Slovníček

 

Kyselina askorbová (vitamín C)

Všeobecně se vyskytuje v živočišných i rostlinných organismech. Hlavním zdrojem kyseliny jsou citrusové plody, šípky, rybíz, špenát, paprika, brokolice a další plody. Jako doplněk stravy se kyselina askorbová vyrábí syntetickou cestou.

 

Použití

- ovocné džusy jako antioxidant, v pekárenském, masném průmyslu - snižuje oxidaci tuků a tím brání vzniku rakovinotvorných látek. Jako přídatná látka v potravinách je zcela bezpečná. Pro lidský organismus je kyselina askorbová nezbytná. Je prevencí proti nachlazení, zvyšuje imunitu, prevence u srdečních chorob a očního šedého zákalu. Synteticky vyráběný vitamin C se v nápojích rychle rozkládá, proto je důležitá konzumace čerstvého ovoce a zeleniny. V ČR povoleno ke všem potravinám a při výrobě dětských příkrmů. V USA povoleno.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!
+1 týden jídelníčku

 

2565NTB.jpg
  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme

ZDRAVÁ KUCHYNĚ

2611MDI.jpg

  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny