Zdravé potraviny

 

Pudinky

 

 

 

Na rozdíl od běžných pudinkových prášků neobsahuje bio pudink barviva a aromata. Skvělý bio pudink připravíme z bio kravského, kozího, sojového či rýžového mléka. Chutné obměny dosáhneme přelitím porce málo sladkého pudinku javorovým sirupem.


Použití

Na přípravu pudinku z jednoho sáčku použijeme půl litru mléka. Pudinkový prášek rozpustíme v šesti lžicích studeného mléka spolu se dvěmi lžicemi (dle chuti) Rapadury nebo přírodního třtinového cukru. Směs vlijeme do vařícího mléka a krátce povaříme za stálého míchání.

 

Značky pudinků

Pural, Amylon (pšeničný škrob, kukuřičný škrob, kakaový prášek min. 20%), Rapunzel

 


Rybízovo - tvarohový dezert


Recept je prvním vítězným příspěvkem v naší soutěži o Nejlepší biorecept roku 2008 (Biospotrebitel.cz)

 

Korpus:

200 g bio celozrnné pšeničné mouky

150 g mletých oříšků (lískové, vlašské,..dle výběru)

100 g bio ovesných vloček

1 vejce

2 lžíce bio olivového oleje

2 lžíce medu

100 g zakysané smetany

 

Náplň:

1. vrstva:

500g čeveného rybízu hrst sušených brusinek

3 bílky špetka soli špetka mleté skořice

80 g bio třtinového cukru

100 g mletých oříšků (dle výběru) hrst bio ovesných vloček

2. vrstva:

500 ml měkkého tvarohu

bio pudink v prášku

bio třtinový cukr na doslazení

 

Ozdoba:

hořká čokoláda ( min. 70% )

několik kuliček červeného rybízu

 

Postup:

1. Nejprve připravíme korpus. Bio celozrnnou pšeničnou mouku promícháme s mletými oříšky a bio ovesnými vločkami. Poté rozmícháme olej, vejce, zakysanou smetanu a med a a přidáme k připravené směsi sypké a vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí nebo je příliš řídké, stačí přisypat několik gramů mletých oříšků a zaprášit hrstkou mouky.

 

2. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vyložíme jím vymazanou rozevírací dortovou formu o průměru asi 24 cm. Vytvoříme okraje asi 3 cm a poté dáme vystlanou formu chladit asi na 20 minut do lednice. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia ( horkovzdušnou na 180 ).

 

3. Tvorba 1. vrstvy: V horké vodní lázni ušleháme bílky, sůl, skořici a bio třtinový cukr, aby se všechny ingredience spojily. Poté přimícháme omytý červený rybíz, bio ovesné vločky a rozemleté oříšky. Vzniklou hmotu na neseme na těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 35 - 40 minut.

 

4. Tvorba 2. vrstvy: Uvaříme bio pudink podle návodu a necháme zchladnout. Do velké mísy dáme 500 ml tvarohu, bio třtinový cukr a mírně ušleháme ručním mixérem. Poté přidáme vychladlý pudink a vyšleháme do hladké hmoty. Tu nanášíme na minimálně hodinu vychladlý upečený dort.

 

5. Na závěr nastrouháme čokoládu na velké hobliny a posypeme jím povrch dortu a ozdobíme kuličkami čeveného rybízu. Hotový dort dáme na 24 hodin do lednice, aby tvarohový krém řádně zatuhl a dort se hezky rozležel.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!
+1 týden jídelníčku

 

2565NTB.jpg
  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme

ZDRAVÁ KUCHYNĚ

2611MDI.jpg

  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny