Výživová poradna
04.03.2009 - Iva Veselá
Proč jsou pohankové těstoviny zvláštní
Dobrý den, koupila jsem si těstoviny z pohankové mouky, jejich chuť je nahořklá. Chtěla bych vědět zda je tato chuť přirozená nebo jde o nekvalitní výrobek.Velice děkuji.
Odpověď:
Dobrý den,
pohanková mouka se může zdát někomu mírně nahořklá. Sice to není hořkost v pravém slova smyslu, ale někomu to tak přijde. Důležité je uskladnění této mouky, jelikož obsahuje o něco větší množství tuků, takže se může stát, že zežlukne.
Jinak doporučuji určitě všem, aby měnili druhy mouky v jídlech, pečivech nebo moučnících - pohanková, špaldová, ovesná, graham apod., jelikož mnoho lidí nic kromě klasické pšeničné mouky nezná.
IV
Hodnocení článku
Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Důvěryhodnost biopotravinObsahuje kamut lepek?
Problémy s dýcháním
Proč přestat kouřit?
Složení krémů