Články

 

24.08.2010 - Iva Veselá

BIODOŽÍNKY v Country Life se blíží

V neděli 12. září 2010 se v ekocentru Country Life v Nenačovicích u Berouna uskuteční už 7. ročník Biodožínek. Součástí programu letos bude například finále soutěže Miss Kompost, jejíhož moderování se zhostí pan Jaroslav Dušek.


Zábava pro děti

Děti se mohou těšit na program „Aby bylo na Zemi milo“. A jako každý rok, i tentokrát Biodožínky nabídnou prodej biopotravin včetně čerstvě sklizené biozeleniny z vlastní farmy, přednášky o řadě zajímavých témat a také exkurze do pekárny a na farmu. Biodožínky Country Life se letos ponesou v duchu hesla „k pramenům biopotravin“.

 

Miss Kompost

Ve finále soutěže Miss Kompost se spolu utkají nejlepší komposty, které byly do soutěže přihlášeny. Každý z nich bude mít svého obhájce,který se pokusí přesvědčit, proč by právě „jeho“ kompost měl v soutěži zvítězit. Mezi obhájci budou například herečky Zdeňka Žádníková a Jana Smutná, spisovatel Jan Kašparů nebo ředitel Country Life Otakar Jiránek. Součástí finále bude také módní přehlídka „Inspirace z recyklace“. Celou akci slovem doprovodí Jaroslav Dušek.

 

Co vás nemine
Letošní ročník Biodožínek Country Life si jako své téma zvolil „k pramenům biopotravin“. Čekají vás zde tedy exkurze na ekofarmu, do kamenného mlýna a do pekárny, kde uvidíte, jak se biopotraviny pěstují a vyrábějí. Odběratelé biobedýnek Country Life (a nejen oni) se mohou na ekofarmě setkat se „svým“ farmářem y vyptat se jej na vše, co je ohledně ekologického pěstování zajímá. Budete si moci poslechnout přednášku o kontrole a spolehlivosti biopotravin, včetně produktů dovážených z takových zemí, jako je například Turecko nebo Pákistán. Na přednáškách či prezentacích se také dozvíte více z historie některých výrobců biopotravin – například Provamelu nebo také Country Life. Možná vás zaujme, jak tyto dnes velké firmy začínaly a kdo stál za jejich zrodem.

 

Lákadla

I letos budou Biodožínky plné stánků, kde můžete nakoupit biopotraviny vč. čerstvě upečeného biopečiva z vlastní pekárny a čerstvě sklizené biozeleniny z vlastní farmy. Najdete zde ale i produkty ekologické drogerie a přírodní kosmetiky, výrobky z biobavlny nebo dřevěné a keramické předměty.

 

Jestliže vás lákají některé biopotraviny, ale nevíte, jak je používat v kuchyni, pak vás možná zaujme cooking show, kde vám profesionální kuchař předvede přípravu několika zajímavých bioreceptů.

 

Ani na děti se zde nezapomnělo – právě naopak. Je pro ně připraven hudebně zábavný pořad Vanda a Standa „Aby bylo na Zemi milo“. Čeká na ně i dětský koutek, kde budou po celý den probíhat různé soutěže a hry.

 

Když budete unaveni, můžete v čajovně relaxovat u šálku biočaje Sonnentor. Johannes Gutmann, zakladatel firmy Sonnentor, vám také v čajovně představí historii této firmy.

 

A na konci proběhne již tradiční tombola. Výherci si odnesou balíčky biopotravin, přírodní kosmetiky a ekologické drogerie.

 

Vstupné na akci je pro dospělé 30 Kč, děti mají vstup zdarma.

 

Stručné shrnutí programu:

 

* prodej biopotravin, přírodní kosmetiky a ekologické drogerie

* ochutnávky biopotravin

* představení ekologických organizací

* finále soutěže Miss kompost

* představení pro děti Vanda a Standa

* přednášky o ekologickém zemědělství a BIO

* cooking show

* exkurze na ekofarmu a do biopekárny

* informace o projektu Bioškoly

* tombola

* čajovna

 

Více informací o Biodožínkách Country Life najdete na www.biodozinky.cz.

 

Pro Bio-Life.cz: Biospotrebitel.cz


Hodnocení článku

Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Týdenní horoskop: 10.6. - 16.6.2013 
Týdenní horoskop: 11.6. - 17.6.2012 
Týdenní horoskop: 26.11. - 2.12.2012 
Týdenní horoskop: 7.2. - 13.2.2011 
Veletrh BIOSTYL, ESOTERIKA A ECOWORLD již pár dní 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny