Slovníček

 

Energetická hodnota

Energetická hodnota potraviny, která se vyjadřuje v joulech nebo kaloriích (10 kJ = 2,4 kcal; 1 kcal = 4,2 kJ), je množství tepla/energie, které vyvine spálením/rozkladem látek obsažených v potravině. Vypočítá se použitím těchto přepočítacích koeficientů pro 1 gram látky:


sacharidy (vyjma polyolů) 17 kJ - 4 kcal
polyoly 10 kJ - 2,4 kcal
bílkoviny 17 kJ - 4 kcal
tuky (triacylglyceroly) 37 kJ - 9 kcal
alkohol (ethanol) 29 kJ - 7 kcal
organické kyseliny 13 kJ - 3 kcal.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!
+1 týden jídelníčku

 

2565NTB.jpg
  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme

ZDRAVÁ KUCHYNĚ

2611MDI.jpg

  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny