Články

 

14.02.2009 - Iva Veselá

BioFach 2009 - dostaveníčko biosvěta

 

Praha, 2.1.2009

Jubilejní dvacátý ročník veletrhu BioFach na sebe nedá dlouho čekat. Od 19. do 22. února se představí biobranže v celé své kráse na výstavišti v Norimberku. Během čtyř veletržních dní se zde může odborná veřejnost seznámit s ucelenou nabídkou ekologického zemědělství od biopotravin (suroviny, ovoce, zelenina, lahůdky, pečivo, maso, mléčné výrobky, atd.) přes bionápoje (limonády, pivo, víno) až po přírodní zboží (hračky, dárky, doplňky do domácnosti).

 

Špičkoví vinaři

Speciální pozornost bude na letošním ročníku věnována férovému obchodu, ekomódě a samozřejmě biovínu. Přírodní textilie a ekomóda se již dávno osvobodily od image vlněných ponožek. Mezinárodní módní bioznačky dobývají svými kreacemi přehlídková mola po celé zeměkouli. Také biovíno, které nachází u konzumentů stále věší oblibu, má od roku 2008 na veletrhu BioFach své nové útočiště, je jím vinařská hala 4A. Svá špičková vína z kontrolovaného ekologického zemědělství zde představí na 380 vinařů z 23 zemí. Dále je nutno připomenout specializovaný veletrh kontrolované přírodní kosmetiky Vivaness, který již potřetí proběhne paralelně s veletrhem BioFach.

 

 

Biopotraviny, zdravá výživa a také pravá přírodní kosmetika jsou jak ve světě, tak v České republice stále žádanější. Tento trend se projevuje rovněž v každoročním růstu počtu vystavovatelů a návštěvníků veletrhu BioFach. V letošním roce zde představí své certifikované výrobky na 2900 vystavovatelů.

 

S cílem zviditelnit kvalitní české biopotraviny je na veletrhu pod záštitou ministerstva zemědělství organizována česká expozice, která bude umístněna v hale č. 5. Na expozici se budou podílet také Svaz ekologického zemědělství PRO-BIO a sdružení PRO-BIO LIGA. Česká republika se velmi aktivně angažuje v pořádání doprovodných akcí, a v rámci mezinárodního kongresu představí své ekologické zemědělství na odborných přednáškách. Slavnostního zahájení veletrhu se zúčastní rovněž ministr zemědělství Mgr. Petr Gandalovič.

Dalším důkazem dobré spolupráce mezi pořadateli veletrhu BioFach a českými biofanoušky je jistě skutečnost, že se tento světový veletrh stal oficiálním partnerem prestižní soutěže Česká biopotravina roku.

 

 

Příležitosti pro výrobce

Rostoucí zájem o biopotraviny nabízí jejich výrobcům i obchodníkům nové příležitosti. Návštěva veletrhu BioFach je zajisté dobrou možností, jak se zorientovat na tomto stále rostoucím trhu. Pro zájemce z České republiky připravila kancelář výhradního zastoupení norimberské veletržní společnosti v ČR speciální nabídku zájezdů a vstupenek v předprodeji. Jeden zájezd je organizován ve spolupráci s cestovní kanceláří Fractal a druhý se Svazem ekologických zemědělců PRO-BIO. Zvýhodněné vstupenky na veletrh je možno zakoupit u výhradního zastoupení norimberské veletržní společnosti v ČR.

 

Další informace poskytne: Výhradní zastoupení norimberské veletržní společnosti pro ČR: PROveletrhy s.r.o., Ing. Naďa Lichte, tel.: 220 511 974, 775 66 35 48, mail to: info@proveletrhy.cz, www.proveletrhy.cz

Hodnocení článku

Článek nebyl ještě ohodnocen.


Čtěte také:

1. Jóga online na českém internetu je tady! 
Týdenní horoskop: 18.10. - 24.10.2010 
Týdenní horoskop: 2.7. - 8.7.2012 
Týdenní horoskop: 25.3. - 31.3.2013 
Výsledky dubnové soutěže 2010 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny