Domácí pekárna
Slané bramborové koláčky
150 g vařených brambor - rozmačkat nebo nastrouhat na jemno
100 ml BIO mléka
1 BIO vejce
25 g rozpuštěného BIO másla
2 ČL mořské soli
400 g BIO polohrubé pšeničné mouky
1 ČL sušeného nebo ¼ kostky čerstvého droždí
1 lžička sladěnky
Náplň:
300 g marinovaného a uzeného tofu
150 ml rajčatového protlaku
1 cibule
100 g BIO eidamu
sůl a pepř
Suroviny dáme do pekárny a nastavíme program pro přípravu kynutého těsta. Připravíme si náplň - cibuli orestujeme na oleji, přidáme tofu a dochutíme. Lehce ho opečeme, zalijeme protlakem a necháme chvíli dusit. Směs necháme vychladnout a před použitím přimícháme nastrouhaný eidam. Těsto rozdělíme na díly, naplníme, ozdobíme a upečeme. Můžeme koláčkům vytvořit okraj v podobě spletených tenkých vyválených provázků. Koláčky potřeme před pečením vajíčkem.