Články

 

08.10.2014 - Iva Veselá

Stravování podle fáze měsíce

2576ZjQ.jpg

Fáze měsíce (foto).

 

Strava podle fází měsíce

Měsíc svým magnetickým polem ovlivňuje všechny živé organismy na Zemi. Mnozí z vás jeho vlivy sice ani nepocítí, ale pokud budete chtít a trochu více se na fáze soustředit, můžete jeho působení využít ke svému prospěchu. Měsíc nám v různých fázích pomáhá kumulovat či snižovat energii.

 

Dorůstání měsíce

Když měsíc dorůstá, narůstá a doplňuje se naše energie. To platí i pro ukládání i hromadění energie a živin v našem těle (např. v podobě podkožního tuku, svalové hmoty apod.). Pokud se snažíte zhubnout, tak v této fázi je vhodné hlídat si svůj jídelníček a zamezit přejídání a konzumaci kalorických potravin. V opačném případě můžete pocítit přírůstek váhy. Na druhou stranu můžete tuto fázi měsíce využít například pro operativní zákroky. Rekonvalescence bude probíhat rychleji a bolest budete vnímat mnohem méně.

 

2169YzI.jpg Tip výživového poradce

2565NTB.jpg

"Stravování podle fází měsíce je velmi užitečnou pomůckou pro práci s energií a vnímání svého těla. Mějte však na paměti, že fáze měsíce se nedokáží postarat o výrazný úbytek váhy nebo nárůst svalové hmoty. Nenechte se tedy příliš "zfanatizovat" např. Vlkodlačí dietou, která se právě těší tomu, že využívá fáze měsíce. Souhlasím s tím, že nás Měsíc ovlivňuje. Je to tak, jak ve článku popisuji, nicméně berte tuto skutečnost spíše jako opornou berličku ve svém úsilí."  Ing. Iva Veselá, Food Life

 

Ubývání měsíce

Když měsíc ubývá, máme v případě hubnutí možnost na sobě zapracovat. Hubnutí v tomto období bude skutečně o trošku snazší. Naše tělo bude snadněji uvolňovat energii, toxiny i odpadní látky. Tato doba je vhodná pro držení půstu nebo odlehčených dnů, kdy snížíte konzumaci živočišných produktů a jídelníček obohatíte o porce ovoce a zeleniny. Pokud se chystáte například k zubaři, návštěvu raději odložte. Budete intenzivněji vnímat bolest a obecně reagovat citlivěji.


2458M2I.jpg


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Ajurvéda a její základy 
Homeopatie 
Konopí ničí rakovinné buňky 
Shiatsu - příjemná záležitost 
Zlepšete svůj spánek 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny