Výživová poradna

04.03.2009 - Iva Veselá

Proč jsou pohankové těstoviny zvláštní

Dobrý den, koupila jsem si těstoviny z pohankové mouky, jejich chuť je nahořklá. Chtěla bych vědět zda je tato chuť přirozená nebo jde o nekvalitní výrobek.Velice děkuji.

Odpověď:

Dobrý den,

pohanková mouka se může zdát někomu mírně nahořklá. Sice to není hořkost v pravém slova smyslu, ale někomu to tak přijde. Důležité je uskladnění této mouky, jelikož obsahuje o něco větší množství tuků, takže se může stát, že zežlukne.

Jinak doporučuji určitě všem, aby měnili druhy mouky v jídlech, pečivech nebo moučnících - pohanková, špaldová, ovesná, graham apod., jelikož mnoho lidí nic kromě klasické pšeničné mouky nezná.

 

IV


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Důvěryhodnost biopotravin 
Obsahuje kamut lepek? 
Problémy s dýcháním 
Proč přestat kouřit? 
Složení krémů 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny