou hodin odpoledne.

 

Farmářské trhy míří na osmičku do Karlína

Občané hlavního města, kteří zůstanou v plné letní sezóně v Praze a kteří patří k milovníkům českých zemědělských produktů a lahůdek dovezených z mnoha oblastí Čech i Moravy, si budou moci v klidném prostředí parku vybírat z širokého sortimentu ovoce, zeleniny, květin a sazenic, mléčných výrobků, sýrů, masa a uzenin, ryb, vajec, medu, mouky, chleba, koláčů a mnoha dalších komodit. Součástí trhů budou zóny klidu s občerstvením, aby návštěvníci měli možnost odpočinku u sklenky dobrého vína nebo šálku kávy.

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!

 

V probíhajícím procesu zlepšení služeb občanům Prahy a obnovy tradice zemědělských tržnic zrušených komunistickou minulostí, jde také o podporu farmářů a zemědělských malopodnikatelů a výrobců. Akce má proto podporu i řady organizací usilujících o podporu ekologicky šetrného zemědělství a obnovy českého venkova.

 

Záměrem Městské části Praha 8 je vytvořit v Karlíně největší pražský trh pod širým nebem se zemědělskými a potravinářskými produkty zejména pro obyvatele Prahy 8 ale nejen pro ně. Díky stanicím metra Florenc (B,C) a Křižíkova (B) bude místo akce dobře přístupné. Od stanice metra Křižíkova budou Karlínské farmářské trhy dostupné chůzí během 4 minut a od Florence 9 minut.

 

Karlínské farmářské trhy se svým umístěním vrací k evropské tradici konání trhů a výročních akcí při církevních stavbách a kostelech, které vždy skýtaly ochranu před nepřízní počasí. Uskuteční se v sobotu 10. července 2010 od osmi ráno do dvou hodin odpoledne. Jejich pořadatelem je Městská část Praha 8 ve spolupráci s občanským sdružením Pod platany.

 

Zprávy ODS Praha

Zdroj: MČ Praha 8, 18. 6. 2010

 

Image: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

Týdenní horoskop: 15.10. - 21.10.2012 
Týdenní horoskop: 28.11. - 4.12.2011 
Týdenní horoskop: 31.12. - 6.1.2013 
Výsledky srpnové soutěže 
Výsledky únorové soutěže 2012 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny