Články

 

11.10.2013 - Iva Veselá

Ganoderma/Lesklokorka/Reishi - další zázrak přírody

 

 

V Číně už po tisíciletí považují houbu Ganoderma (lat. Ganoderma lucidum, česky Lesklokorka lesklá, japonsky Reishi, čínsky Ling-zhi) za vynikající léčivou rostlinu. Je prvním tzv. „potravinovým doplňkem” s léčivými účinky, který nemá žádné vedlejší účinky ani při dlouhodobém užívání. Podporuje obranyschopnost organismu, účinně napomáhá předcházení chorob.

 

Úspěšné pěstování

Divoce rostoucí Ganoderma je velmi vzácná, její sběr je obtížný. Když už ji někdo najde, její účinek skoro vždy pomine následkem zestárnutí; doslova ztvrdne na povrchu, dokonce se může stát i jedovatou. Jakákoliv kontrola jakosti je nemožná vlivem nesystematičnosti sběru.

V r. 1970 pan Yukio Naoi, jeden z techniků výzkumného potravinářského ústavu university v Kjótu, úspěšně aplikoval metodu pěstování oddělováním spor při pěstování Ganodermy. Tato metoda byla v ČLR zavedena v r. 1975. Jelikož jsou klimatické a půdní podmínky mimořádně příznivé, tato metoda se velmi rozšířila.

 

Zvláštní účinky houby Ganoderma

Ganoderma byla po více než tisíc roků zahalena do roucha tajemnosti. Lidé věděli pouze, že Ganoderma zachovává mládí a že její pravidelné užívání zajistí dlouhý život, nikdo se ale nikdy nepustil do řádného výzkumu, aby zjistil příčiny takovýchto účinků.

V posledních letech bylo na základě výzkumů čínských vědců i vědců jiných národností konečně odhaleno tajemství její výjimečné účinnosti za přispění analýz a pokusů spolupracujících nemocnic, universit a farmaceutických firem. Čistí krev, detoxikuje, má močopudné účinky, chrání játra, reguluje činnost střev, podporuje srdeční činnost, reguluje krevní tlak, má uklidňující, kašeltlumící a odhleňovací účinky, a kromě toho také omezuje růst nádorů.

 

2375Yjk.jpg

Naučte se jíst zdravě, vyváženě a hlavně trvale. Kontaktujte našeho výživového poradce!

 

 

Nejdůležitější složky Ganodermy

1. Organické germanium (Ge): Až na 1,5 násobek zvyšuje schopnost krve absorbovat kyslík, může zlepšovat trávení, může předcházet odumírání tkání. Podle výzkumů obsahuje Ganoderma 800 - 2000 miliontin germania, což je 4 až 6 x více než v kořenu panaxu (ženšen asijský).

 

2. Polysacharidy: Tyto organické sloučeniny posilují imunitní systém organismu a ničí viry. Japonské farmaceutické firmy je rafinují odpovídajícím způsobem pro léčebné účely a Zdravotnický odbor Koseisho je prohlásil za podporované léčivo v Japonsku.

 

3. Hořká chuť: Lékařští a farmaceutičtí odborníci neustále zkoumají tuto vlastnost. Výsledek: s největší pravděpodobností je to způsobeno společným působením germania a polysacharidů. Některé rostliny obsahují jednu nebo druhou složku, Ganoderma je však ze všech nejúčinnější. Kombinace složek je odlišná od jiných rostlin a v zájmu zachování vysoké účinnosti je důležité zachovat všechny základní složky.

 

Základní léčivé účinky Ganodermy

Podle klinických pokusů Dr. Shigeru Yuji má následující základní vlastnosti, díky kterým je tak účinná:

1. Snižuje obsah cholesterolu a volných tuků v krvi.

2. Snižuje hladinu krevního cukru a reguluje činnost slinivky (pankreatu).

3. Snižuje obsah lipidů v krvi a stabilizuje membrány červených krvinek.

4. Jelikož obsahuje adenosin, může omezovat hromadění krevních destiček, rozkládat trombiny

(krevní sraženiny) a omezovat vznik trombózy.

5. Optimalizuje činnost kůry nadledvinek.

6. Podporuje obranyschopnost organismu a účinnost imunitního systému.

7. Zpomaluje stařecký pokles mozkových funkcí.

8. Omezuje vedlejší účinky antialergických přípravků.

9. Zabraňuje vzniku alergií následkem působení antigenů, a tím omezuje vylučování histaminů

buňkami.

10. Přispívá k prevenci vzniku nádorových onemocnění a blokuje látkovou výměnu nádorových

buněk:

a. Zabraňuje náhlým úmrtím pacientů s nádorovou chorobou následkem tumorové embolie.

b. Omezuje vznik trombózy, rozpouští trombiny, zvyšuje účinnost protinádorových léčiv.

c. Snižuje bolest způsobovanou rakovinou.

 

Chci se objedat do výživové poradny >>

Ponořte se do toho s námi!

 

 

Je skutečně pravda, že Ganoderma je protilékem na onemocnění moderní doby a je „univerzálním lékem” na všechny nemoci?

Yukio Naoi, potravinářský vědeckovýzkumný ústav university v Kjótu:

„Je Ganoderma skutečně univerzálním lékem ?” - Nehovořme teď o historických nemocech, objevujících se během historie lidstva, nýbrž o moderních, tzv. civilizačních chorobách. Abychom našli odpověď na tuto otázku, zkoumali jsme během třinácti roků opakovaně její účinky. Na základě těchto výzkumů jsme získali uspokojující výsledky.

Prvořadou otázkou je, zda může být Ganoderma účinná pro všechny choroby. Naše odpověď zní: Ano, protože je schopna udržovat zdraví moderního člověka. Ganoderma účinkuje i na nejslabší, nejchoulostivější místa lehce nemocného člověka; u skutečně nemocného potom problém zachycuje v jeho kořenech a umožňuje uzdravení.

Ganoderma má schopnost vyrovnávat nevyváženost organismu a tím ho ozdravovat, a to bez ohledu na lidské rasy. V tomto ohledu má vždy stejné účinky; zkušenosti kdekoliv na světě jsou totožné.

Když organismus nemocného člověka velmi dobře reaguje na Ganodermu, je to obdobné, jako když nastoupí maximální účinek patentovaného léku. Faktem je, že doposud nebyly u nikoho zjištěny negativní účinky.

 

1. Upravuje vysoký krevní tlak a jím způsobované bolesti hlavy a ramen a omezuje arteriosklerózu.

Studie p. Isao Tani z lékařského výzkumného ústavu university v Kinki

Pokusné subjekty ve většině případů bojovaly s vysokým krevním tlakem. V oblasti krevního tlaku jsme zjišťovali podstatná zlepšení. Např. u jednoho pacienta se počáteční hodnoty (180/96 mmHg) po třech měsících upravily na hodnotu 126/94 mmHg. Takovéto podstatné zlepšení je velmi vzácné bez použití preparátů na snižování krevního tlaku.

U několika žen s arteriosklerózou se během tří měsíců ošetřování upravil krevní tlak z průměrných 158/77 na hodnoty 128/67. Stejně tak se snížila hodnota hladiny cholesterolu z 269 na 242 (Pozn.: Měřeno v mg/dl, místo u nás používaných jednotek mmol/l)

U některých pacientů je průvodním jevem vysokého tlaku bolest hlavy nebo ramen. Jejich krevní tlak se během jednoho měsíce upravil ze 151/78 na 118/72 a odezněly i bolesti.

U mnohých pacientů s obtížemi v obou dvou oblastech, tedy s vysokým tlakem i s bolestmi, bylo zaznamenáno všeobecné zlepšení stavu.

Na základě shora uvedených výsledků je zřejmé, že Ganoderma se ukázala být úspěšnou při léčení pacientů s vysokým krevním tlakem. Používání léků na snižování krevního tlaku je v těchto případech účinné na systolický tlak, avšak na diastolický tlak účinné nejsou. Výjimečnou vlastností Ganodermy je, že dokáže snižovat obě hodnoty krevního tlaku.

 

2. Proč je Ganoderma účinná na systolický i diastolický krevní tlak?

Dr. Shigere Yuji z university v Kinki uvádí šest účinků aplikace Ganodermy při léčení onemocnění srdce a cévního systému:

 

a. Přispívá k omezování vysokého krevního tlaku.

b. Zvyšuje chorobně nízký krevní tlak.

c. Zabraňuje vápenatění cév a snižuje hladinu cholesterolu.

d. Zabraňuje vzniku trombózy a rozpouští krevní sraženiny.

e. Omezuje vedlejší účinky přípravků na snižování krevního tlaku.

f. Při současném užívání s léčivy na snižování tlaku zvyšuje pravděpodobnost snížení krevního

tlaku, organismu již v takové míře nehrozí rakovina, náhlá smrt a neprůchodnost cév.

 

 

3. Je účinná i na neprůchodnost mozkových cév, srdeční infarkt, krvácení do mozku a anginu pectoris (chorobu věnčitých cév).

Studie p. Ueraba Kioshi-ho z university v japonském Kinki

Užívání Ganodermy může snižovat vážnější příznaky shora uvedených onemocnění i bez klasické terapie. V jednom případě byla u pacienta diagnostikována dvojnásobná neprůchodnost cév v pravé mozkové hemisféře. Nejlepšího účinku se dosáhlo kombinovaným užíváním Ganodermy a léku Urokinase. U pacienta nakonec omezená pohyblivost zcela ustoupila.

Jeden částečně ochrnutý pacient, též trpící neprůchodností cév mozku, se nakonec po aplikaci Ganodermy dokázal volně pohybovat. Hodnoty volných tuků a ß-lipoproteinů se u něho vrátily do normálu.

Užívání Ganodermy může mít kladný vliv na onemocnění srdce; kombinovaná aplikace s jinými medikamenty může mít dokonce i lepší výsledky. Při tom všem je účelné pravidelné preventivní užívání Ganodermy, aby se předešlo vzniku obtížně léčitelných chorob. túdia p. Ueraba Kioshi -ho z univerzity v japonskej Kinki

 

4. Je účinná na akutní i chronickou hepatitidu a nedostatečnost jater.

Studie Dr. Mitsui Hashimoto-a, nemocnice Hashimoto

V dnešní době je hepatitida stále onemocnění, jehož léčba zatím nemá jasnou metodiku. Několika hepatitickým pacientům jsme předepsali užívat denně šest tobolek. Po třech měsících se u všech dostavilo zlepšení: Hodnoty GOT a GPT klesly z 200 - 300 U/l na průměr 100 U/l. Při tom u jednoho z pacientů, který kombinoval Ganodermu

s preparáty z čínských léčivých rostlin, se hodnoty GOT a GPT nadále snižovaly, při čemž v jednom případě se k hepatitidě přidružoval i vysoký krevní tlak. I zde mělo užívání Ganodermy povzbuzující výsledky.

Na základě shora uvedených skutečností se nedají vyvozovat obecně platné závěry, avšak při užívání Ganodermy se dá počítat s kladnými výsledky i v případě hepatitidy.

V důsledku nedostatečnosti jater pacienti snadno podléhají únavě. Toto se užíváním Ganodermy dá účinně omezit.

 

5. Musíme zapomenout na předsudek o neléčitelnosti jaterních chorob.

Játra jsou z hlediska lidského zdraví nejdůležitějším orgánem. Jejich činnost je poměrně složitá, a právě proto se usuzuje na obtížnou léčitelnost jaterních chorob. Prakticky jedinou léčebnou metodou západní medicíny je zavedení dietního stravovacího režimu. Oproti tomu je Ganoderma schopna optimálně obnovovat složité procesy funkce jater. Praktické výzkumy prokázaly, že pomocí Ganodermy se i zde dá dosáhnout pozitivních výsledků. Podle Dr. Shigeru Yuji-ho se u 10% pacientů s jaterní nedostatečností dostavilo zlepšení už po dvou měsících, u 40% pacientů pominuly symptomy, rozměry jater se zmenšily a polovina pacientů uvádí zmírnění příznaků.

 

6. 1. Léčení žaludečních bolestí a žaludečních a dvanácterníkových vředů je také úspěšné.

Studie - Dr. Taro Tamura z university v Kinki

Při léčení žaludečních bolestí, žaludečních a dvanácterníkových vředů jsme aplikovali Ganodermu. Nejzajímavější případ byl u pacienta, který byl v mladém věku vyléčen ze žaludečního vředu a po delším čase nastala recidiva. Medikamentozní léčba nebyla úspěšná, avšak do týdne po nasazení léčby Ganodermou začaly bolesti podstatně ustupovat. I po snížení počátečních dávek měl bolesti už jen jedenkrát denně, občas ani to ne. Přitom léky proti bolesti už byly neúčinné. Tato léčba je úspěšná i u pacientů s dvanácterníkovým vředem, u pacientů trpících bolestmi na hrudníku a nechutenstvím, příp. zesláblých a únavovým syndromem trpících pacientů se žaludečním vředem. Může snižovat bolestivost po operaci rakovinného nádoru žaludku. Po nasazení užívání Ganodermy se celkový stav mnohých pacientů zlepšil, nastartovaly se i váhové přírůstky.

 

6. 2. Ganoderma je ochranou při stravovacích poruchách, jednostranné výživě i při otravě jídlem.

Překvapující účinky má Ganoderma na úplavici, zácpu, překyselení a žaludeční vředy. Dr. Shigeru Yuji referoval o svých zkušenostech s podobnými účinky, jaké mají nejfrekventovanější léčiva aplikovaná v daných případech.

Nejdůležitějším úkolem žaludku a střevního systému je vstřebávání živin z potravy a po jejím strávení následné odstraňování odpadních látek. Lidé všeobecně jedí mnoho anebo nevyváženou stravu, což má za následek poškozování trávicího traktu. Ganoderma je i v tomto případě účinným ochráncem a optimalizuje činnost trávicího ústrojí.

 

6. 3. Kvůli obezitě není potřebné začínat s nekalorickou dietou.

Po druhé světové válce byli lidé hubení, nebylo dost potravin. Bylo zbytečné se zabývat obezitou, lidé byli většinou velmi hubení. Díky rozvoji lékařské vědy a zlepšujícím se hospodářským podmínkám už infekční choroby a hubenost neznamenají pro lidstvo takový problém, naproti tomu se u dospělého obyvatelstva stále více rozšiřují chronické civilizační choroby.

Naše výzkumy prokázaly, že u hubených lidí, užívajících Ganodermu, se dostavuje váhový přírůstek, naopak u obézních je pozorovatelné hubnutí, přičemž věk, pohlaví ani zdravotní stav nemají v tomto ohledu význam. V každém případě Ganoderma umožňuje zachování optimální váhy a optimálního vzhledu. Při pravidelném užívání Ganoderma optimalizuje stavební a odbourávací procesy organismu.

Jelikož Ganoderma může potlačovat obezitu, nemusí mít ani lidé s nadváhou starosti s překročením váhy, a ženy, které více dají na vzhled, se nemusí trápit

s nekalorickými dietami a vedlejšími účinky odtučňovacích přípravků.

 

7. 1 Ganoderma může podstatně redukovat vedlejší účinky chemoterapie pacientů s rakovinou prsu, tlustého střeva a žaludku.

Studie Dr. Hiroshi Kawai-e z university v Kinki

Pokusnými subjekty byli pacienti, kterým se po operaci zhoubného nádoru nedostalo odpovídající péče, popř. pacienti trpící vedlejšími účinky chemoterapie.

Po odstranění prsu a následné chemoterapii byla tvář pacientky až cyanotická (modrofialová). Po dvouměsíčním užívání Ganodermy cyanotičnost pominula.

Jedné pacientce po odstranění prsu ochrnuly a otekly obě horní končetiny. Po jednoměsíčním užívání Ganodermy ochrnutí podstatně ustoupilo.

Několik pacientů užívalo Ganodermu v kombinaci s výtažky z léčivých bylin deset dní po kolostomii (chirurgický vývod z tlustého střeva). Pominulo noční pocení a dostavila se chuť k jídlu.

Někteří pacienti po operaci zhoubného nádoru žaludku trpěli nechutenstvím. Při užívání šesti tobolek koncentrátu Ganodermy se jejich chuť k jídlu zlepšila.

S přihlédnutím k výše uvedeným výsledkům se dá konstatovat, že užívání Ganodermy je účinnou podpůrnou terapií při chemoterapii, jelikož tlumí její nepříznivé vedlejší účinky.

 

7. 2. Zabraňuje tvorbě zhoubných metastáz, tiší bolest a nabízí možnost prodloužení života.

Ganoderma patří mezi houby čeledě Polyporaceae (chorošovitých), její užívání je v Japonsku, Číně, USA, Kanadě, Rusku a Skotsku považováno za účinnou léčbu rakoviny. Ve vícero zemích renomovaní lékařští odborníci klinicky testovali Ganodermu s použitím nejmodernejších vědeckých zařízení, např. prof. Ta-cheng, člen lékařského kolégia tchavwanské národní univerzity, profesoři Cheng Hui-hua a Tung Uic-hi z vysoké školy lékařských věd v Taipei; výsledky jejich pokusů dokazují, že při léčbě rakoviny je Ganoderma účinná. Na základě referátů z výzkumných prací se dá konstatovat její účinnost v těchto ohledech:

 

1. Účinnými látkami Ganodermy při léčení rakoviny jsou polysacharidy a organické germanium.

2. Léčebný efekt je dán součtem účinků složek. Pokud by se aplikovala každá zvlášť, nedalo by

se dosáhnout žádoucích účinků.

3. Zlepšuje odolnost, posiluje imunitní systém a omezuje rakovinné bujení v organismu.

4. Po operaci může pomoci pacientům s odoperovaným nádorem rakoviny hltanu, žaludku, prsu,

střeva a dělohy.

5. Může zastavit hromadění tekutiny v dutině břišní (ascites), zlepšuje apetit a ušetří nemocného

bolesti v pokročilém stádiu rakoviny.

6. Dá se úspěšně aplikovat v souběhu s jinými léčebnými metodami, např. při operaci, ozařovaní

nebo chemoterapii.

 

Většina lidí nosí v sobě predispozice k tvorbě zubního kazu, krátkozrakosti popř. k rakovině a toto se může projevit až časem nebo také ne. Když chceme předejít zubnímu kazu, musíme přijímat více vápniku a vyhýbat se sladkostem, zvýšeným příjmem vitaminu A a nepřetěžováním zraku se vyhneme krátkozrakosti. Pokud se chceme vyhnout rakovině, užívejme Ganodermu a jezme vyváženou stravu.

 

8. Ganoderma je účinná při léčení bolestí beder, ramen a jiných kloubů.

Studie Dr. Taro Kiyobary, plastická a rehabilitační klinika.

Ganoderma je aplikovatelná u léčby bolestivosti v křížové oblasti zad, též bolestí ramen, kolen a rukou.

Ganoderma je významně účinná u léčby bolestí, vznikajících následkem hematomů (krevních podlitin v tkáních).

 

9. 1. Ganoderma se osvědčila i při léčbě gynekologických problémů, např. menstruačních křečí, závratí, příznaků klimakteria.

Studie Dr. Yoshinori Imanishi -ho z gynekologicko-porodnické kliniky v Imanishi

Autor, jako porodník a gynekolog, doporučoval užívání ganodermy ženám, trpícími menstruačními křečemi, závratěmi, nepravidelnou menstruací, příznaky klimakteria nebo neplodností. Ve třech případech měl pozitivní výsledky. Jedna 46 letá žena se zbavila závratí a bolestí ramen již po jednoměsíčním užívaní Ganodermy, další léčil v těhotenství se svíravými pocity na hrudníku a nechutenstvím - po užívaní se její stav zlepšil. Třetí, po více let žijící v manželství, nemohla otěhotnět přes pravidelné pokusy. Po tříměsíční kúře Ganodermou se přirozené oplodnění zdařilo.

Ganoderma může zmírnit symptomy šestinedělí, poněvadž má i krvetvorné, močopudné a detoxikační účinky.

 

9. 2. Ganodermu potřebují ženy před porodem, stejně jako těhotné.

Když žena otěhotní, může mít obavy zda smí užívat Ganodermu. U nastávajících matek, ozvlášť u prvorodiček, je typické kolísání nálad. Běhěm těhotenství jsou ženy mentálně i fyzicky citlivější na vnější popudy. I když je to přirozený jev, ženy jej těžko snášejí.

V tomto období má Ganoderma také krvetvorné, močopudné a detoxikační účinky a tím napomáhá normálnímu rozvoji plodu. Podle prof. Kanatu z univerzity v Tohoku užívání Ganodermy zlepšuje i pohlavní funkce u žen i mužů, zvyšuje aktivitu spermií a reguluje ovulaci.

 

10. Ganoderma může významně léčit nemoci ledvin.

Onemocnění ledvin patří do kategorie obtížně léčitelných, mezi nimi akutní i chronické záněty, diabetická nemoc ledvin, revmatická horečka - tyto může vyvolat vysoká hladina cholesterolu či cukru v krvi. Ledviny jsou přetíženy a krev sa nedostává do jejich vlásečnic. Onemocnění ledvin může způsobit vodnaté otoky, zadržování moči, únavnost a vážnou uremii.

Fumio Tsurudani, profesor medicinského ústavu univerzity v japonské Nagoyi pokusně léčil Ganodermou pacienty s nemocemi ledvin, aby ověřil její účinky i v této oblasti. Dospěl k závěru že snižuje hladinu bílkovin a cholesterolu a normalizuje činnost ledvin.

 

11. Průběh cukrovky (diabetes) již není nezvratný.

Cukrovku způsobuje nedostatečná produkce inzulinu slinivkou břišní (pankreasem). V současnosti je jedinou metodou léčby náhradní podávání inzulinu. I když inzulin snižuje hladinu krevního cukru, příznaky se velmi brzy opětovně objeví a podobně jako u kortizonové hormonální injekce se doprovodně dostavují vedlejší účinky. Externě podávaný inzulin nedokáže léčit funkci slinivky, navíc urychluje degeneraci orgánu.

Medicinský výzkumný ústav univerzity v Kinki zjistil po mnohaletých pokusech, že Ganoderma má stejné účinky jako inzulin. Tomu odpovídajíc se užíváním Ganodermy mohou zmírňovat - bez vedlejších účinků - příznaky nedostatku inzulinu cestou obnovování funkce slinivky břišní.

 

12. Ganoderma je účiná i při léčbě mnohých, méně frekventovaných nemocí .

1. Často není známá příčina, vyvolávající onemocnění (idiopatie)

2. Pokud je vyvolávající příčina známá, ne pokaždé je léčitelná medikamenty, např. vysoký krevní

tlak může mít různý původ a léky na snížení tlaku sice pomáhají potlačit symptomy, ale příčiny,

vyvolávající onemocnění, zůstávají často neodhalené.

 

I. Příloha: Deset hlavních příčin úmrtí.

1. Zhoubný nádor

2. Krvácení do mozku

3. Úraz

4. Srdeční choroba

5. Vysoký krevní tlak

6. Chronická hepatitida (zánět jater) a tvrdnutí (cirhóza) jater

7. Katar průdušek

8. Cukrovka

9. Tuberkulóza

10. Sebevražda.

 

II. Příloha: Japonské studie.

Japonská lékařská věda potvrdila pozitivní účinky Ganodermy.

Lékaři na celém světě považují za důležité, aby léčiva měla dobrou kvalitu. Zvláštní účinky Ganodermy jsou označovány novým lékařským výrazem "adaptogenní" (napravuje porušenou rovnováhu). Dlouhodobé výzkumy a experimenty, které byly prováděny v japonských nemocnicích a výzkumných ústavech, potvrdily v každém ohledu pozitivní účinky Ganodermy. Prokazatelně je účinná při léčení takových nemocí, jejichž příčinou je některá porucha krevního oběhu. Jsou to tyto nemoci:

 

1. Nízký a vysoký krevní tlak.

2. Srdeční nemoci způsobené krevním tlakem.

3. Krvácení do mozku, vysoká hladina krevního cukru, zúžení cév.

4. Klimakterické nepravidelnosti, potíže při gynekologických nemocech.

5. Zácpa, zlatá žíla.

6. Chronický zánět jater (hepatitida).

7. Potíže při močení, časté nutkání na močení.

8. Žaludeční vřed, vřed dvanácterníku.

9. Alergická onemocnění dýchacích cest.

10. Chronický katar průdušek, astma.

11. Záněty kloubů, revmatická onemocnění.

12. Nespavost, letargie, neuróza.

 

Jelikož Ganoderma harmonizuje funkce organismu, byl u krevního tlaku zjištěn dvojí účinek: Krevní tlak zvyšuje i snižuje. Podporuje přirozenou samoléčivou schopnost organismu, posiluje jeho obranné pochody (imunitní systém).

Při užívání Ganodermy zjišťují někteří jedinci "záporné" (nepříznivé) účinky, zejména v počátečním období léčby: mohou se projevovat závratě, pocity slabosti, nutkání k močení a stolici. Toto je normální jev, který signalizuje, že bylo zahájeno odstraňování nahromaděných jedovatých látek z organismu. Pacienti

s cukrovkou mohou ztratit mnoho cukru, pacienti s revmatismem mohou přechodně pociťovat silnější bolesti. Tento jev je pouze důsledkem normálního funkčního přizpůsobování organismu a nesvědčí o ničem jiném než o účinnosti Ganodermy. V závislosti na tělesném stavu pacientů tyto příznaky zmizí během několika dní. Jelikož Ganoderma představuje přirozenou účinnou látku, dá se aplikovat společně s běžnými léky a dokonce snižuje jejich vedlejší účinky.

 

PŘÍRUČKA NA POUŽÍVÁNÍ GANODERMY

 

1. NÁVOD PRO DÁVKOVÁNÍ

1. Udržování dobrého zdravotního stavu: V počátečním období (prvních patnáct dnů) bereme jednu tobolku ráno a jednu před spaním. Po těchto patnácti dnech stačí jedna tobolka denně (během dne si vzít jednu tobolku).

2. Pacienti, kteří se léčí na revmatizmus, zánět průdušek nebo bolesti, užívají dvakrát denně, a to před snídaní a večeří, dokud příznaky onemocnění nezmizí. Potom stačí jedna tobolka denně. V případě bolestí je možno užívat kdykoliv (pokaždé jednu tobolku).

3. Pacienti se zánětem jater (hepatitidou), s nádory nebo cukrovkou užívají více než třikrát denně, pokaždé 1 - 2 tobolky. V případě potřeby je možno užívat 1 - 2 tobolky až 4 - 5 krát denně.

 

2. ÚČINKY

1. Příznaky onemocnění zmizí.

2. Pacient pociťuje zvýšení energie.

3. Zlepší se apetit, stabilizuje se tělesná hmotnost.

4. Pacientův spánek se zlepší a prohloubí. Sníží se počet hodin spánku, pacient se však probouzí odpočinutější.

5. Vyprazdňování střev probíhá úspěšněji.

6. "Nepříznivé (nežádoucí) účinky": Jde o výraz z čínského lékařství. Příznaky onemocnění se zhorší před tím, než se začnou zlepšovat, neboť nejprve pomine příčina nemoci. Třetího dne od počátku užívání Ganodermy je v některých případech možno konstatovat mírně nepříznivé účinky. Nejde o vedlejší účinky, v užívání je třeba pokračovat. Pouze to potvrzuje účinnost léku. Nepříznivé účinky při tom mohou být individuálně odlišné. Nepociťuje je každý pacient, neboť jejich projev závisí na množství jedovatých látek nahromaděných v organismu.

Všeobecně je možno říci, že jestliže má pacient přecitlivělý organismus, nebo jestliže užívá některé léky ve větším množství, pak u něho tyto příznaky mohou snadno nastat. V některých případech se může vyskytnout kopřivka na obličeji nebo na jiných místech povrchu těla, třeba i v ústech. Rovněž se mohou vyskytnout otoky, průjem, bolesti žaludku, horečka, hučení v uších, kolísání krevního tlaku a zvýšená tvorba výměšků. Nejde zde o vedlejší účinky a není žádný důvod k obavám. Pokračujte v užívání léku; tyto projevy se budou postupně zmírňovat a rychle zmizí.

Některé projevy vznikající při aplikacích léků z léčivých rostlin nebo při dietetické léčbě (léčba správnou výživou) jsou považovány za vedlejší účinky těchto přípravků. Pravdou však je, že jestliže se takové projevy ohlásí, tak se pacient postupně začíná uzdravovat.

 

ZÁPORNÁ REAKCE - PŘECHOD NA KLADNOU REAKCI

Jestliže tělo přechází z kyselého do zásaditého stavu, vylučují se jedovaté látky z organismu. Tento přechod může v daném okamžiku vyvolat různou reakci. Typicky k ní dochází během 3 - 10 dnů. Projevy jsou u různých osob různé; u některých pacientů jsou jen mírné, zatímco u jiných mohou být dosti vážné. Jakmile projevy pominou, začne pacient pociťovat příliv energie.

 

Jestliže tkáně organismu přešly do kyselého stavu (došlo k vzestupu obsahu kyselých látek), vzrůstá pravděpodobnost vzniku nemocí.

Jestliže je reakce silná, mohou nastávat tyto projevy:

1. Vzestup obsahu kyselých látek (acidóza)

2. Ospalost (spavost).

3. Žízeň, sucho v ústech.

4. Noční močení, plynatost.

 

V případě následujících nemocí může docházet k níže uvedeným reakcím, avšak jenom na krátké časové období :

a. Vysoký krevní tlak: Pocit těžké hlavy po dobu 1 - 2 týdnů.

b. Chudokrevnost: hlavně u žen může docházet ke krvácení z nosu.

c. Žaludeční potíže: pálení na hrudníku, nechutenství.

d. Žaludeční vřed.

e. Průjem.

f. Jaterní choroby: škytavka, zvracení.

g. Cirhóza jater: krev ve stolici.

h. Onemocnění ledvin: Může prudce klesnout hladina bílkovin, slabý otok ve tváři.

i. Cukrovka: Může se zvýšit hladina cukru, na končetinách se vytvoří slabý otok.

J. Zlatá žíla: V některých případech možno zjistit krvácení.

 

VÝSKYT "ZÁPORNÉ" REAKCE

1. K této reakci dochází u devíti z deseti pacientů.

2. Ti pacienti, u kterých se reakce vyskytne, mohou počítat s tím, že se úspěch dostaví rychleji. Pokud se reakce nedostaví, znamená to, že jejich organismus reaguje pomaleji.

3. Slabé reakce mohou trvat 2 - 5 dnů, závažnější reakce mohou trvat

7 - 30 dnů.

4. Jestliže je reakce silná, pak snižte dávku nebo požádejte svého lékaře, aby příznaky zastavil. Potom pokračujte v užívání do doby, než reakce pomine.

5. U některých pacientů se reakce dostaví po 3 - 10 dnech po zahájení léčby Ganodermou. V některých případech se reakce ohlásí až za 2 - 3 měsíce. Reakce není pouze jednorázovým jevem, s výjimkou případu,

kdy se pacient již zcela uzdravil.

 

V některých případech se užívání Ganodermy neprojeví žádným účinkem:

Účinky je možno pociťovat již po využívání jedné krabičky. Může se však stát, že se u některých pacientů nedostaví účinky žádné.

Může to mít tyto příčiny:

a. Pacient neužívá ve správnou dobu nebo nedodržuje předepsané dávkování.

b. Pacient přeruší užívání, když se objeví "záporné reakce".

c. Nemoc již trvala příliš dlouhou dobu, nebo pacient užívá příliš mnoho různých léků. Jedovaté látky nahromaděné v organismu už nelze zcela odstranit.

d. Závažnost choroby kolísá od počátku léčby. Pacienti ztrácejí důvěru, a proto užívání léku přeruší. Jestliže nemoc zcela neodezněla, může docházet ke kolísání, ale bolest se může poznenáhlu zmírňovat. Také

v tomto případě je nutno v užívání léku pokračovat.

 

DŮLEŽITÉ:

Obsah shora uvedených informací se zakládá na výzkumných studiích provedených v různých zemích. Tyto výsledky výzkumu potvrzují skutečnost, že Ganoderma je užitečným doplňkem zdravé výživy.

 

Ganoderma (čínsky LINGZHI)

Ganodermy, které patří do skupiny hub, považují Číňané již po tisíce let za jedinečný a zázračný prostředek, který umožňuje dosažení vysokého věku. Podrobnosti a různá pojmenování se takto vyskytují v historických čínských knihách o léčitelství, např. "Kniha o léčivých bylinách Shen-Nung" nebo "Přehled léků připravovaných z léčivých rostlin".

 

I. Proč se Ganoderma dosud nepoužívala v lékařství v širokém měřítku ?

Ganoderma pomáhá udržovat a zlepšovat zdravotní stav. Až do současné doby se však u Číňanů a čínských lékařů její používání významněji nerozšířilo, a to z těchto důvodů:

1. Rostlinu je obtížné sbírat. Na Ganodermy se všeobecně narazí jen náhodně. Když se přece najde, je snadno možné, že je napadena a poškozena hmyzem, nebo že houba vzhledem ke svému stáří již dávno své léčivé schopnosti ztratila.

2. Existuje velmi mnoho podobných druhů a účinný druh se právě nepodařilo najít. Během uplynulých 30 roků bylo jenom na Tchaiwanu nasbíráno více než třicet různých druhů Ganodermy.

3. Ganodermy není možné nasbírat včas, aby si takto uchovaly svůj léčivý účinek. Když se Ganodermy najdou, pak vlivem zestárnutí již nemají téměř žádný léčivý účinek. Mladé Ganodermy mají nahořklou a sladkou chuť, avšak tato chuť se téměř zcela ztratí, když ztvrdnou do kožovitého stavu. Účinné jsou pouze rostliny mladé, které jsou ještě ve stádiu růstu.

4. Neexistuje jednotný recept. Techniky a recepty používané čínskými léčiteli se všeobecně zakládají na informacích uváděných v knihách, jako je Shang-Han-Lun nebo Chin-Juei-Yao-Luch. Avšak ani jedna kniha neposkytuje vhodný recept, pokud jde o Ganodermy. Jelikož je obtížné sbírat divoce rostoucí Ganodermy, a jelikož existuje tolik jejich druhů, zahájili jsme za účelem vyřešení těchto potíží pěstování většího počtu různých druhů. V roce 1973 jsme představili několik podobných druhů a po celé zemi jsme chodili v hornatých oblastech, abychom zde nasbírali divoce rostoucí vzorky jako základ pro porovnávání. Podstupovali jsme při tom riziko otravy tím, že jsme osobně všechny vzorky ochutnávali. Po šesti letech jsme Ganodermy úspěšně vyšlechtili.

 

II. Hlavní složky a jejich funkce

V houbě Ganoderma lze kromě složek vyskytujících se i v obyčejných houbách nalézt dvě velmi důležité látky:

 

1. Germanium (Ge) 32. Podle výzkumných studií japonského lékaře Kazuhiko Asaiho obsahuje ganoderma 800 - 2000 miliontin germania.

Germanium podporuje krevní oběh, čímž zvyšuje schopnost organismu přijímat kyslík. Zajištěním správné hladiny krevního kyslíku se zlepšuje látková výměna a zpomaluje se degenerace funkcí. Na základě jednoho rozboru lékaře Asaiho je germanium hlavním složkovým prvkem obsaženým v Ganodermě. V Ganodermě je obsaženo 4 - 6 krát více germania než v kořenu panaxu (ginseng, ženšen).

 

2. Polysacharidy

Polysacharidy lze nalézt v obyčejných houbách v odlišných množstvích. Japonští farmaceuti a výrobci léčiv vyluhovali polysacharidy z rostliny „Yun-Yong”, patřící do jedné čeledi s Ganodermou, a připravili léčivo s názvem PSK. Toto léčivo se rovněž využívalo klinicky při imunoterapii pacientů postižených rakovinou. Zdravotní oddělení Koseisho jej schválilo jako prokazatelně účinný podpůrný medikament. Pacientům s rakovinou se předepisuje na prevenci při zhoubném nádoru a při metastázách. Polysacharidy mohou zvyšovat množství protilátek a tím posilovat imunitní systém. Pracovníci v medicínském odvětví projevili vážný zájem, když byla v lékařských studiích poprvé zveřejněna skutečnost, že Ganoderma takovéto látkové složky obsahuje ve velkém množství. Jelikož se při umělém pěstování dosáhlo úspěchu, není se třeba obávat nedostatečného přísunu. Japonští pracovníci v oboru lékařství a farmacie průběžně Ganodermu zkoumají a pěstují a také ji zavedli na trh jako zdraví podporující doplněk potravy.

 

III. Léčivý účinek Ganodermy

Po tisíciletí se na Ganodermu pohlíželo jako na "zázračný prostředek pro dosažení dlouhého života". Podobné pověsti začali pomalu přijímat jako skutečnost ti jednotlivci, kteří ji již vyzkoušeli užíváním. Jestliže se tato rostlina užívá průběžně, pak se dostavují její vynikající účinky. V posledních letech několik čínských a japonských lékařů a výrobců léčiv studovalo její účinky a používali ji v klinické praxi. Zaznamenali při tom tyto účinky: čistí krev a působí močopudně, má detoxikační účinky (zbavuje jedů), chrání játra, optimalizuje činnost střev, srdeční činnost a krevní tlak, má antibakteriální účinky, působí proti kašli a nemocem horních cest dýchacích, usnadňuje odkašlávání, má uklidňující účinky a utišuje bolesti. Znamená to, že Ganoderma obsahuje velké množství účinných látek. Tyto látky nejsou účinné

jednotlivě, nýbrž pouze při svém vzájemném působení.

Ganoderma se dá používat také pro léčení následujících nemocí:

Vysoký krevní tlak, onemocnění srdce, cukrovka, impotence, symptomy typické pro klimakterium, chronický zánět průdušek, astma, revmatizmus, ztrnutí ramene, zánět kloubů, neuróza, horečka omladnic, zduření štítné žlázy, nepravidelná menstruace, akné, zlatá žíla, kožní záněty, plešatost, lupus erythematosus (SLE – chronické autoimunitní onemocnění) a křečové žíly. Dále je Ganoderma vhodná pro své příznivé účinky při snižování únavy, vyplývající z řízení automobilu na velké vzdálenosti,

z přípravy na zkoušky nebo z vysilující tělesné činnosti, zmírňuje projevy spojené

s nevyspáním, snižuje vedlejší účinky léčiv, odstraňuje nepříjemný zápach z úst a mírní bolesti žaludku. V případě užívání společně s běžnými léky je schopna snižovat jejich vedlejší účinky a zvyšovat jejich účinnost.

 

IV. Účinky Ganodermy:

Je nutno věnovat pozornost kvalitě a výběru odpovídajícího druhu. Následkem užívání

Ganodermy můžeme zjišťovat následující skutečnosti:

1. Sníží se počet hodin strávených spánkem, spánek se stává vydatnějším.

2. Zlepší se chuť k jídlu.

3. Odpadní látky se odstraňují snadno a pravidelně.

 

ORGANICKÉ GERMANIUM

 

Fakta o organickém germaniu:

1. Je to látka, která se zcela liší od všech dosud známých léčiv.

2. Organické germanium je schopno upravovat elektrickou energii a má magické elektronické

účinky na organismus.

3. Má doplňovací funkci pro kyslík.

4. Následkem zlepšeného zásobování orgánů kyslíkem podporuje aktivitu buněčných stěn.

5. Neutralizuje toxické působení sloučenin polychlorovaných bifenylů a zabraňuje otravám jídlem.

 

I. Jako molekulární léčivo s kyslíkovým jádrem podporuje germanium dehydrogenizační proces a může zvyšovat hladinu kyslíku v organismu.

organismus potřebuje velké množství kyslíku k tomu, aby byl schopen se zbavovat odpadních látek, vznikajících během štěpení živin. Jelikož organická sloučenina germania snadno váže vodík, napomáhá vytvoření dehydrogenizovaného stavu. Vodík se váže na kyslík a takto se odstraňuje z organismu.

Tím se umožňuje účinnější využívání kyslíku, který zůstává v organismu. V podstatě je organické germanium schopno během 20 - 30 hodin se z organismu zcela vyloučit jako hydroxylgermanium. Zkoušky, které byly prováděny po požití organického germania, potvrzují, že množství kyslíku akumulovaného v organismu významně vzrostlo.

 

Další důsledky:

1. Klesá hustota (viskozita) krve.

2. Zvýšená hladina kyslíku v krvi zlepšuje krevní oběh mozku.

3. Lék je účinný také při otravě kysličníkem (oxidem) uhelnatým.

4. Lék povzbuzuje oběh krve v končetinách.

5. Vlivem zlepšeného zásobování mozku kyslíkem je lék účinný i v případě mozkové mrtvice.

6. Zlepšuje vydatnost a hloubku spánku.

 

II. Důležité je udržování odpovídající hodnoty pH v organismu. Kyselé prostředí má za následek nedostatek kyslíku.

Je všeobecně známou skutečností, že molekuly kyslíku jsou životně důležité a že nedostatek kyslíku iniciuje škodlivé procesy. Pokud nastane nedostatek kyslíku, může docházet k degeneraci buněk, což může následně vést ke vzniku rakoviny.

Které faktory mohou vyvolávat nedostatek kyslíku?

Po požití některých potravin vykazuje část zplodin procesů látkové výměny kyselou reakci. Jestliže někdo přijímá potravu pouze určitého druhu, pak se v organismu vytváří příliš mnoho kyselin, neboť se naruší rovnovážný stav mezi kyselinami a zásadami.

Dojde-li k překyselení, pak to znamená, že se v tkáních nahromadí příliš mnoho kladných vodíkových iontů. Vodíkové a kyslíkové ionty se slučují na vodu. Následkem toho může v organismu vznikat nedostatek kyslíku.

 

III. Klinické pokusy Dr. Chirotaky Tanaky (Chirotaka Tanaka) s organickým germaniem

Organické germanium je účinné při léčení následujících onemocnění:

skleróza (vápenatění cév), mozková onemocnění (krvácení do mozku, mozková trombóza, měknutí mozku), klimakterické potíže, srdeční onemocnění (např. angina pectoris), otrava kysličníkem uhelnatým, jiné akutní otravy léčivy, žaludeční vředy, ochrnutí poloviny těla, padoucnice, omámenost, chronický revmatizmus, analgesie (celková absence vnímavosti pro bolest) v případě rakoviny, Raynaudův syndrom, atd.

Na základě klinických pokusů se Dr. Tanaka přesvědčil o tom, že se organické germanium v organismu nehromadí.

 

1. Zlepšuje regeneraci buněk.

2. Zabraňuje opětovnému vzniku rakovinového nádoru po jeho operativním odstranění. Potlačuje

rakovinové buňky a zabraňuje tvorbě metastáz.

3. Léčí krvácení do mozku a ochrnutí, zlepšuje oběh krve v končetinách.

4. Užívání organického germania snižuje kolísání nálady, pocit únavy a umožňuje hlubší spánek.

5. Potlačuje bolesti způsobené zanícením prostaty.

6. Osoby s dobrým zdravotním stavem mohou užíváním germania zvyšovat svou duševní

kapacitu.

 

IV. Organické germanium nemá žádné vedlejší účinky

Jelikož se germanium zcela vstřebává, vylučuje se v plné míře z organismu. Doba potřebná pro takovéto celkové vyloučení závisí na tělesném stavu jednotlivce; obecně je k tomu zapotřebí 20 - 30 hodin. Vedlejší účinky nejsou.

 

Zdroj: Kavicka.dxnczech.cz/ganoderma

Image: Christian Meyn / FreeDigitalPhotos.net

Image


Hodnocení článku

Hodnotilo 11 čtenářů průměrem 3.64 bodů z pěti


Čtěte také:

Chutné avokádo a nejen do kuchyně! 
Máte sklony k přejídání? 
Obilná mléka - doplní tělu vitamíny a minerály 
Potraviny jako léky 
Vlastnosti jehněčího a hovězího masa 


Diskuze

Tomáš

Káva s ganodermou

Našel jsem tady: http://www.kouzelnehouby.cz/cs/kava-s-houbou-reishi/84-bio-kava-mleta-s-houbou-reishi-250g.html Mám ji vyzkoušenou, chutná dobře a zatím jsem nenašel nikde jinde za lepší cenu. Tohle je 250g balení.

03.12.2012 17:31
Mirka

Jednim slovem

FANTASTICKE! ... vyzkousim!

03.02.2012 03:01
Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny