Zdravé potraviny

 

Agar - agar

 


Agar alias japonská želatina

Agar je potravinářská přísada získávaná z červených mořských řas. Používá se k ochucování, jako stabilizátor nebo zahušťovací prostředek. Používá se hlavně v asijských sladkých kuchyních.

 

Obsahuje:
- sacharidy, polysacharidy, agarpektin
- vápník, hořčík, sodík
- vitamín B2
- kyselina listová
- cholin

 

Pomáhá:
- při zácpě - má projímavé účinky
- při pocitech horka
- při léčbě vysokého krevního tlaku


Vhodný pro
:
- redukční diety - má nulovou energetickou hodnotu
- přípravy dezertů a sladkých jídel

 

Příprava:
Agar můžete rozpustit ve vodě, zeleninových vývarech i ovocných šťávách. Jednu čajovou lžičku agaru rozpouštíme 10 minut v 300 ml tekutiny a poté agar s tekutinou a špetkou soli vaříme 10 až 20 minut. S agarem můžete současně vařit vybranou zeleninu, ovoce a jiné potraviny.

 

 


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!
+1 týden jídelníčku

 

2565NTB.jpg
  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme

ZDRAVÁ KUCHYNĚ

2611MDI.jpg

  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny