Výživová poradna
08.06.2009 - Iva Veselá
Škodlivé látky ve zrajících sýrech
Dobrý den, mě by zajímalo, jak je to s obsahem škodlivých látek ve zrajících sýrech (hermelín, niva, romadur...). Jejich plísně nevytváří žádné jedy? Karel
Odpověď:
Dobrý den, Karle,
v případě plísňových sýrů se jedná o tzv. ušlechtilé (kulturní) plísně - jsou to plísně přesně definované, léty prověřené a zcela nezávadné. Navíc přítomnost těchto plísní zpravidla brání rozšíření těch "neušlechtilých", potenciálně nezbezpečných.
IV
Hodnocení článku
Hodnotili 2 čtenáři průměrem 5 bodů z pětiČtěte také:
Bioenergetický hrnekDůvěryhodnost biopotravin
Javorový sirup a cukrovka
Krém s konopným olejem
Kručení v břiše