Články

 

26.11.2008 - Iva Veselá

Kvasinky a acidophilus

Seznámím vás s jednou velmi prospěšnou bakterií, která je se ráda kamarádí s vaším tělem. Proto bychom ji neměli přehlížet.

 

Co to je?

Je to Acidophilus – jedná se o kulturu užitečných bakterií přirozeně žijících ve střevě. Dojde-li z různých důvodů k jejich nedostatku, vzniká candidová infekce. Ve střevech se množí hnilobné bakterie, vznikají toxické látky, což má záporný vliv na celý organismus, vznikají záněty, kožní problémy, únava, dochází k přetěžování imunitního systému (zejména lymfatických uzlin, kde se pak mohou tvořit i nádory). Zní to možná strašlivě, ale je to tak.

 

Kde ji najdeme

Prospěšná bakterie se nachází v kysaných jídlech a lidé je už znají stovky, ne-li tisíce let. Nazývají se živé jogurtové kultury, určitě znáte tento název z reklam na různé jogurty. Jogurt je tradiční zdroj prospěšných bakterií. Nicméně různé značky jogurtů mají odlišné předpoklady pro to, že bych se v nich mohly takové bakterie objevit. Některé jogurty neobsahují žádné živé kultury. Doplňky v podobě tablet nebo kapslí obsahují tyto prospěšné bakterie a jejich zdroje probiotik.

 

K čemu jsou dobré

Užívání mléčných kvasinek se může týkat většiny z nás, ale především těch, kteří mají tyto problémy. Budu je řadit podle toho, v čem nám nejvíce bakterie pomáhají:

-          průjem

-          vaginální záněty

-          kvasinková infekce

-          problémy se zažíváním

-          průjem

-          zubní kaz

-          problémy s játry

 

Je také pomocníkem při dalších problémech, jako je senná rýma, kolika, Crohnova nemoc, ekzém, alergie na jídlo, napomáhá imunitě, brání infekcím, aftům, pomáhá při zánětu slinivky břišní, zánětu tlustého střeva a při chronické kvasinkové infekci.

 

Kdo obvykle trpí jejich nedostatkem

Především lidé, kteří užívají antibiotika, drží diety nebo trpí průjmem, mají ochuzená střeva od těchto bakterií.

 

Kolik bychom jich měli užívat

Probiotika je třeba doplňovat intenzivně v dostačujícímTop množstvím včetně mikrobiálního vyčerpání od přítomnosti škodlivých bakterií. Podle výzkumů je k tomu třeba 300- 500mg denně, což odpovídá miliardám aktivních bakterií. Nejlépe ovšem uděláte, když se poradíte s lékařem nebo s lékárníkem.

 

Tuto mléčnou bakterii užívám několik měsíců a pomohla mi při určitých problémech, které jsem tu uvedla. Můžu ji všem doporučit, protože jsem byla mile překvapena, jak se vše zlepšilo a dalo problémy do pořádku.


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 4.75 bodů z pěti


Čtěte také:

Alimentární onemocnění 
Atopický ekzém 
Krátce o celiakii 
Onemocnění z potravin 
Refluxní nemoc jícnu - zánět 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny