Články

 

27.11.2008 - Iva Veselá

Ploché břicho - 1. díl

 

Mít ploché břicho je snem mnoha lidí. Dám vám několik tipů na snížení tuku kolem pasu a na vyrýsování břišních svalů. Zploštění břicha není přeborná věc, ale přeci jen trochu úsilí je třeba. Prášky ani hubnoucí koktejly vám tolik nepomohou. Podle mě je to zbytečné plýtvání peněz. Stačí se jen trochu hýbat a to je celá věda, jak snadno a rychle zeštíhlet. Jestliže se budete řídit pár základními nutnostmi, tak toho lehce dosáhnete.

 

Budování svalů je klíč ke spalování

Budování svalů je jedním z nejrychlejších a efektivních způsobů, jak snížit tělesný tuk. Ale svaly by se měli rozvíjet jako celek. Neměli bychom se proto soustředit jen na břicho. Cvičením břišních svalů vyrýsujete svaly, ale pod tuky kolem pasu nebudou vidět. Musíte shazovat kila celkově, abyste dosáhly viditelných výsledků. Pravidelným cvičením můžete zvětšit podíl svalové hmoty, a tím snížit obsah tuku. Protože svaly pomáhají spalovat tuky!

 

 

Postupné zlepšování

Nejlepší způsob, jak zlepšit svalovou hmotu a spálení břišních tuků, je důsledné provedení cviků. Ze začátku se při cvičení a sportu možná dřív zadýcháte, ale uvidíte, jak se postupně budete zleopšvat a cviky budou lehčí. Výkon, který jste byli schopni vykonat první dny, bude pro vás za dva týdny velmi snadný.

 

Cvičení doma

Některé z těchto cvičení můžete dělat přímo doma - jóga, tancování s hudbou, stretching, jezdit na rotopedu. Můžete si domů koupit malé činky, se kterými budete ráno nebo přes den pravidelně chvíli cvičit (ráno je pro tělo nejlepší doba, kdy je schopno efektivně spalovat tuky). Můžete na podložce dělat například kliky, dřepy na posílení hýžďových a stehenních svalů, sklapovačky. Můžete si sami lehce procvičit své tělo. Následující díly cvičení vám pomohou zpevnit a vytvarovat jednotlivé tělesné partie.

 

 

Cvičení venku

Momentálně je období tepla, takže je určitě lepší, když vyjdete ven, sednete na kolo a uděláte si hezkou projížďku. Zajděte si zaplavat, zaběhat, do posilovny, na aerobic, na brusle nebo se jen tak projít. Nepoužívejte výtah a projděte se nahoru do schodů. Posilujete si tak hýžďové svaly a zadní stranu stehen.

 

Využijte výhodu jara!

Je jaro, tak toho i využijte! Tělo je svěží a metabolizmus je po zimě zrychlený. Spalování tuků jde rychleji. V období tepla má člověk také tendenci méně jíst. Takže místo posedávání doma a z nic nedělání vyjídat ledničku, raději vyjděte ven a užívejte si krásného počasí. Ať už s kamarády nebo rodinou.

 

 

Zlepšete si jídelníček

Jak už bylo zmíněno, je období tepla, tak by asi nebylo v hodné se ve vedru přejíst čokoládou nebo něčím jiným. Dopřejte si jednoduchá a lehká jídla z bílého masa a ze zeleniny, jezte ovoce a hoďte za hlavu těžká tučná jídla. Čím více budete zaneprázdněni sportem a jinými aktivitami, tím méně budete na jídlo myslet.

 



Hodnocení článku

Hodnotilo 14 čtenářů průměrem 3.93 bodů z pěti


Čtěte také:

Hubneme s jógou 
Jóga v prevenci a léčbě závislosti 
Ploché břicho - 2. díl 
Ranní cvičení - zabiják tuků 
S jógou budete největší bojovníci 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny