Články

 

20.12.2012 - Iva Veselá

Příprava domácí majonézy z tofu

2251Mzc.jpg

 

Chcete si připravit domácí majonézu s 0% cholesterolu? Zde je návod!

 

Domácí tofu majonéza

Ingredience: tofu bílé (natural bez příchutě), kvalitní slunečnicový olej, citrónová šťáva, mořská sůl

 

Postup: Tofu nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru. Během mixování několikrát setřete kousky tofu ze stěny mixéru. Por rozmělnění necheje mixér zapnutý a pomalu najlévejte olej podobně jako při výrobě klasické majonézy. Pro získání lepší chutě použijte citrónovou šťávu a špetku soli a znovu promícháme.

 

Tofu majonézu nemusíme používat v plném množství do salátu, ale lze ji přidat jako ochucovadlo k odlehčenému jogurtovému salátu.

 

TIP: Zbytek majonézy použijte k výrobě pomazánek na chlebíčky nebo tatarky k pečeným bramborám.

 

Poznámka - majonéza je prostá cholesterolu, ale obsahuje vysoké množství tuku podobně jako klasická majonéza, proto to s jejím množstvím nepřehánějte :-)


Hodnocení článku

Hodnotili 3 čtenáři průměrem 4 bodů z pěti


Čtěte také:

Jak dobře vybrat majonézu 
Kaše, kaše, kašičky... 
Kuchyňské fígle - 5.díl 
Veganské restaurace 
Výhody používání keramických nožů 


Diskuze

Jméno: *
Email: *
WWW:
Nadpis:
Text: *
SPAM: * Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)


Položky označené * je nutno vyplnit.


AKCE

      FOOD LIFE

 Výživová poradna

2375Yjk.jpg

 

       ZDARMA!
+1 týden jídelníčku

 

2565NTB.jpg
  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce

 


+ přidat akcivíce akcí


Doporučujeme

ZDRAVÁ KUCHYNĚ

2611MDI.jpg

  Ing. Iva Veselá
  nutriční poradce


  BIOMANA

2632ZTU.jpg

Zdravý obchod  (e-shop >)

 

SALVIAPARADISE

Salvia Paradise Shop - etnobotanika - byliny, kapsle, masti, extrakty, semena a živé rostliny.

Byliny, semena a rostliny