Články

 

28.08.2009 - Iva Veselá

Hroznové tajemství

 

Hroznové víno je takový kouzelník, že se budete sami divit, co všechno dokáže. Nejen že hroznové víno lze použít na očistné hroznové kúry, se kterými zhubnete a zároveň se pročistíte, ale pomůže i vašemu psychickému stavu - mírní únavu po depresích jako by se slehla zem.

 

Jak už to často býtá, opět nás předběhly Egypťané, kteří objevili účinky hroznů. Patří mezi nejzdravější ovoce, proto bylo nejvíce pěstováno i prodáváno.

 

Výživář by měl radost

Hroznové bobule obsahují jako každé jiné ovoce spoustu vitamínů, konkrétně vitamín A, B, C, PP, kyselinu listovou a nechybí ani minerální látky jako je vápník, fosfor, železo a draslík, který patří mezi významné stavební kameny pro kvalitní růst vlasů a nehtů.

Hroznové víno je téměř vodové ovoce, jelikož z 80% obsahuje vodu. Sladké je díky hroznovému cukru, který je oblíbený buď jako sladidlo nebo doplněk stravy v lékárnách. Tento cukr je lehce stravitelný a slouží jako rychlý zdroj energie.

 

 

Co si takhle zbaštit nějaké léky?

Jestliže máte v úmyslu své tělo zbavit odpadních látek, zapomeňte na lékárenské přípravky a jiné "zázračné" kúry. Jídlo je lék a u hroznů to platí obzvláště - pomáhá při řízení srdečního rytmu, umírňuje žlučníkové a ledvinové problémy, čistí krev (díky skvělým semínkům), snižuje cholesterol a působí močopudně. Nezadržuje tedy vodu v těle, což je velmi dobře.

 

U čištění ještě zůstaneme, slupky a jadérka totiž čistí nejen krev, ale i střeva. Očisty jsou skvělé už jen proto, že se ze střevních stěn vyloučí nánosy zbytků jídla a dalších látek, které ve střevech už nemají co dělat. Hrozno je pro to jak stvořené.

 

Chcete být mladí?

Hroznové víno je přímo "nadupané" antioxidanty, které brání volným radikálům před poškození organismu a jeho předčasné stárnutí. Navíc působí na psychický stav člověka, zmírňují únavu i deprese.

Zrníčka nevyhazujte! Povzbuzují totiž prokrvení kůže a pleť udržují svěží. Ne nadarmo se přidává do anti-agingových krémů výtažek z hroznů. Kyseliny a třísloviny navíc zrychlují látkovou výměnu. A pozor, působí proti celulitidě!

 

Relaxační listová koupel

Máte-li to štěstí, že máte po ruce listy z hroznů, utíkejte si napustit vanu, do které dejte hrst těchto listů. Nehcte vyluhovat a pak už jen vychutnávejte relaxační účinky, které vám koupel přinese. Koupele zlepšují krevní oběh, pomáhá při otocích nohou a čistí kůži zvenku.


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Jak se přizpůsobit změnám ve stáří 
Jak si udržet mládí 
Posilující odpočinek 
Potraviny proti stárnutí 1. díl 
Potraviny proti stárnutí 6. díl 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny