Články

 

29.08.2011 - Iva Veselá

Výstava Země živitelka už má své vítěze

2154ODY.jpg

 

25. srpna 2011, Čejkovice – Odborná porota ocenila vítězné exponáty prezentované na největší zemědělské výstavě v ČR Země živitelka. Ocenění Zlatý klas v kategorii rostlinná výroba získala společnost Templářské sklepy Čejkovice pro víno Tramín z řady Sanctus Victoria.

 

V Českých Budějovicích momentálně probíhá agrosalon Země živitelka garantovaný Ministerstvem zemědělství a Agrární komorou ČR. Jde o největší výstavu v zemědělsko-potravinářském sektoru v ČR. V rámci výstavy se každoročně koná soutěž Zlatý klas. Exponáty v pěti kategoriích posuzuje odborná porota sestavená ze zástupců Ministerstva zemědělství, odborného školství, výzkumných ústavů, kontrolních institucí zemědělsko-potravinářského komplexu a Výstaviště České Budějovice. V kategorii rostlinná výroba zvítězila společnost Templářské sklepy Čejkovice s vínem z řady Sanctus Victoria odrůdy Tramín s přívlastkem výběr z hroznů.

 

Víno Tramín s přívlastkem výběr z hroznů, jako všechna vína z řady Sanctus Victoria, bylo vyrobeno z nejvyšších partií hroznů ročníku 2009. Řada Sanctus Victoria byla uvedena na trh teprve v roce 2010 a je určená vybraným zařízením v segmentu gastro. Pro novou řadu byla vyvinuta i speciální láhev s originální etiketou obsahující úryvky z dávných listin. „Sanctus Victoria v překladu znamená svaté vítězství. I na výstavě Země živitelka se potvrdilo, že tato řada si vítězství zaslouží“, říká Jakub Šamšula, sommelier Templářských sklepů.

 

Slavnostní vyhlášení oceněných exponátů v rámci výstavy Země živitelka proběhne 26. srpna v jedenáct hodin. Agrosalonu se účastní 770 vystavovatelů a potrvá až do úterý 30. srpna. Každý z výstavních dnů je věnován rozdílným tématům , v rámci kterých jsou připraveny odborné semináře a konference. Nebude chybět ani pestrý kulturní program.

 


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Týdenní horoskop: 13.8. - 19.8.2012 
Týdenní horoskop: 18.3. - 24.3.2013 
Týdenní horoskop: 21.6. - 27.6.2010 
Výherci červnové soutěže 2015 
Výsledky březnové soutěže 2011 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny