Články

 

26.07.2010 - Iva Veselá

To je párty? Ne, tady se cvičí ZUMBA!

1923MTR.jpg

 

Ve španělštině slovo „zumbare“ znamená „rychle se hýbat, bavit se nebo pozvat někoho na party“. A taková je filosofie Zumby – bavíte se a přitom velmi účinně cvičíte, tancujete a spalujete spousty kalorií.

 

Zumba je fitness program kombinující prvky aerobního cvičení a latinsko-amerických tanců. Ve španělštině slovo „zumbare“ znamená „rychle se hýbat, bavit se nebo pozvat někoho na party“. A taková je filosofie Zumby – bavíte se a přitom velmi účinně cvičíte, tancujete a spalujete spousty kalorií.

 

Jak se tančí zumba

Zumba je fitness program kombinující prvky aerobního cvičení a latinsko-amerických tanců, je založena na principu intervalového kardio tréninku, kde se střídá svižnější cvičení s pomalejším. Toto střídání napomáhá spalování tuků a efektivnímu formování celého těla – především v oblasti trupu. Takže sláva - konečně štíhlý pas a pevné bříško!

 

Ukázka zumby


Je to prostě zábava!

Zumba osvěží nejen tělo, ale i mysl a duši, obzvláště milujete-li “latinu”. Při tomto “cvičení” se nejběžněji využívají taneční kroky z tanců: salsa, reggaeton, meringue, tanga, flamenga, rockenrollu či country. Toto cvičení je určeno pro všechny bez omezení věku či pohlaví. Baví se při ni ženy i muži, tlustí i tencí. Nejbáječnější na ní je, že se můžete instruktorem "jen" inspirovat a nemusíte přesně následovat jeho krokové variance, ale můžete si je dle svých schopností přizpůsobit, takže se vyhnete tzv. stresu krokových polen. Celá tato filozofie vlastních alternací vychází vlastně už ze samotného vzniku Zumby. Ona totiž vznikla tak trochu “náhodou”, když si jeden kolumbijský instruktor aerobicu zapomněl hudbu na svou hodinu a byl tak nucen improvizovat na latinskoamerické rytmy, které měl při sobě.

 

 

V případě dotazů ohledně výživy a stravování kontaktujte výživového poradce!


 

Zumba našla v České republice uplatnění především v posledních dvou letech a stává se stale oblíbenější sportovní aktivitou. Není divu, když můžete skombinovat efektivní se zábavným.

 

 

Co víte o tanečních stylech Zumby?

Merengue: Za kolébku se považuje Dominikánská republika a jedná se o poměrně rychlý tanec, kde je rytmus kolem 120–160 úderů za minutu.

 

Salsa: Je směsicí tanečních stylů karibských kultur a je silně ovlivněna především Kubou. Salsa je rovněž velmi rychlým tancem - okolo 180 úderů za minutu.

 

Reggaeton: Je z Jamaiky a obsahuje tvrdé rytmy. Základem jsou bubny. Někdy se mu říká "hudba ulice".

 

 

Zdroj: Zena-podnikatelka.cz

Image: renjith krishnan / FreeDigitalPhotos.net


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

5 tipů, jak přírodně stimulovat růstový hormon 
Posilovací kroužky 
Runbiking - nový způsob hubnutí 
Rychlá chůze (walking) 
Tepová frekvence při sportu 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny