Články

 

29.11.2008 - Iva Veselá

Běh pro zdraví

 

 

Přidejte se k nám a udělejte něco pro zdraví své i druhých

 

S určitou nadsázkou lze říci, že s nádorovým onemocněním se setkáme v průběhu našeho života všichni – ať už se to týká nás samotných nebo našich blízkých. Tesco se společně se svými partnery rozhodlo pomoci v boji proti rakovině a podpořit výzkum léčby tohoto onemocnění. Letos poprvé startuje v České republice projekt Tesco Běh pro život, série sedmi běhů, které začínají v srpnu a potrvají až do začátku října. Celý výtěžek získaný ze startovného bude věnován České onkologické společnosti ČLS JEP, která je spolu s Prague International Marathon partnerem projektu.

 

Tesco běh pro život přivítá sportovce i rodiny s dětmi

 

„Přidejte se k nám a udělejte něco pro zdraví své i druhých!“ Tímto heslem budou organizátoři Tesco Běhu pro život lákat veřejnost k účasti v jednom z největších charitativních projektů letošního léta, který má za cíl podpořit aktivní životní styl a zároveň pomoci v boji proti rakovině. V řadách běžců přivítá Tesco aktivní sportovce, běžce začátečníky, ale také rodiny s dětmi. Trasy závodů měří přibližně 4 kilometry. Kdo neuběhne celou trasu, může závod dokončit poklusem nebo chůzí. Zájemci se budou moci přihlásit přímo na místě závodu v registračním stánku, nebo pomocí registračního formuláře, který lze nalézt na webových stránkách www.behprozivot.cz.

 

Vítězí všichni zúčastnění

 

Tesco Běh pro život zavítá do sedmi měst České republiky. Jednotlivé běhy budou začínat vždy v sobotu odpoledne v 15.00 hodin u místního obchodu Tesco. Odlišný bude pouze pražský běh, který bude startovat až v 18.30 hodin, a to ze Staroměstského náměstí. Na startu bude na všechny zúčastněné čekat bohatý doprovodný program v podobě soutěží, atrakcí pro děti, hudebního doprovodu, občerstvení a mnoha dalších aktivit. Běh pro život má partnery i mezi českými celebritami. Do běhů se mimo jiné zapojí také horolezec David Křížek, triatlonista Libor Uher či Václav Krejčík, mistr republiky ve sportovním aerobicu.

 

Cíl: jeden milión korun pro Českou onkologickou společnost

 

„Při přípravě tohoto velkolepého projektu nám byly inspirací běhy Race for Life, které každoročně pořádá mateřská společnost Tesco ve Velké Británii. I my chceme v České republice vytvořit projekt, který bude mít tradici a do nějž se zapojí široká veřejnost,“ říká Eva Williams, členka představenstva společnosti Tesco Stores ČR a. s., a dodává: „Máme ambiciózní cíle. Rádi bychom, aby se do prvního ročníku Běhu pro život zapojilo alespoň 5 000 běžců a my pro Českou onkologickou společnost získali jeden milión korun. Věřím, že se nám to díky zapojení všech zúčastněných stran podaří a my pomůžeme dobré věci. Já sama určitě poběžím také.“

 

Smutná řeč čísel

 

Statistika hovoří jasně: každý 3. obyvatel České republiky onemocní rakovinou a každý čtvrtý na ni zemře. Česká republika dlouhodobě obsazuje 1. místo v Evropě v četnosti výskytu rakoviny tlustého střeva, ale ani ostatní čísla nejsou nikterak radostná. Každoročně onemocní v České republice rakovinou přes 66 000 lidí a každý rok na ni přes 29 000 lidí zemře, což znamená, že každý den této zákeřné nemoci podlehne 80 lidí.. „Čísla to jsou alarmující a nikdo z nás nemůže říci, že se ho onkologické onemocnění netýká. Výzkum léčby rakoviny je proto nesmírně důležitý,“ říká Prof. MUDr. Jiří Vorlíček, CSc., předseda České onkologické společnosti ČLS JEP.

 

Pomoci lze několika způsoby

 

Běh pro život lze podpořit i jinak, než účastí v bězích. Lidé si budou moci zakoupit dárkové předměty s logem projektu, přispět bude možné také přímým převodem částky na účet České onkologické společnosti, uspořádáním sbírky či zasláním dárcovské SMS. „V rámci projektu představíme i nový způsob fundraisingu, tzv. on-line sponzoring. Každý, kdo poběží, si bude moci vytvořit svůj sponzorský účet, jehož prostřednictvím budou moci přispět přátelé, známí i kolegové z práce. Veškerý získaný výtěžek bude věnován České onkologické společnosti na výzkum rakoviny,“ informuje Eva Williams.

 

Tesco Běh pro život má silné partnery

 

Partnery projektu Tesco Běh pro život jsou Česká onkologická společnost ČLS JEP, která zavádí různé projekty zaměřené na výzkum a léčbu rakoviny a zahrnuje 365 onkologických pracovišť po celé České republice. Dalším významným partnerem projektu je společnost Prague International Marathon, která má s organizací sportovních klání rozsáhlé zkušenosti. Díky jejímu nasazení se v Praze organizují maratónské běhy již 14 let. „Jsme rádi, že můžeme být součástí tak unikátního projektu, jakým je Tesco Běh pro život. Věřím, že se nám společnými silami podaří dosáhnout podobného úspěchu, jaký má Race for Life ve Velké Británii,” říká Carlo Capalbo, předseda organizačního výboru PIM.

 

Města, kam zavítá Tesco Běh pro život:

 

Datum

Město

23. 8. 2008

Hradec Králové 

30. 8. 2008

Plzeň

9. 9. 2008

České Budějovice

13. 9. 2008

Praha

20. 9. 2008

Frýdek Místek

27. 9. 2008

Brno

4. 10. 2008

Most

 

Základní fakta o projektu

 

-          Tesco Běh pro život startuje v srpnu a končí v říjnu 2008

-          jedná se o seriál sedmi nesoutěžních běhů po celé České republice

-          projekt chce podpořit zdravý životní styl a pomoci v boji proti rakovině

-          veškeré finance získané ze startovného budou věnovány na výzkum léčby rakoviny

-          délka jedné trasy bude 4 kilometry, absolvovat ji lze během, ale také chůzí

-          běh startuje vždy v sobotu v 15 hodin odpoledne (s výjimkou Prahy)

-          start a cíl čtyřkilometrové trasy bude vždy u obchodu Tesco

-          více informací lze nalézt na www.behprozivot.cz

 

Výše startovného

 

Dospělí od 18 let

200 Kč

Děti od 6 let a senioři od 65 let

100 Kč

Děti do 6 let

zdarma

Rodina (2 dospělí, 2 děti)

400 Kč

 


O společnosti Tesco Stores ČR a. s.

 

Společnost Tesco Stores ČR a. s. vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. V současné době provozuje v České republice celkem 98 obchodů – padesát pět hypermarketů, třicet dva supermarketů, pět obchodů Tesco Expres, šest obchodních domů a čtrnáct čerpacích stanic.. Základem filosofie společnosti Tesco je snaha poskytnout zákazníkovi to nejlepší a stát se obchodem pro všechny. Toto úsilí bylo v letošním roce oceněno hned třemi tituly – Hypermarket roku 2007, Professi-onal roku 2007 a Obchodník roku 2007. Se svými 13 700 zaměstnanci patří Tesco k největším zaměstnavatelům v České republice. Za vytváření rovnocenných pracovních příležitostí Tesco získalo ocenění v soutěži Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2008.

 

O České lékařské společnosti J. E. Purkyně

 

Česká lékařská společnost J. E. Purkyně (dále jen  ČLS JEP) je dobrovolné nezávislé sdru-žení fyzických osob - lékařů, farmaceutů a ostatních pracovníků ve zdravotnictví a příbuz-ných oborech, případně osob právnických. Česká onkologická společnost ČLS JEP existuje již od roku 1969 a organizuje a garantuje onkologickou péči v České republice. Česká on-kologická společnost ČLS JEP zavádí různé projekty zaměřené na výzkum a léčbu rakoviny a zahrnuje 365 onkologických pracovišť po celé České republice a 750 lékařů a dalších specialistů.

 

O společnosti Prague International Marathon, s. r. o. (PIM)

 

PIM je pořadatelem sportovně-kulturních akcí a aktivit konaných v Praze pod názvem „PIM Běžecký seriál“. Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF) udělila dvěma z jeho závodů, a to Hervis 1/2Maratonu Praha a Volkswagen Maratonu Praha, prestižní stříbrné známky Silver Road Race Label.

 

PIM Běžecký seriál 2008

 

29.3. Hervis 1/2Maraton Praha

29.3. Hervis Firemní 1/2Maraton (štafeta)

10.5. In-line závody na 6,5 a 3 km

11.5. Volkswagen Maraton Praha

11.5. Volkswagen Firemní Maraton (štafeta)

11. 5. Garnier Juniorský maraton - finále

11.5. Garnier EkoProcházka 2km

11.5. Volkswagen Rodinný Minimaraton 4,2 km

13.9. Tesco Grand Prix

Tesco Běh pro život 4 km

adidas Běh pro ženy 5 km

Metro Běh pro muže 10 km

Hilton Barmanský běh

 

Běžecký seriál 2009

 

28. 3. 2009 Hervis 1/2Maraton Praha

10. 5. 2009 Volkswagen Maraton Praha

12. 9. 2009 Tesco Grand Prix

 

V případě zájmu o další informace prosím kontaktujte:

Jana Matoušková

Corporate Affairs Manager

Tesco Stores ČR a. s.

Vršovická 1527/68B ˜ 100 00 Praha 10

Tel.: +420 272 087 247 ˜ Mob.: +420 724 426 615

jmatousk@cz.tesco-europe.com ˜ www.itesco.cz


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Nový e-shop na Food-Life.cz! 
Týdenní horoskop: 28.6. - 4.7.2010 
Výsledky dubnové soutěže! 
Výsledky listopadové soutěže 2011 
Výsledky zářijové soutěže 2011 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny