Články

 

08.08.2009 - Iva Veselá

Tropicai BIO - kokosové variace

Výrobce Tropicai si pro své zákazníky připravil pár zdravých kokosových variací. Pojďme se jim podívat na zoubek. První novinkou je kokosová mouka - sice nejsme zvyklí jí používat v kuchyni, ovšem svým použitím i vlastnostmi vás možná přesvědčí. Další z řady jsou kokosové chipsy, nebo 100% kokosový olej, který je vhodnou náhradou pro alergiky na mléko.

 

 

Kokosová mouka Tropicai bio

100% mouka z kokosových ořechů, přirozeně bezlepková mouka s nízkým obsahem uhlohydrátů. Použijte jako náhradu za běžnou mouku v množství 10-25%, nebo pro přípravu bezlepkového pečiva. Obsahuje 38,5 % vlákniny, což je zhruba 3x více než sója. Vláknina čistí střeva a udržuje jejich zdravou rovnováhu. Kokosovou mouku můžete rovněž přidat do jogurtů, koktejlů či smoothie, čímž snadno zvýšíte podíl vlákniny ve vaší stravě. Vhodná pro doplnění jídelníčku při redukční dietě, dodává pocit sytosti, je lehce stravitelná a napomáhá čištění organismu.

Cena: 135,-

 

 

Kokosové chipsy Tropicai bio

Kokosové chipsy pražené s třtinovým cukrem Mascobado z Fairtrade projektu na Filipínách. Lahodný snack, sladký a křupavý. (70% bio kokosové lupínky, 26% třtinový bio cukr).

Cena: 65,-

 

 

Kokosový panenský olej Tropicai bio 100% XXL

Panenský kokosový olej je v zemích Jižního Pacifiku po staletí používán pro tradiční kuchyni i péči o pokožku a vlasy. Nerafinovaný kokosový olej je přirozeně bohatý na nasycené mastné kyseliny a další zdraví prospěšné látky, často bývá dokonce nazýván „nejzdravějším olejem na Zemi“. Panenský kokosový olej Tropicai se za studena lisuje z ořechů sklizených na Filipínských bio farmách.

 

Firma Tropicai zpracovává výhradně čerstvé, ručně sklizené ořechy. Čerstvá kokosová dužina se naseká, usuší na slunci, a po té se z ní lisuje olej.T eplota při lisování oleje nesmí překročit 44°C. Po důkladné filtraci získáme krystalicky čistý olej s delikátním aroma kokosu.

 

100% Panenský kokosový olej pro zdravou kuchyni

Díky zvláštní molekulární struktuře zůstává kokosový olej stabilní i při vysokých teplotách. Proto je perfektní zdravou náhradou pro vaření, smažení i pečení. Je skvělou alternativou pro ayurvédskou a vegetariánskou kuchyni. Jako náhradu másla ho mohou používat lidé s alergií na mléko.

 

Kokosový olej je velmi snadno stravitelný. Naše tělo ho zpracovává podobně jako sacharidy -rozkladem na glukózu dochází k postupné, a však poměrně rychlé přeměně na energii. Neusazuje se v cévách jako jiné tuky. Proto ho dietologové doporučují pro osoby trpící diabetem a kardio-vaskulárními chorobami. Doporučit ho lze i při redukční dietě.

Cena: 439,-


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 3 bodů z pěti


Čtěte také:

Dětská přírodní kosmetika 
i+m Naturkosmetik - opravdu vyvedený výrobek 
Nové výrobky dětské kosmetiky Baby Time 
Proč používat přírodní kosmetiku? 
Přírodní kosmetika Alverde 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny