Domácí pekárna
Špenátový koláč
300 ml vody
80 ml olivového oleje
1 lžička soli
trošku cukru
500 g bio hladké mouky
1/4 čerstvého droždí
Náplň:
500 g bio tvarohu
1 mražený špenát (rozmrazíme a vymačkáme vodu) nebo špenátové listy
100 g strouhaného bio eidamu
1 lžička majoránky
sůl, pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku
5 natvrdo uvařených vajec
(vše kromě vajec smícháme)
Pekárnu nastavíme program Příprava těsta. Zpracované těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme tenké kulaté pláty, které vložíme do formy. Těsto potřeme lehce olejem, potřeme částí náplně, poklademe vajíčka a takto vytvoříme několik pater. Špenát potírejte až do stran. Okraje stiskneme k sobě, necháme 20 minut kynout a pečeme v troubě 180°C po dobu 45 minut.