Články

 

31.12.2008 - Iva Veselá

Čistotní muži


Někteří muži to s hygienou moc nepřehání a jednou denně (když už) na sebe  nanesou trochu deodorantu. Jsou ale muži, které jsou někdy čistotnější než ženy. Každou chvíli je zahlédnete s tyčinkou v uších, se zubní nití, při krémování obličeje apod. Zkrátka muž superhygienik. Ale po pravdě řečeno, ostatní muži by si z něj měli brát trochu příklad. Ale pozor, nic nepřehánějte, všechno má někdy své pro a proti.

 

Pozor na vatové tyčinky

Vatové tyčinky mohou způsobit infekci v uchu. Navíc hrozí nebezpečí protrhnutí ušního bubínku. Ve skutečnosti si čistit uši nemusíte. Zní to skoro až hrozivě při pomyšlení, co nám v uchu zůstane, ale ucho se s tím prý vypořádá samo. Trpíte-li ale hromaděním ušního mazu, můžete si ucho propláchnout speciálně vyráběnými olejíčky pro péči o uši. Použít můžete také zředěný peroxid vodíku s vodou v poměru 1:1. Pomůže i olivový olej, ale pozor na jeho zápachy.

 

Péče o nos

Jestliže chytnete rýmu, je pochopitelné, že si pořídíte kapky nebo sprej do nosu. Ale víte, že přílišné používání může škodit? Existují dokonce muži, kteří jsou přes svou péči na kapkách závislí a ošetřují si noc každou chvilku. Nadměrné užívání může způsobit otoky neboucpání nosu mohou ještě zhoršit. Navíc si jimi lze rozhodit krevní tlak, ale to se stává výjimečně. Na ucpaný nos bohatě postačí horká slaná voda. Inhalujte její výpary, které zvlhčí ností cesty.

 

Stříhání nehtů

Když už si muži stříhají nehty, tak alespoň pořádně, aby se oddálilo další stříhání. Nakonec to dopadne tak, že si zastřihnete nehty skoro až do masa a několik dnů čekáte, než povyrostou a tržné ranky se shojí. Tyto praktiky mohou vést i k zarůstání masa nebo infekcí. Snažte se nepoškozovat nehtové lůžko. To samé platí i pro nehty na noze. Někdy je lepší stříhat méně a častěji. Muži, kteří mají problém se zarůstání nehtů, by si nehty měli stříhat rovně, ne do obloučku, aby nehet neměl po stranách šanci zarůst. Také byste se měli vyvarovat těsným botům.

 

Zubní praktiky


Když muži něco dělají, mají občas tendenci dělat to pořádně a silou. Zde ovšem síla neplatí, naopak si pohoršíte. U zubního kartáčku byste měli použít techniku, namísto síly. Můžete si tak poškodit dásně a vnější vrstvu zubů. Vytrvalé kartáčování odhaluje kořeny zubů, což může vést ke kazivosti a deformaci. Štětiny kartáčku byste proto neměli mít hodně tvrdé nebo roztřepené vlivem používání. Každý půlrok si kupujte nový kartáček, protože i v něm se množí různé bakterie. Kartáček se navíc opotřebovává.

Máte-li problém s kazivostí zubů, používejte dentální nit alespoň jednou denně. Kartáčkem neodstraníte tak dobře zbytky jídla jako nití.

 

Hygiena na prvním místě?

Kolik znáte mužů, které si po záchodě myjí ruce? Skutečnost je smutná, ne-li znechucující. I přesto existují muži, kteří si ruce myjí, ale až přehnaně, aby měli jistotu, že jsou jejich ruce čisté. Dřou si tak kůži stále dokola, čímž si porušují horní vrstvu kůže. Kůže se takto tenčí, je podrážděná a hnědne. Zbavíte takto kůži svých přirozených olejů a kůže se může pokrýt vřídky. Navíc čím více používáte mýdlo, tím více mazu se produkuje, ucpávají se váčky vousů a vzniká akné. Proto ani není doporučováno mít se víckrát jak 2x denně.


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 3 bodů z pěti


Čtěte také:

Hluk kolem nás 
Jack Lean 94 let - expert na fitness a kulturistiku! Stále nějaké výmluvy? 
Pevné a štíhlé nohy 
Typy pleti a jak je zjistit 
Vy ještě kouříte? 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny